به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در حین مذاکرات زمزمه هایی از تلاش غرب برای گره زدن برجام به برنامه موشکی به گوش می رسید. در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملی که در تاریخ ۲۳ تیرماه ۱۳۹۴ بین ایران و گروه ۱+۵ نگاشته شد درباره برنامه موشکی کشورمان به صورت زیر آمده است: «از ایران خواسته می شود تا هشت سال پس از روز قبول توافق یا تا زمانی که آژانس گزارشی مبنی بر تایید نتیجه گیری گسترده تر ارائه کند، هرکدام زودتر حادث شود، هیچ فعالیتی مرتبط با موشک های بالستیکی طراحی شده برای قابلیت حمل سلاح های هسته ای، شامل پرتاب با استفاده از چنین فناوری های موشک های بالستیک، صورت ندهد.»
ایران اواخر سال گذشته رزمایش موشکیای را برگزار کرد که کشورهای غربی مدعی هستند ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ است. شورای امنیت اندکی بعد به درخواست آمریکا برای بررسی این رزمایش تشکیل جلسه داد، اما این نشست بدون نتیجه خاصی به پایان رسید.
با توجه این که در قطعنامه تنها از ایران درخواست شده و ایران میتواند این درخواست را بپذیرد یا نه توجیهات مطرح شده برای اعمال تحریمهای تازه علیه ایران به بهانه رزمایش موشکی، ضعیف بوده، چراکه با متن قطعنامه همخوانی ندارد. با این حال دیپلماتهای غربی میگویند محکومیت از سوی شورای امنیت میتواند سکوی پرتاب قانونیای در اختیار کشورهای اروپایی قرار دهد تا تحریمهای جدید یکجانبه علیه ایران را مورد بررسی قرار دهند.
در آستانه یک سالگی برجام روز پنج شنبه ۱۷ تیر ماه مرکل طی اظهاراتی ایجاد پدافند موشکی در اروپا را به دلیل ادامه برنامه موشکی ایران ضروری خواند و مدعی شد، ایران مقررات شورای امنیت سازمان ملل در خصوص توقف برنامه موشکی نظامی خود را نقض کرده است.
همچنین بان کی مون – دبیر کل سازمان ملل متحد- در گزارشی محرمانه درباره توافق هستهای ایران نوشته، آزمایشهای موشکی ایران با روح توافق هستهای و سازندگی آن سازگار نیست.
چند روز بیشتر نگذشت که اعضای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بیانیه منتشر شده ی خود برنامه موشکی ایران را نگران کننده خواندند و آزمایشهای موشکی ایران را ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل دانستهاند و نوشتند: «ما از توسعه برنامه موشکی ایران و تستهای موشکی مداوم این کشور که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل ناسازگار هستند، نگرانی جدی داریم.»
این اظهارات پشت سر هم و متحد در حالی از سوی این کشور ها یه گوش می رسد که خود هر ساله درصد بالایی از بودجه خود را صرف هزینه هایی دفاعی می کنند. جالب است بدانید ایالات متحده، در سال ۲۰۱۴، مبلغ ۶۱۰ میلیارد دلار صرف هزینههای نظامی خود کرده که این رقم حدود سه برابر بودجه نظامی چین است که از این حیث در رتبه دوم جهان قراردارد.
با این شرایط عده ای ساده لوح در داخل که هنوز به آمریکا اعتماد دارند هم صدا با غرب در صدد کاهش بودجه نظامی کشورند باید به این عده پرواز های گاه و بیگاه پهپاد های جاسوسی آمریکایی و اسرائیل را یاد آور شد که به دست توانای نیروی نظامی کشورمان منحدم و تصرف می شوند.
منبع: سمعک نیوز