آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۵۲۵۰

سکوت وزارت جهاد کشاورزی در برابر آشفتگی بازار لبنیات

در حالی که قیمت شیر خام به صورت رسمی ۲۷ درصد افزایش یافته و صنعت لبنیات با چالش‌های جدی تأمین و قیمت‌گذاری مواجه است، وزارت جهاد کشاورزی نه تنها در کنترل بازار موفق نبوده بلکه شاهد افزایش غیرقانونی و خودسرانه قیمت محصولات لبنی توسط برخی شرکت‌ها هستیم. دامداران همچنان با فروش شیر زیر قیمت مصوب و تأخیر طولانی در دریافت مطالبات خود دست و پنجه نرم می‌کنند و مصرف‌کنندگان روزانه شاهد گرانی‌های بی‌ضابطه و افزایش فشار اقتصادی هستند؛ وضعیتی که نشان از بی‌تدبیری و انفعال وزارت جهاد کشاورزی در مدیریت بازار لبنیات دارد.
سکوت وزارت جهاد کشاورزی در برابر آشفتگی بازار لبنیات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در حالی که کشور درگیر جنگ ۱۲ روزه و تهدیدات رژیم اشغالگر صهیونیستی بود، تأمین محصولات لبنی با وجود برخی نگرانی‌ها، طبق اعلام سخنگوی انجمن فرآورده‌های لبنی، دچار مشکل نشد. محمد فربد، سخنگوی انجمن فرآورده‌های لبنی با تأکید بر ثبات عرضه محصولات در این بازه، اظهار داشت که حتی برخی شرکت‌ها در این مدت نسبت به کاهش قیمت برخی اقلام اقدام کردند و افزایش قیمتی رخ نداده است. دبیر انجمن صنایع لبنی نیز خطاب به مدیران عامل شرکت‌ها دستور داد که قیمت‌ها تغییر نکند.

 

با این حال، گزارش‌ها و مشاهدات میدانی حاکی از آن است که قیمت فرآورده‌های لبنی از ابتدای سال به‌ویژه پس از افزایش رسمی قیمت شیر خام از ۱۸ هزار تومان به ۲۳ هزار تومان (معادل ۲۷ درصد رشد) در اردیبهشت، روند افزایشی داشته است. این افزایش نرخ شیر خام باعث شده حداقل ۱۵ درصد به هزینه تمام‌شده تولید افزوده شود ولی افزایش قیمت نهایی محصولات لبنی فقط ۱۰ درصد بوده که کمتر از تأثیر واقعی است.

 

اما نکته مهم‌تر این است که عدم خرید شیر خام با قیمت مصوب از سوی کارخانه‌های لبنی است؛ موضوعی که مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های کشاورزی دامداران ایران، در این باره گفت؛ کارخانه‌ها حاضر نیستند شیر خام را با نرخ جدید بخرند و حتی پرداخت‌ها با تأخیر چند ماهه انجام می‌شود. این مسئله به نارضایتی دامداران و ایجاد مشکلات مالی در این بخش منجر شده است.

 

افزایش قیمت غیرقانونی و خودسرانه

در همین حال، برخی صنایع لبنی به صورت غیرقانونی و بدون دریافت مصوبه رسمی، قیمت محصولات خود را افزایش داده‌اند که به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، هیچ مجوزی برای این اقدام صادر نشده است.

 

مجید حسنی‌مقدم، سرپرست دفتر بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی، تأکید کرد که تنها افزایش رسمی مربوط به قیمت شیر خام است و هرگونه تغییر در نرخ لبنیات باید از طریق سازمان حمایت اعلام شود.

 

بررسی‌های هفتگی بازار نشان می‌دهد که قیمت لبنیات به‌ صورت بی‌ضابطه و پیوسته در حال افزایش است و این موضوع به شدت مورد اعتراض خانوارها قرار دارد. مصرف‌کنندگان از افزایش مکرر قیمت‌ها و نبود ثبات در نرخ‌ها گلایه‌مندند و آن را فشار مضاعف اقتصادی در شرایط بحرانی کشور می‌دانند.

 

سخنگوی انجمن لبنیات با اشاره به قانون برنامه توسعه و دستورالعمل‌های قیمت‌گذاری سازمان حمایت، خاطرنشان کرد که دخالت در قیمت‌گذاری محصولات لبنی به استثنای کالاهای اساسی و یارانه‌ای ممنوع است و شرکت‌ها موظف‌اند بر اساس اسناد مستند و ضوابط موجود قیمت‌گذاری کنند که تحت نظارت سازمان حمایت است.

 

بازار محصولات لبنی کشور در شرایط ویژه جنگی و اقتصادی با چالش‌های متعددی از جمله افزایش قیمت شیر خام، تأخیر در پرداخت‌ها به دامداران، افزایش غیرقانونی قیمت محصولات توسط برخی شرکت‌ها و نارضایتی مصرف‌کنندگان روبرو است. ضرورت دارد دستگاه‌های نظارتی به ویژه وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تعزیرات حکومتی نظارت خود را تشدید کنند تا ضمن حمایت از حقوق دامداران، از سوءاستفاده‌های احتمالی جلوگیری شود و ثبات قیمتی برای مصرف‌کنندگان فراهم آید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار