به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، خبر صبحگاهی امروز مبنی بر جابجایی جمعی از فرمانداران و بخشداران خراسان جنوبی، استان را شوکه کرد.
انتصاب سه فرماندار و پنج بخشدار استان صبح امروز در حالی رقم خورد که معمولا برای چنین انتصاباتی حداقل از یک ماه قبل بررسیهایی روی گزینههای مورد نظر انجام میشود و برکناری مدیران مرسومات خاص خود را دارد که در انتصابات اخیر این مرسومات شکسته شد به طوری که از برخی فرمانداران قدیمی شنیده شده سه شب قبل پیامک عزل خود را دریافت کردهاند و صبح امروز یکی از مدیران کل استانداری با در دست داشتن احکام جدید، سر وقت تودیعشدگان رفته است!
وزیر کشور در مراسم تودیع و معارفه استاندار جدید در توصیهای به سید علیاکبر پرویزی گفت: استاندار جدید عملکرد مدیران را بررسی کند و اگر عزل و نصبی در کار باشد، مدیران کمکار را عزل کند.
گذشته از بررسی سوابق فرمانداران و بخشداران جدید، مشخص نیست استاندار جدید در این فرصت کمتر از یک ماه، چگونه به این سرعت سوابق عملکردی و مدیریتی فرمانداران و بخشداران قدیمی را مطالعه و به این نتیجه رسیده است که این مدیران شایسته خدمت نیستند.
در گزارشهای قبلی نیز به این موضوع اشاره کرده بود که این انتصابات آن هم در آخرین سال دولت یازدهم، چیزی جز سرگرم کردن مردم نیست و از طرفی انتصابات جدید مهرههای سیاسی برای انتخابات 96 هستند.
از دولتی که خود شعار عملکردش را تدبیر میداند انتظار نمیرفت کارگزارانی را در پستهایی بگمارد که اینگونه داس سیاستزدگی را بر ریشه مدیران بزند و آنها را برچیند؟
و البته جای تأمل است دولتی که شعار اعتدال سر میدهد چگونه میتواند به یکباره و در اقدامی سه روزه تصمیم به عزل فلهای مدیران کند؟
در سال اقتصاد مقاومتی شاید مهره اصلی دولت در استان تصور کرده که اینک زمان اقدام و عمل است و نباید حتی با برگزاری مراسمی ساده برای تودیع و معارفه مدیران، وقتکشی کرد که اینچنین خودمانی، با ارسال پیامک از پشت میز سکانداری استان، اقدام به تغییرات مدیریتی کرده است.
در نخستین ساعات انتشار انتصاب دستهجمعی فرمانداران و بخشداران، موجی از اعتراضات مردمی به راه افتاد به طوری که یکی از شهروندان در فضای مجازی ضمن واکنش به این مهم، گفت: انتظار میرفت استاندار محترم به خوبی توصیههای وزیر کشور را گوش میکرد نه اینکه با اقداماتی خارج از عرف زمینه نگرانی مردم و تبدیل استان به محل رفت و آمد عناصر افراطی یک جریان سیاسی را فراهم کند؛ بیشک این رویه خلاف رویه تدبیر و امید دولت اعتدال است که متاسفانه با رهبری برخی عناصر افراطی که از دو سال قبل در قاین جمع شده بودند، صورت میگیرد.
موج اعتراضات با انعکاس مصاحبههای خبری نمایندگان و ائمه جمعه در استان بالا گرفت به طوری که نماینده مردم بیرجند در مجلس شورای اسلامی از دست داشتن جریانهای سیاسی و افراد معلوم الحال پشت پرده در این تغییر و تحولات گمان زد.
حجتالاسلام و المسلمین سید محمدباقر عبادی گفت: وزیر کشور در مراسم تودیع و معارفه استاندار گفت وارد حواشی نشوید و کار کنید ولی متأسفانه این امر از سوی استاندار صورت نپذیرفته و این اقدامات به مردم ضربه میزند.
وی معتقد است: به این دلیل که در تصمیمات مهم با نمایندگان مشورت نمیشود حتما دستهای پشت پرده وجود دارد.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی نیز نسبت به اینکه هدف سیاسی خاصی پشت پرده این انتصابات نباشد، اظهار امیدواری کرد و گفت: بر اساس صحبتهای انجام شده با استاندار قول دادند که تعیین فرمانداران با نظر نمایندگان محقق شود اما بازهم در این مورد خلف وعده شد و در انتصابات هیچ مشورتی با نمایندگان استان صورت نگرفت.
امام جمعه فردوس نیز اظهار داشت: علی رغم سفارش وزیر کشور مبنی بر رعایت اعتدال، استاندار جدید بدون بررسی، برخی از فرمانداران را با یک پیامک عزل کرد که این موضوع با سیاستهای دولت و با وضعیت مردم استان سازگاری ندارد.
حجتالاسلام و المسلمین محمدرضا بابایی با خطاب کردن اینگونه انتصابات به "ناشیگری"، گلایه شدید خود را نشان داد و تصریح کرد: اگر دستاندرکاران دولت خیال میکنند با این کارشان به دولت خدمت میکنند بدانند که نتیجه عکس خواهد داشت و مردم در انتخابات سال 1396 جواب این ناشیگریها را خواهند داد.
دامنه اعتراضات به انتصابات امروز استاندار، تا جایی گسترده شد که فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی نسبت به این موضوع در هشداری محترمانه خطاب به مقام عالی دولت در استان، گفت: جابهجایی استاندار و جابجایی فرمانداران و مدیران حق دولت است اما این توصیه را داریم که استاندار اقدامی نکند که در آینده شاهد پشیمانی ایشان باشیم.
هاشم غیاثی همچنین رئیس دانشگاه آزاد بیرجند را مورد خطاب قرار داد و از وی برای اجازه برگزاری جلسات برخی عناصر رادیکال در دانشگاه قاین پاسخ خواست.
وی بیان داشت: از اعمال تغییرات همهجانبه حمایت میکنیم و اگر احساس کردیم منافع سیاسی، منافع مردم را تحتالشعاع قرا میدهد اطلاعرسانی میکنیم چراکه در استان آزمون و خطا دیگر جواب نمیدهد.
استاندار خراسان جنوبی دوازدهم تیرماه 95 به صورت رسمی معارفه و آغاز به کار کرد؛ بستن دربهای ادارات به روی ارباب رجوعان، برگزاری جلسات یک طرفه با حضور احزاب سیاسی اصلاحطلب و عزل دستهجمعی امروز، همگی از اقداماتی است که از مدت روی کار آمدن سید علیاکبر پرویزی، سبب ایجاد نارضایتی در بسیاری از مردم و مسؤولان شده و این مهم را متصور میشود که استاندار قصد خدمت ندارد.
نگرانی بسیاری از مسؤولان استان از سیاستزدگی در اقدامات استانداری است چراکه هرگونه وقتکشی در خدمترسانی به مردم خراسان جنوبی بر عقبماندگیهای تاریخی این استان دامن میزند.
منبع: فارس