به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، 5 مرداد 1358 اولین نماز جمعه تهران پس از پیروزی انقلاب_اسلامی به امامت آیتالله طالقانی برگزار شد.
آیت الله طالقانی در اولین نماز جمعه انقلاب چه گفت؟
با موافقت امام خمینی(ره) اولین نماز جمعه تهران به امامت طالقانی در اولین ماه رمضان 1358 در محل دانشگاه تهران برپا شد. وی در اولین خطبه نماز جمعه، نمازجمعه را به معنی « اقامهی عدل، حق و قسط» دانسته و میگوید:
« نماز جمعه مظهر کاملی است از صف توحیدی ملت اسلام و در عین حال اسلام، هوشیاری، افشاکردن دسایس دشمن و مطلع کردن همه مسلمانان به وظایف و مسئولیتهایی که لااقل در مدت یک هفته در پیش دارند... بعد از اینکه اسلام و موازین و احکام اسلام به صورتهایی دیگر و انحرافی درآمد و صف جمعه وابسته به صف طاغوت شد. شیعه در اقامهی این جماعت و اقامهی این اجتماعی توقف کرد ولی امروز که طاغوتها و طاغوتیان این کشور سرنگون شده است و رهبری، رهبری الهی است، امامت است، عدل است، قسط است باید ما و همه برادران ما در شهرها و قصبات و اطراف کشور، همانطوری که امام خمینی خواستند، این صف را تشکیل بدهند.»
در سومین نماز جمعه انبوه جمعیت و مشتاقان طالقانی به قدری زیاد و فشرده بوده که خودروی حامل وی با سختی از خیابانها گذشته و با نیم ساعت تاخیر به محل دانشگاه تهران رسید. جالب اینکه وی پس از رسیدن به جایگاه اقامهی نماز با دیدن سایبان مختصری که بالای سر ایشان ساخته بودند ناراحت شده و متذکر شد:
« بهتر است این بساط را بردارید. مگر من با این مردم که ساعتها در میان آفتاب گرم و سوزان نشستهاند چه فرقی دارم؟ چرا بین ما و مردم فاصله ایجاد میکنید؟»