به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از خبرگزاری روسیا الیوم این تفاهم در حالی میان انصارالله و حزب موتمر الشعبی به رهبری علی عبدالله صالح، رئیس جمهور سابق یمن منعقد شد که مذاکرات صلح یمن در کویت همچنان بدون دستیابی به توافقی مشخص روزهای آخر خود را سپری می کند.
در مراسم امضای این تفاهم نامه، امین ابو راس نایب رئیس موتمر الشعبی و صالح الصماد، رئیس مجلس سیاسی انصارالله توافقی چهار بندی را امضا کردند که مفاد آن به شرح زیر است:
- تشکیل مجلس اعلای سیاسی شامل ده عضو ( پنج عضو از هر گروه ) با هدف ایجاد یک پارچگی تلاش ها در مقابله با ائتلاف عربی و اداره امور مملکتی در زمینه های سیاسی، نظامی، امنیتی، اقتصادی و اداری و اجتماعی.
- ریاست این مجلس و معاونت آن به صورت دوره ای میان انصارالله و موتمر الشعبی و هم پیمانان آنها جابجا خواهد شد.
- این مجلس دارای دبیرخانه ای خواهد بود که شرح وظایف آن تعیین خواهد شد.
- مجلس اعلای سیاسی وظایف و مسئولیت های خود را جهت مواجهه با تجاوزگری ها و اداره کشور و تعیین خطی مشی کلی دولت بر اساس قانون اساسی با صدور دستوراتی مشخص خواهد کرد.
این در حالی است که مذاکرات صلح یمن که از چندین ماه پیش در کویت ادامه دارد همچنان بدون دستیابی به تفاهم و توافقی مشترک میان طرف های درگیر از جمله هیات ریاض به نمایندگی از دولت مستعفی عبدربه منصور هادی به روزهای پایانی خود نزدیک شده است.
قرار است پنجشنبه اسماعیل ولد الشیخ احمد، نماینده سازمان ملل در امور یمن که چند روزی جهت شرکت در اجلاس اتحادیه عرب در مذاکرات حضور نداشت با از سرگیری نشست صلح دیدارهایی را با طرف های درگیر داشته باشد.
عربستان سعودی از ششم فروردین ماه سال 1394 با تشکیل ائتلافی با حمایت دولت آمریکا، تجاوز هوایی و محاصره علیه مردم یمن را به بهانه بازگرداندن عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن به حکومت این کشور آغاز کرد که تنها آثار آن را می توان کشتار بی رحمانه حدود هفت هزار زن و کودک و شهروند یمنی و زخمی شدن دهها هزار و آواره شدن صدها هزار نفر دیگر اعلام کرد.
بر اثر این حملات بیش از 80 درصد از تاسیسات خدماتی، آموزشی، درمانی و بیمارستان ها، انبارهای دارو و غذا، مدارس و منازل مردم یمن ویران شده و مردم این کشور در پی محاصره هوایی، زمینی و دریایی در شرایط بحرانی بسر می برند.