به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، یکی از سندهای منتشر شده از مجموعه ایمیلهای «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه اسبق آمریکا که اخیراً بر روی وبسایت ویکیلیکس قرار گرفته نامهای مربوط به سال ۱۳۹۰ است که «سعید جلیلی»، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی و سرپرست تیم مذاکرهکننده هستهای ایران به «کاترین اشتون»، مسئول سیاست خارجی سابق اتحادیه اروپا فرستاده است.
این نامه به تاریخ ۲۵ بهمنماه سال ۱۳۹۰ تأکید ایران بر گفتوگو و مذاکره سازنده بر اساس پذیرش حق قانونی این کشور در آن مقطع زمانی را نشان میدهد.
جلیلی در مکاتبه با خانم اشتون، ضمن یادآوری حقوق هستهای ایران بر ضرورت ادامه مذاکرات سازنده برای حل و فصل مسائل مربوط به این برنامه تأکید کرده است.
دبیر وقت شورای امنیت ملی ایران مینویسد: «از نامه مورخ ۲۹ مهرماه ۱۳۹۰ شما که از پیشنهاد ۱۵ شهریور ماه سال ۱۳۹۰ اینجانب برای شروع گفتوگوهایی در جهت برداشتن گامهای بنیادین برای همکاری استقبال نمودهاید، تشکر میکنم.»
بر خلاف برخی دیگر از ایمیلهای افشا شده هیلاری کلینتون، در وبسایت ویکیلیکس فرستنده این ایمیل و تاریخ ارسال آن به کلینتون مشخص نشده، اما «جیک سالیوان» دستیار وقت کلینتون فردی بود که معمولا وی را در جریان آخرین وضعیت مذاکرات با ایران قرار میداد.
همانطور که از متن سند برمیآید، مکاتبه سعید جلیلی در پاسخ به نامه کاترین اشتون در ۲۹ مهرماه ارسال شده است. خانم اشتون در آن نامه نوشته بود در صورتی که تهران به صورت جدی آماده ورود به «مذاکرات مفید هستهای» باشد، قدرتهای جهانی آمادهاند ظرف چند هفته به پای میز مذاکره بیایند.
اشتون، بعداً در بیانیهای به تاریخ ۱ بهمنماه سال ۱۳۹۰ با بیان اینکه بروکسل منتظر دریافت پاسخ از جانب تهران است بار دیگر تأکید کرده بود که گروه ۱+۵ همواره بر «رویکرد دو مسیره» گفتوگو و اعمال تحریم در برابر تهران تأکید دارد.
جلیلی در نامه خود، ۲۴ روز بعد نوشته است: «همچنان که در بسته پیشنهادی سال ۱۳۸۸ جمهوری اسلامی ایران و نیز نامههای مورخ ۱۸ اردیبهشتماه ۱۳۹۰ و ۱۵ شهریورماه ۱۳۹۰ خاطرنشان شده است، جمهوری اسلامی ایران برای گفتوگو در طیفی از موضوعات که زمینه را برای همکاریهای سازنده و رو به جلو فراهم نماید، آمادگی دارد.»
در ادامه این نامه آمده است: «از این که در نامه سرکار عالی بر احترام به حق ایران در استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای طبق معاهده عدم اشاعه تأکید شده است، استقبال میکنیم. بدون شک، التزام به این رویکرد میتواند موجب شروع گفتوگو برای همکاری بر اساس اصول گام به گام و عمل متقابل در موضوع هستهای ایران نیز شود.»
جلیلی، همچنین خواستار «برخورد سازنده و ایجابی با ابتکارهای جدید جمهوری اسلامی ایران در این گفتوگوها» شده و نوشته است: «بر این مبنا، پیشنهاد میشود گفتوگو برای همکاریهای پایدار در اسرع وقت، در زمان و مکان مور توافق از سر گرفته شود.»
ایران، یک روز بعد از این نامه (۶ بهمنماه ۱۳۹۰) نخستین صفحه سوخت اتمی تولید شده در ایران با استفاده از اورانیوم با غنای ۲۰ درصد را در رآکتور تحقیقاتی تهران نصب کرد.
آقای جلیلی واقعا کارت عالیه همین که نامه رو به فارسی برای اشتون فرستادید درک عمیق شما رو از ایرانی بود و گرفتن حق مون رو نشون میده
من حاضرم قسم بخورم مکاتبه ظریف با طرف های مذاکره به صورت انگلیسی بود و با ...
آقای ظریف فکر می کنه وزارت امور خارجه موسسه زبانهای خارجه! نه تنها مکاتبات وزارت امور خارجه در دولت یازدهم انگایسی بود بلکه کلی هم غلط غولوط املایی و گرامری داشت که این روزا داریم تاوان اونو پس میدیم!!!
آقای جلیلی واقعا کارت عالیه همین که نامه رو به فارسی برای اشتون فرستادید درک عمیق شما رو از ایرانی بود و گرفتن حق مون رو نشون میده
من حاضرم قسم بخورم مکاتبه ظریف با طرف های مذاکره به صورت انگلیسی بود و با خواهش و تمنا و ....
چون یکی از افتخارات دولت تدبیر وامید این بوده که خیر سرشون با طرف های مذاکذه کننده با انگلیسی صحبت می کرده اند
در مذاکرات قظعنامه 598 که نتیجه اش شد جام زهر
مذاکرات هسته ای 14 15 سال پیش نتیجه اش شد تعلیق صنعت هسته ای تا اینکه رهبری فرمودند سانتیفیوژ ها در هر دولتی که پلمپ شده اند باید فک پلمپ بشوند
و بالاخره در مذاکرات هسته ای که نتیجه اش شده کلاه گشاد اقدام مشترک یاهمون برجام
بعداز اون هم مذاکرات مکرر درباره سوریه و عراق که رهبری صریحا برخورد کردند و گفتند کسی حق ندارد درباره سوریه با آمریکا مذاکره کند
به نظر من این آقایون دید درستی نسبت به داخل ندارند چرا اگر داشتند در دانشگاه تهران یا شریف نمی گفتند که آمریکا از موشک ما نمی ترسه، آمریکا یه بمب میندازه و کل سیستم دفاعی ما از کار می افته...