به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بهمن دانایی، دبیر انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر در رابطه با تنش اخیر بازار شکر بیان داشت: هیچ یک از کارخانههای شکر تعطیل نشده است و تنها توقف کوتاه مدتی داشتهاند که البته روند صنعت قند این است که فصلی کار می کنند.
وی ادامه داد: نیاز وارداتی به دلیل تولید بیشتر کاهش یافته است و دیگر نیازی نیست که کشاورز با واردات بی مورد، بیکار و کارخانهها تعطیل شود.
دانایی تأکید کرد: سال گذشته "بازرگانی دولتی" شکر آورد و این کالا را به واحدهای تصفیه که ماده اولیهشان چغندر نیست عرضه کرد، و کارخانهها نیز این میزان را تصفیه کردند الان نیز دوباره دولت شکر وارد کرده و برای تصفیه به کارخانهها خواهد داد.
انبار کارخانهها پر است از شکر
دبیر انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر افزود: بیشتر از 4 کارخانه تصفیهای در ایران نداریم و در این کارخانهها نیز شکر به اندازه کافی موجود است به طوری که کارخانهای مانند میبد انبارهایش از شکر پر است و چنان چه تا 6 ماه دیگر نیز شکر به آن نرسد بازهم کمبودی نخواهد داشت و به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
وی اظهار داشت: کارخانههایی که با چغندر شکر تولید میکنند دی ماه سال گذشته چغندرشان به اتمام رسید و به مدت 8 ماه متوقف شدند و در دهه اول شهریور بار دیگر تولید خود را آغاز خواهند کرد.
دانایی اضافه کرد: واحدهای تصفیه ای نیز به زودی با شکرهای وارداتی چه دولتی و چه غیردولتی تزریق خواهند شد و ظرف چند روز آتی تولیدشان از سر گرفته میشود.
ناهماهنگی در زمان واردات، بازار شکر را دچار مشکل کرد
وی با بیان این مطلب که بازار شکر در هفته های اخیر به دلیل برخی ناهماهنگیها دچار تنش شده است به نسیم آنلاین گفت: برنامه ریزی این بود که به اندازه نیازی که در تابستان وجود دارد در اواخر 94 و اوایل 95 شکر وارد کنیم اما واردات این مقدار مورد نیاز به تأخیر افتاد و در نتیجه ذخایر کارخانهها تا نیمه تیرماه توانست بازار را نگه دارد.
دبیر انجمن شکر بیان داشت: شکرهایی که باید اردیبهشت به بازار می رسید با تأخیری کوتاه ظرف دیروز و امروز به بازار رسیده است، اما در این مدت استرس از کمبود شکر موجب شد تا مردم خرید بیشتری داشته و انبارهای خانگی ایجاد شود و بازار از نظر کمبود دچار تشدید و تنش گردد.
440 هزار تن واردات شکر تا پایان مرداد ماه
وی عنوان کرد: 4 کشتی به میزان حدود 240 هزار تن، در حال حاضر مشغول تخلیه شکر هستند و بارشان به سرعت وارد کارخانهها خواهد شد لذا امیدواریم که ظرف این هفته شکرهای سفید تولید شده از این بار وارد بازار شود.
دانایی گفت: روز چهارشنبه نیز 69 هزار تنِ دیگر شکر بازرگانی دولتی وارد خواهد شد و تا پایان مرداد این میزان شکر وارداتی به 440 هزار تن خواهد رسید.
محتکران زیان زیادی را متحمل خواهند شد
وی تأکید کرد: کسانی که شکر را به امید گران تر شدن در انبارهای خود ذخیره کردند زیان بسیار زیادی را متحمل خواهند شد زیرا 25 روز دیگر بهره برداری ما برای 1 میلیون و 700 هزار تن راه خواهد افتاد و خود به خود قیمت افت خواهد کرد.
دانایی اظهار داشت: به جرأت میگویم که ظرف 10، 15 روز آینده یک افت چشمگیر در قیمت شکر خواهیم داشت و به طور قطع از شهریور ماه کارخانهها به دنبال مشتری نیز خواهند گشت.
دبیر انجمن شکر در پایان خاطرنشان کرد: پیش بینی بازار شکر به این ترتیب خواهد بود که ظرف روزهای آینده قیمت این کالا از 3 هزار تومان پایینتر آمده و به 2800 نیز میرسد و پس از مدتی یعنی در شهریور ماه حتی به 2500 تومان و شاید کمتر نیز خواهد رسید زیرا در آن زمان عرضه زیاد و تقاضا کم خواهد شد.
منبع: نسیم