به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، این طرح در حالی روز پنج شنبه در پارلمان یونان به تصویب رسید که حزب یونانیهای مستقل، شریک ائتلافی دولت و همچنین حزب راستگرای افراطی طلوع طلایی با این طرح مخالفت کردند.
این طرح برخی موانع اداری موجود که روند احداث این مسجد را حدود 10 سال به تعویق انداخته است، رفع میکند. برآورد میشود که احداث این مسجد 946 هزار یورو هزینه داشته باشد.
هم اکنون گفته میشود بیش از 200 هزار مسلمان که اکثر آنها پناهجویان خاورمیانه و آفریقایی هستند در شهر 4 میلیون نفری آتن زندگی میکنند.
بسیاری از مسلمانان هم اکنون مجبور هستند از مکانهایی موقت مانند زیرزمین یا انبارها به منظور نمازگزاری استفاده کنند.
نیکوس فیلیس وزیر آموزش یونان پیش از رای گیری در پارلمان گفت: «وجود مساجد غیررسمی باعث شرمندگی کشور و مسلمانان است. این موضوع همچنین خطری دائمی برای امنیت همه ما به شمار میآید. (احداث) مسجد آتن تازه اولین گام است. ما از قبل روند اجرای دومین گام را آغاز کردهایم و مجوز احداث 4 مسجد دیگر که یکی از آنها در منطقه تبای است، صادر کردهایم. این مساجد جدید نیستند، این مساجد سالهاست که فعالیت میکنند.»
پایتخت یونان پس از استقلال این کشور در سال 1832 از امپراطوری عثمانی، فاقد مسجد رسمی بوده که این موضوع مورد انتقاد بسیاری از فعالان حقوق بشر قرار گرفته است.
برنامههای مکرر به منظور احداث مسجد در شهر آتن از سال 1880 آغاز شده است و این موضوع در سال 2004 و زمانی که رقابتهای المپیک در یونان در حال برگزاری بود، به اوج خود رسید. بسیاری از فعالان حقوق بشر معتقد بودند که نبود مسجد در شهر آتن موجب میشود تا ورزشکاران مسلمان با مشکل روبرو شوند.
پارلمان یونان در سال 2006 مجوز بنای مسجد آتن با کمکهای مردمی را صادر کرد اما روند احداث آن به دنبال برخی مخالفتها معلق ماند.