به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو شبکه انگلیسی «اسکای نیوز» گزارش داد، مارکوس، که متهم به برانگیختن خشونت هایی است که چهار روز به طول انجامید، هنوز هم در منطقه «تاتنهام/ Tottenhan» در شمال لندن زندگی می کند.
وی در تاریخ 6 اوت سال 2011 به دنبال تجمع اعتراضی در مقابل ایستگاه پلیس تاتنهام به همراه صدها نفر از همراهانش که خواستار پاسخگویی پلیس درباره مرگ یکی از دوستان نزدیکش «مارک دوگان» بودند، به خودروی پلیس حمله کرد.
مرگ دوگان جوان سیاه پوست انگلیسی به ضرب گلوله پلیس، آغازگر مجموعه اتفاقاتی بود که با شورش و غارتی که به سراسر شهرهای انگلیس گسترش یافت، توام شد.
این ناآرامی ها در نهایت پنج کشته بر جای گذاشت و باعث مجروح شدن 16نفر از مردم و 186 مامور پلیس شد. هزینه کلی عملیات پلیس و پرداخت غرامت های ناشی از این اتفاقات بیش از 300 میلیون پوند برآورد شده است.
اکنون مارکوس نوکس هوک یکی از نقش آفرینان فیلم مستند جدیدی تحت عنوان «توقف سخت/The Hard Stop» که به بررسی علل اصلی خشم و همسویی جامعه در مرکز آشوب ها می پردازد. وی می گوید که چنین احساساتی مثل همیشه رواج دارد.
مارکوس افزود: این چیزی نیست که بتوانم از آن دفاع کنم یا این که به خاطر این که آغازگر شورش ها بودم، جشن بگیرم اما آنها به مارک (دوگان) شلیک کردند و جنگ من با پلیس بود. چنین آشوب هایی ممکن است دوباره تکرار شوند. اگر برای مدتی طولانی کسی را سرکوب کنید در نهایت در مقابل شما می ایستد. ما چیزی برای از دست دادن نداریم.
مارکوس به دلیل نقشی که در بروز ناآرامی ها داشت زندانی شد اما اکنون می گوید که تلاش می کند زندگی و فرصت هایش را به مسیری مثبت هدایت کرده و از آن در جهت دفاع از افراد دیگری در جامعه محل سکونتش بهره بگیرد.
از زمان بروز ناآرامی ها سرمایه گذاری ها در «تانتهام» افزایش یافته و پروژه های توسعه ای و طرح هایی به ارزش یک میلیارد پوند برای مدت 9 سال در نظر گرفته شده است.
دولت انگلیس به منظور جلوگیری از تکرار آشوب و خشونت، طرح هایی را برای تخریب و بازسازی به اصطلاح «مناطق محروم» اجرا کرده و مدعی است که سه چهارم از افرادی که در اتفاقات خشونت بار و شورش های این کشور در گذشته نقش داشته اند، از چنین مناطقی بوده اند.
پلیس همچنین اعلام کرده که از سرمایه گذاری در مناطقی که تحت تاثیر آشوب ها آسیب دیده اند استقبال می کند و برای برقراری روابط قوی تر با آنها تلاش می کند.
«مارک کریستی» فرمانده پلیس شمال لندن در جریان ناآرامی های سال 2011 در این زمینه گفت: مشاهده اتوبوس هایی در حال سوختن و جمعیت و ماموران پلیسی که ترسیده بودند، کاملا ناخوشایند و آزاردهنده بود اما به همان نسبت ما را برای جلوگیری از تکرار چنین اتفاقاتی مصمم کرد. ما به دنبال برقراری روابطی قوی با چنین مناطقی و تضمین بازگشت رفاه و آرامش به آنها هستیم.
مرگ مارک دوگان حوادث سال های دهه 1980 را در ذهن سیاهپوستان لندن زنده کرد. در آن سال ها، سیاهان پایتخت انگلیس احساس می کردند که پلیس انگلیس بیش از حد ممکن آنها را کنترل و بازجویی می کند. این تجسس ها باعث شد سیاهپوستان و دو رگه های انگلیس در سال1985 دست به شورش های خشونت باری بزنند.
تاتنهام منطقه ای با ساکنان متنوع است که ترکیب جمعیتی آن از نژادهای مختلفی تشکیل یافته است. این بخش از لندن یکی از نواحی تجمع و زندگی شهروندانی با اصالت کارائیبی است که نژاد نخستین آنها آفریقایی می باشد. دیگر اقوامی که در این بخش زندگی می کنند کلمبیایی، ترک، اتباع اروپای شرقی، قبرسی، کرد، سومالیایی و ایرلندی هستند.