گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «دولت به دنبال تقویت نظام اطلاعرسانی عقلانی و انتقادی در کشور است.» جهانگیری دیروز به مناسبت روز خبرنگار گفت. آقای معاون اولی که همین الآن پای 2 خبرگزاری رسمی کشور را به دادسرا کشیده و تلاش میکند تا آنها را دادگاهی کند.
جهانگیری در مراسمی که به مناسبت نخستین جشن فارغالتحصیلی ادوار دانشکده خبر برگزار شده بود، ادعا کرد دولت از انتقادپذیری بالایی برخوردار است. او از دولتی حرف میزند که فقط در 6 ماه گذشته بیش از 30 بار از رسانههای منتقدش شکایت و چند روزنامه و سایت خبری را توقیف کرده است. آیا اصحاب رسانه واقعاً دولت یازدهم را نقدپذیر میدانند؟
خبرگزاری دانشجو در آستانه روز خبرنگار در گفتوگو با اصحاب رسانه به نقد و بررسی مشی دولت یازدهم در برخورد با رسانهها پرداخته است.(قسمت اول این گزارش را از اینجا بخوانید.)
دولت در قبال منتقدین سیاست مشت آهنین دارد
علی نادری، مدیر مسئول سایت رجانیوز میگوید: شیوهای که دولت یازدهم پیش گرفته است از ابتدای دولت تغییری نکرده است و دوستان در قبال منتقدین سیاست مشت آهنین دارند و سعی می کنند با تحقیر و توهین و حملات لفظی منتقدین خود را محکوم کنند و اگر این رویه جواب نداد با استفاده از ابزار خود مانند هیئت نظارت بر مطبوعات به شکایت از رسانه ها می پردازند.
مدیر مسئول سایت رجانیوز با اشاره به اینکه هیئت نظارت بر مطبوعات باید ترکهای فراقوه ای باشد، میافزود: اما متاسفانه این نهاد عملا خواسته های دولتی ها را اجرا می کند.
نادری معتقد است: تقریبا این نحوه برخورد و توقیف نسبت به رسانه های منتقد در دولت یازدهم بی سابقه است.
مسئولان باید آستانه تحملشان را بالا ببرند
عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاحطلب و مدیر عامل سابق ایرنا در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو میگوید: من با توقیف هیچ روزنامه و خبرگزاری موافق نیستم حتی رسانههای منتقد دولت و معتقدم مسئولین باید آنقدر آستانه تحملشان را بالا ببرند که بتوانند هر انتقادی را تحمل کنند.
وی میافزاید: به نظرم با یک تذکر و گفتوگو میشود مسائل را حل کرد. آرزو میکنم «جهاننیوز» و «9دی» با وجود تمام انتقاداتی که به آنها دارم دوباره فعال شوند. من بستن مجاری اطلاعرسانی را در دنیای مدرن کاری ناپسند میدانم.
مخالف سیاستهای دولت در برخورد با رسانهها هستم
فقیهی مدیر مسئول پایگاه اطلاع رسانی «انتخاب» درباره سیاست دولت در شکایت از رسانهها میگوید: «من از اساس با روندی که برخی مراکز مربوط به دولت در پیش گرفته موافق نیستم و بعید می دانم رئیس جمهور نیز با آن موفق باشد.»
او با ابراز تاسف از توقیف سایت جهان و روزنامه قانون میافزاید: هیچوقت از بسته شدن یک رسانه خوشحال نمیشوم. برخی از همکاران «جهاننیوز» دوستان ما هستند. ممکن از نظر موضع سیاسی اختلاف نظر و حتی تقابل دیدگاه داشته باشیم اما راضی نیستیم همکارانمان رسانهشان تعطیل شود؛ چرا که توقیف عین «مرگ» برای يك رسانه است.
فقیهی ادامه میدهد: من نمیفهمم دوستان دولتی روی چه حسابی وقتی شعار حمایت از رسانه میدهند و حتی اوایل دولت آقای روحانی دستور پس گرفتن شکایتها را دادند، الآن اینگونه برخورد میکنند. من دوست ندارم وقتی رئیس جمهور بعدی آمد بگوید شکایتهای دولت قبل را پس بگیرند.
هدف برخی شکایتها اذیت کردن منتقدان است
بیژن مقدم، مدیر مسئول پایگاه خبری «الف» در گفتوگو با خبرگزار دانشجو درباره شکایتهای متعدد دولت از رسانههای منتقد میگوید: دولت مثل همه افراد و نهادها حق دارد از خودش دفاع کند اما خیلی از مواقع چشم پوشی آنها از برخی نقدها و حتی خطاها نشاندهنده روی باز دولت در مواجهه با انتقاد است. در دولتهای قبل هم شاهد این بودهایم که مسئولان عالی رتبه از دستگاههای زیر مجموعه میخواستند که شکایتها از رسانهها را پس بگیرند.
وی میافزاید: ما نمیتوانیم به دولت بگوییم شکایت نکنید اما اینکه از این موضوع به عنوان اهرم فشاری علیه منتقدان استفاده شود کار درستی نیست. حجم زیادی از شکایتها علیه رسانهها انجام میشود و آنها مجبورند وقت زیادی را صرف پرداختن به حل و فصل آنها کنند.
او ادامه میدهد: هدف برخی شکایتها اذیت کردن رسانههای منتقد است. این روش شایستهای برای دولتمردان نیست.
حالا اومدید دست به فرافکنی میزنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟