کد خبر:۵۳۱۳۹۴
گزارش/

دولت یازدهم با منتقدان چه کرد؟/ یک کارنامه سیاه!

دیروز جهانگیری ادعا کرد دولت از انتقادپذیری بالایی برخوردار است. او از دولتی حرف می‌زند که فقط در ۶ ماه گذشته بیش از ۳۰ بار از رسانه‌های منتقدش شکایت و چند روزنامه و سایت خبری را توقیف کرده است.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «دولت به دنبال تقویت نظام اطلاع‌رسانی عقلانی و انتقادی در کشور است.» جهانگیری دیروز به مناسبت روز خبرنگار گفت. آقای معاون اولی که همین الآن پای 2 خبرگزاری رسمی کشور را به دادسرا کشیده و تلاش می‌کند تا آنها را دادگاهی کند.

 

جهانگیری در مراسمی که به مناسبت نخستین جشن فارغ‌التحصیلی ادوار دانشکده خبر برگزار شده بود، ادعا کرد دولت از انتقادپذیری بالایی برخوردار است. او از دولتی حرف می‌زند که فقط در 6 ماه گذشته بیش از 30 بار از رسانه‌های منتقدش شکایت و چند روزنامه و سایت خبری را توقیف کرده است. آیا اصحاب رسانه واقعاً دولت یازدهم را نقدپذیر می‌دانند؟

 

خبرگزاری دانشجو در آستانه روز خبرنگار در گفت‌وگو با اصحاب رسانه به نقد و بررسی مشی دولت یازدهم در برخورد با رسانه‌ها پرداخته است.(قسمت اول این گزارش را از اینجا بخوانید.)

 

 دولت در قبال منتقدین سیاست مشت آهنین دارد

علی نادری، مدیر مسئول سایت رجانیوز می‌گوید: شیوه‌ای که دولت یازدهم پیش گرفته است از ابتدای دولت تغییری نکرده است و دوستان در قبال منتقدین سیاست مشت آهنین دارند و سعی می کنند با تحقیر و توهین و حملات لفظی منتقدین خود را محکوم کنند و اگر این رویه جواب نداد با استفاده از ابزار خود مانند هیئت نظارت بر مطبوعات به شکایت از رسانه ها می پردازند.

 

مدیر مسئول سایت رجانیوز با اشاره به اینکه هیئت نظارت بر مطبوعات باید ترکه‌ای فراقوه ای باشد، می‌افزود: اما متاسفانه این نهاد عملا خواسته های دولتی ها را اجرا می کند.

 

نادری معتقد است: تقریبا این نحوه برخورد و توقیف نسبت به رسانه های منتقد در دولت یازدهم بی سابقه است.

 

مسئولان باید آستانه تحملشان را بالا ببرند

عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و مدیر عامل سابق ایرنا در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو می‌گوید: من با توقیف هیچ روزنامه‌ و خبرگزاری موافق نیستم حتی رسانه‌های منتقد دولت و معتقدم مسئولین باید آنقدر آستانه تحملشان را بالا ببرند که بتوانند هر انتقادی را تحمل کنند.

 

وی می‌افزاید: به نظرم با یک تذکر و گفت‌وگو می‌شود مسائل را حل کرد. آرزو می‌کنم «جهان‌نیوز» و «9دی» با وجود تمام انتقاداتی که به آنها دارم دوباره فعال شوند. من بستن مجاری اطلاع‌رسانی را در دنیای مدرن کاری ناپسند می‌دانم. 

 

مخالف سیاست‌های دولت در برخورد با رسانه‌ها هستم

فقیهی مدیر مسئول پایگاه اطلاع رسانی «انتخاب» درباره سیاست دولت در شکایت از رسانه‌ها می‌گوید: «من از اساس با روندی که برخی مراکز مربوط به دولت در پیش گرفته موافق نیستم و بعید می دانم رئیس جمهور نیز با آن موفق باشد.»

 

او با ابراز تاسف از توقیف سایت جهان و روزنامه قانون می‌افزاید: هیچ‌وقت از بسته شدن یک رسانه خوشحال نمی‌شوم. برخی از همکاران «جهان‌نیوز» دوستان ما هستند. ممکن از نظر موضع سیاسی اختلاف نظر و حتی تقابل دیدگاه داشته باشیم اما راضی نیستیم همکارانمان رسانه‌شان تعطیل شود؛ چرا که توقیف عین «مرگ» برای يك رسانه است.

 

فقیهی ادامه می‌دهد: من نمی‌فهمم دوستان دولتی روی چه حسابی وقتی شعار حمایت از رسانه می‌دهند و حتی اوایل دولت آقای روحانی دستور پس گرفتن شکایت‌ها را دادند، الآن این‌گونه برخورد می‌کنند. من دوست ندارم وقتی رئیس جمهور بعدی آمد بگوید شکایت‌های دولت قبل را پس بگیرند.

 

هدف برخی شکایت‌ها اذیت کردن منتقدان است

بیژن مقدم، مدیر مسئول پایگاه خبری «الف» در گفت‌وگو با خبرگزار دانشجو درباره شکایت‌های متعدد دولت از رسانه‌های منتقد می‌گوید: دولت مثل همه افراد و نهادها حق دارد از خودش دفاع کند اما خیلی از مواقع چشم پوشی آنها از برخی نقدها و حتی خطاها نشان‌دهنده روی باز دولت در مواجهه با انتقاد است. در دولت‌های قبل هم شاهد این بوده‌ایم که مسئولان عالی رتبه از دستگاه‌های زیر مجموعه می‌خواستند که شکایت‌ها از رسانه‌ها را پس بگیرند.

 

وی می‌افزاید: ما نمی‌توانیم به دولت بگوییم شکایت نکنید اما اینکه از این موضوع به عنوان اهرم فشاری علیه منتقدان استفاده شود کار درستی نیست. حجم زیادی از شکایت‌ها علیه رسانه‌ها انجام می‌شود و آنها مجبورند وقت زیادی را صرف پرداختن به حل و فصل آنها کنند.

 

او ادامه می‌دهد: هدف برخی شکایت‌ها اذیت کردن رسانه‌های منتقد است. این روش شایسته‌ای برای دولتمردان نیست.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۳۶
دولت نهم و دهم که هیچکس جرآت انتقاد ازش نداشت...!!!!
4
33
ناشناس
۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۲
فک کنم با رضاخان اشتباه گرفتی
احمد
۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۵
یه سرچ ساده بکنی توی روزنامه های دوستاتون متوجه میشی جرأت انتقاد توی کدام دولتها وجود داشته. یه مقایسه کوچک بین برخورد با منتقدان دولت احمدی نژاد با خاتمی بکنید هم ممنون میشم.
سارا
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۲
اونقدر سیاهی که در دولت قبل بود فکر نکنم در هیچ دولتی وجود داشته برای تخریب دیگران و رسیدن به خواسته های خود هر روز تیتر نزنید بذارید آقای روحانی به مشکلات مردم رسیدگی کند اینقدر که در دولت قبل با آبروی دیگران بازی شد شما ها کجا بودید در آن دولت هم توهینها ر ا به دیگران شما انجام دادید .
3
32
ناشناس
۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۴
فکر کنم همین الآن هم یه سرچ تو اینترنت کنید کلی تیتر و خبر و توهین و کاریکاتور و جک مربوط به زمان دولت نهم و دهم وجود داشته باشه. شما اون موقع کجا بودی؟؟؟؟
ناشناس
۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۷
توی این نظرات، گاهی بعضی از حضرات طوری میگن "شما اون موقع کجا بودید؟؟!!" که انگار بقیه در خاب غفلت بوده اند و اونها در کف خیابان ها کشور در حال مبارزه با رژیم فاسد و غاصب احمدی نژاد (البته از دید اونها) بوده اند. نه برادر من شماها اون موقع یا پای ماهواره بودی یا داشتی xbox بازی می کردی یا داشتی با دوست دختر یا دوست پسرت چت میکردی. حالام که پست سیاسی گذاشتن و یاد دوران سیاه احمدی نژاد کردن لابد مد شده دیگه !!!!
واقع بین
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۸
انچه که این روزها روحانی با ان روبرو ست نقد نیست بلکه تخربب است . تخریبی که در لباس نقد منافع فردی و گروهی عده ای خاص را دنبال می کند .نقد ان است که ضعف های یک تصمیم و یا سخن و یا موضوعی خاص را نمایان سازد بطوری که باعث روشنگری شخص یا گروهی شود که مخا طب منتقدان است .اما هر گاه مخاطب منتقد بخوبی می داند که هدف تخریب و کارشکنی است با عکس العمل منفی مخاطب روبرو می شود .
3
32
ناشناس
۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۷
ببخشید استاد واقع بین، امکانش هست یه جلسه بزارید ما رو با مباحث و تفاوت های عمیق بین نقد و تخریب آشنا کنید. لابد طبق نظر شما همه تخریب های صورت گرفته در مورد دولت قبل نقد فاخر حساب میشه!!!!
احمد
۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۰
اگر هم یک درصد حرف شما درست باشد، پایه گذار تخریب خود رئیس جمهور بود و اطرافیانشان که هر دستاوردی از دولت قبل را انکار کردند و در نقاط ضعف بزرگنمایی کردند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۱
زنده باد روحانی ... من اگه قدرتش را داشتم دهن مخالفین را گچ میگرفتم
3
32
ناشناس
۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۰
و خداوند ... را می شناخت که بهش شاخ نداد. خدا رو شکر که قدرتش رو نداری.
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۰
آقای نادری رجا نیوزی، بد نیست نگاهی به دولت های سابق بندازید. در زمان آقای خاتمی برای نشان دادن مخالفت با او روزنامه ها را فله ای قلع و قمع کردند. نکنه میخوای آن آمار وحشتناک را به دولت آقای خاتمی ربط بدی؟ البته از شماها بعید نیست امار سازی و آمار چسبانی. چون در زمان دولت محمود از این ترفند ها زیاد دیدیم.
2
28
...
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۵
برادر محترم انتقاد و نقد هر کس ، فکر میکنم با تهمت و افترا فرق کند انسان بخاطر مطامع دنیوی و پست و مقام نباید اصول را فراموش کند ما ناممان مسلمان است و دم از اسلام ناب محمدی میزنیم و به آخرت معتقدیم مگر در مقابل تهمت باید سکوت کرد . بهترین کار در این نوع موارد همان دادخواهی از یک محکمه عادل که اینهم انجام شده است
3
3
بشیری
Germany
۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۸
وجالب اینکه تمام موارد ذکر شده در بالا همگی هم پیاله با دولت بوده و هر گونه ارسال نظر مخالف با دولت را بایکوت کرده و یا با سانسور به خورد ملت می دهند حالا ببینید با منتقدین واقعی چکار کرده اند
15
4
برادر
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۰
یادمون نرفته که در دولت مطلوب شما چند صد سایت و روزنامه توقیف و بگیر و ببند شد!
حالا اومدید دست به فرافکنی میزنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
2
33
ناشناس
۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۷
آقای برادر، مثل اینکه شما هم در ارائه آمار دست کمی از حضرات دولتی ندارید. امکانش هست از اون چندصد سایت و روزنامه ای که به قول شما توقیف و بگیر و ببند شد، ده تا شو نام ببری. شاید این طوری معلوم شه که کی دست به فرافکنی میزنه! هرچند که در اینجا منظور روزنامه هایی هست که با شکایت دولت توقیف شده اند، نه به دلیل برهم زدن امنیت ملی و نشر اکاذیب و تخریب نظام که احتمالا مدنظر شماست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۴
گروه های حامی دولت مکرر از دولت سهم خواهی کرده اند و بارها دولت را از طرق مختلف تهدیدکرده اند که اگر به خواسته انان توجهی نشود در انتخابات اتی به اقای روحانی رای نخواهند داد اما منتقدین هرگز سهم خواهی نکرده اند و حتی در برابر نقد عملکرد دولت مورد تهاجم رئیس جمهور و اطرافیان قرار گرفته اند . رئیس جمهور باید دوست و دشن واقعی خود را بشناسد و به منتقدین به چشم مخالف معاند ننگرد .
0
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۳
آخر کار این دولت شده همشون ئارند هذیون میگند . کسی به دل نگیره . فحش دادن ها و توهین های پی درپی رئیس دولت هنوز یادمون هست آقای جهانگیری لطفا فکر یک کار نون و آبدار دیگه باشید .
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار