به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، داود عامری، دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی ضمن تبریک 17 مرداد «روز خبرنگار»، به فعالان حوزۀ خبر و رسانه و در جهت تکریم از خبرنگار و خبرگزاری هایی که در انعکاس اخبار و فعالیت های این مجمع تلاش و همکاری نموده اند، بر این امر تأکید کرد که در جمهوری اسلامی ایران و مطابق تعالیم انسان ساز دین اسلام، تکریم و تقدیر از فعالان عرصه های مختلف بسیار محترم و همواره مورد تأکید بوده است. به همین منظور 17 مرداد به مناسبت گرامیداشت شهادت مظلومانه «محمود صارمی» در مزار شریف به دست طالبان، «روز خبرنگار» نامگذاری شده است.
وی افزود: با توجه به نقش اطلاعات و اطلاع رسانی در توسعۀ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، پیشرفت و توسعه یافتگی هر جامعه ای به حضور مؤثر و فعالیت های خبرنگاران آن بستگی دارد. جامعۀ بدون خبرنگار، اجتماع بدون روح و کالبدی است که نشاط و پویایی ندارد. خبرنگاران سربازان عرصۀ اطلاع رسانی و تنویر افکار عمومی هستند که جامعه را با حقایق و واقعیت های موجود آشنا می کنند. انعکاس و بازتاب حقایق و واقعیت ها در جوامع مختلف مرهون تلاش های بی وقفه اصحاب رسانه است.
عامری گفت: خبرنگاری یک شغل نیست؛ بلکه فرآیندی است جریانساز که ریشه در تاریخ و جریان های تاریخ ساز بشری دارد و خبرنگار، شریان های حیاتی خبرها، احساسات و انتظارات مردمی است که با دید حرفه ای به واقعیات جاری نگریسته و زمینه اطلاع رسانی و آگاهی جامعه و فرهنگ سازی عمومی را فراهم می سازد. ایشان رسالت اصلی خبرنگار و رسانه را انعکاس مسائل و واقعیت های اجتماع و تلاش برای بهبود اوضاع جامعه و کمک به توسعه اجتماعی با در نظر گرفتن مصالح و منافع جامعه عنوان کردند که باید در کنار تمامی اصول اخلاقی و حرفه-ای حوزۀ خبررسانی، همواره مورد توجه خبرنگاران محترم قرار گیرد.
وی ادامه داد: امروزه دشمنان نظام و انقلاب اسلامی با بهره گیری از ابزار و رسانه های مختلف، تردیدافکنی در مبانی انقلاب، اختلاف بین مردم و مسئولان، ایران هراسی، اسلام هراسی و ترویج فرهنگ غربی را سرلوحه کار خود قرار داده اند و سعی در انتشار اخبار دروغین از اوضاع داخلی و بین المللی دارند. از سوی دیگر، جهان معاصر در اثر زیاده خواهی ابرقدرت ها و جهل و ناآگاهی برخی حکام منطقه ای و جهانی، مملو از بی عدالتی و خدشه دار از کرامت انسانی شده است. بنابراین خبرنگاران به عنوان سربازان عرصه اطلاع رسانی با سلاح قلم و انعکاس آن می توانند در افشای ظلم و انتقال و اشاعۀ ادبیات صلح عادلانه و حفظ کرامت انسانی در جهان بسیار اثرگذار باشند.
دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی، حرفۀ خبرنگاری را فعالیتی عنوان کرد:که همواره در طول تاریخ در معرض انواع مخاطرات پیدا و پنهان سیاسی، حقوقی و اجتماعی قرار داشته است. بنابراین ضروری است موازین حقوقی و قانونی نظام فعالیت رسانه و خبرنگاری و حمایت از آنان، به خوبی و درستی تدوین و تصویب شده و از الزامات و تضمینات حقوقی لازم برای تحقق فرهنگ رسانه و تضمین حرفه ای فعالیت رسانه ای و خبرنگاری برخوردار گردد.