به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از حریت، «رجب طیب اردوغان» در اظهاراتی عنوان داشت: بلندپروزای های سازمان تروریستی «فتح الله ایست» آن سوی مرزهای ترکیه را هدف قرار داده است. این گروه نه تنها به دنبال کسب قدرت در ترکیه است بلکه تلاش می کند در کشورهای آفریقایی نیز نفوذ کند.
رئیس جمهور ترکیه با اشاره به اینکه گولن ایست ها هزاران مدرسه را در بیش از ۱۷۰ کشور اداره می کنند عنوان داشت که جریان گولن با استفاده از این مدارس درصدد نفوذ در کشورهای دیگر از جمله آفریقا است.
اردوغان که گولن را مسئول اصلی کودتای نافرجام ۱۵ جولای ترکیه می داند در تلاش است تا سایر کشورهای جهان را نیز نسبت به اقدامات و فعالیت های وی حساس سازد در همین رابطه از کشورهایی که رابطه آنکارا با آنها خوب است خواسته شده تا مدارس گولن را تعطیل کنند.
اردوغان و گولن پیشتر با یکدیگر متحد بودند اما از سال ۲۰۱۰ اختلافات آنها آغاز شد. اختلافات درونی مین اردوغان و گولن بعد از سال ۲۰۱۰ از جایی نمایان شد که یک دادستان ویژه به نام «صدرالدین ساریکایا» پنج تن از ماموران اطلاعاتی ترکیه از جمله رییس سازمان اطلاعات این کشور (میت) را احضار کرد و با این اقدام یک واقعیت مهم را آشکار نمود؛ اینکه عدالت و توسعه همه ارکان حاکمیتی ترکیه را در اختیار ندارد. او با احضار این پنج تن از یک شکاف عمیق درون حاکمیت ترکیه پرده برداشت. این جنگ قدرت موجب شد تا در سال های بعد نمونه های دیگری از بروز تنش میان جریان اردوغان و گولنیست ها را شاهد باشیم که از ملموس ترین آنها مورد «فساد مالی مقامات» و پرونده «رضا ضراب» که منجر به بازداشت تعدادی از فرزندان وزرای کابینه اردوغان و برکناری تعدادی از وزاری کابینه وی شد و همچنین افشای مکالمات محرمانه سران ارشد حکومت ترکیه درباره سوریه و تحولات این کشور اشاره کرد.