به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو محمد رضا رضایی کوچی روز شنبه بعد از بازدید اعضای هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان وزارت راه و شهرسازی از طرحهای عمرانی و راهسازی گناباد افزود: هم اکنون ۱۰ درصد از جابجایی کالا و مسافر کشور از طریق شبکه ریلی انجام می شود و ۹۰ درصد به وسیله حمل و نقل جاده ای و هوایی صورت می گیرد.
وی اظهار کرد: جاده های کشور ظرفیت حجم بسیار تردد وسایل نقلیه سبک و سنگین را ندارند و این امر به تدریج منجر به تخریب جاده ها می شود.
وی با بیان اینکه دولتهای قبل توجه خاصی به توسعه شبکه ریلی کشور نداشتند، ابراز امیدواری کرد با توجه بیشتر دولت یازدهم و حمایت مجلس شورای اسلامی شاهد توسعه زیرساختهای شبکه ریلی کشور باشیم.
رضایی گفت: احداث خط آهن مشهد - زاهدان به صورت خاص در دستور کار کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی قرار دارد و پیگیری های لازم برای تخصیص اعتبار این بخش و تسریع در انجام آن از طریق مسئولان و بخشهای ذیربط در دست انجام است.
وی افزود: احداث شبکه ریلی و فرودگاه از اقدامهای مهم و اساسی در توسعه مناطق مختلف کشور است و دولت و مجلس مصمم هستند با توجه ویژه به اجرای این پروژه ها برای توسعه مناطق محروم گامهای موثری بردارند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به موقعیت گناباد از نظر قرار گرفتن در مسیر استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، یزد و کرمان به استان خراسان رضوی و تردد زیاد وسائل نقلیه، این شهرستان از نظر توجه به زیرساختهای توسعه راه مورد توجه خاص قرار دارد.
وی گفت: برای تسریع در احداث جاده کمربندی گناباد باید به جای تعریف طرح جدید، اعتباری در قالب طرح دو بانده شدن مشهد به گناباد برای اجرای آن در نظر گرفته شود.
مدیر کل ساخت و توسعه زیر ساختهای حمل و نقل شمال شرق کشور هم گفت: ۱۰ کیلومتر از مجموع ۳۷ کیلومتر طرح دو بانده شدن جاده گناباد به مه ولات در حال اجرا است و ۴۰ میلیارد ریال برای تسریع در اجرای آن در سالجاری پرداخت شد.
حسین کلهر افزود: این ۱۰ کیلومتر در هفته دولت امسال به بهره برداری می رسد و برای اجرای ۲۷ کیلومتر باقی مانده ۵۰۰ میلیارد ریال مورد نیاز است که از طریق مناقصه به پیمانکار واگذار می شود.
وی اظهار کرد: همچنین مطالعات طرح دو بانده شدن جاده گناباد به خضری در استان خراسان جنوبی هم در مجموع به طول ۲۵ کیلومتر انجام شده و برای اجرای آن نیز ۵۰۰ میلیارد ریال مورد نیاز است که برای اجرا به پیمانکار واگذار می شود.
اعضای هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان وزارت راه و شهرسازی و مدیران بخش حمل و نقل استان خراسان رضوی روز شنبه از زیرساختها و طرحهای حمل و نقل جاده ای و طرح دو بانده شدن جاده گناباد به مه ولات، طرح جامع دانشگاه دولتی و زیرساختهای توسعه گردشگری گناباد بازدید کردند.
شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری مشهد و جنوب استان خراسان رضوی واقع است.