به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران علی خلیلی عملیات آبخیزداری را به معنای مدیریت حوزه های آبخیز و حفظ منابع آب و خاک دانست و این عملیات را شامل اقدامات مکانیکی، بیولوژیکی و مدیریتی برشمرد و به بخشی از اهداف اجرای آن اشاره کرد و اظهار داشت: عملیات آبخیزداری با هدف تعدیل در سیلاب، جلوگیری از فرسایش خاک، تقویت سفره های آب زیرزمینی، افزایش پوشش گیاهی، جلوگیری از خسارات وارده ناشی از سیل به اراضی کشاورزی، باغات، منازل مسکونی و تأسیسات زیربنائی و همچنین برای در امان ماندن جان انسانها به مرحله اجرا در آمده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند خاطرنشان کرد: شهرستان دماوند با توجه به شرایط ژئومورفولوژیکی و توپوگرافی و همچنین وجود بارشهای ناگهانی به خصوص در فصلهای بهار و تابستان جزو شهرستانهای سیل خیز به شمار میآید که انجام اقدامات آبخیزداری تاکنون توانسته است موجبات تعدیل سیلاب و خسارات ناشی از آن را فراهم کند.
وی در ادامه اضافه کرد: در عملیات مکانیکی اقدامات در قالب پروژههای احداث سازه های خاکی، سنگ و ملات، سنگ و گابیون، خشکه چین ...، در عملیات بیولوژیکی اقدامات در قالب پروژه های کپه کاری، بذرکاری، بذرپاشی ... و برخی از اقدامات مدیریتی شامل قرق، کنترل زمان ورود و خروج دام از مراتع و... انجام میشود.
خلیلی با تأکید بر اینکه اعتبارات تخصیصی به این بخش کافی نیست و توجه بیشتر مسئولان به این موضوع را میطلبد تصریح کرد: از آنجائیکه اقدامات آبخیزداری نقش موثری در حفظ آب و خاک، بالابردن سطح زندگی، ایجاد امنیت روانی برای سرمایه گذاری و جلوگیری از مهاجرت دارد، لذا برای تکمیل پروژه های آبخیزداری و مرمت و نگهداری سازه ها نیاز به اعتبار است که امیدواریم مسئولان در این خصوص همکاری و مساعدتهای لازم را با مجموعه منابع طبیعی داشته باشند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند با بیان اینکه امسال و در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی عملیات آبخیزداری با رویکرد مشارکتی در دستور کار قرار دارد گفت: در این زمینه علاوه بر انجام پروژه های مکانیکی، اقدامات بیولوژیکی با کشت گونه هایی که ضمن سازگاری با شرائط محیطی و نقش حفاظت خاک، ارزش اقتصادی آنها نیز مورد توجه قرار گرفته و امسال در این راستا عملیات بیولوژیکی در قالب کپه کاری با هدف تولید گیاهان داروئی و علوفه ای در سطح 500هکتار به مرحله اجرا درخواهد آمد.