به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از گزارش گروههای حقوق بشر و موسسات خیریه، کودکانی که در اردوگاههای ظاهرا امن در یونان سرگردان هستند، اغلب مورد تعرض جنسی قرار می گیرند.
به گفته امداد رسانان، در یکی ازاردوگاهها در حومه سالونیک، دومین شهر بزرگ یونان، سطح خشونت جنسی به قدرت بالاست که زنان و کودکان جرات نمی کنند حتی در شب برای استفاده از سرویسهای بهداشتی اردوگاه را ترک کنند.
در پی تعطیلی و تخلیه اردوگاه ایدومنی در ماه می ، یک سری اردوگاه در نزدیکی شهر سالونیک در نزدیکی مرز با مقدونیه ساخته شده است .
دولت یونان ماه گذشته دستور داد هزاران پناهجو که در اردوگاهی موقت در روستای ایدومنی در شمال یونان زندگی می کردند به این اردوگاههای جدید منتقل شوند.
به گفته یکی از داوطلبان در اردوگاه سافتکس که حددو یک هزار و 400 پناهجوی سوری در آن سکونت دارند، تعدادی از دختران کم سن و سال در این اردوگاه مورد تعرض قرار گرفته اند.
وی می گوید، یک خانواده عراقی نیز پس از تعرض دخترشان بالاجبار به اردوگاهی دیگر نقل مکان کردند.
به گفته وی، خانواده های پناهجو به قدری روحیه خود را از دست دادهاند که قصد دارند رویای اقامت در اروپا را رها کرده و به کشورهایی که از آنها متواری شدهاند، باز گردند.
ایوت کوپر، نماینده پارلمان انگلیس و رئیس گروه کاری در امور پناهجویان از حزب کارگر با اشاره به این که «افشای این موارد برای همه ما شرم آور است» اتخاذ اقدامات فوری با هدف حفاظت از کودکان آسیب پذیر را خواستار شد.
تیم فارون، رهبر حزب لیبرال دموکرات نیز از دولت انگلیس خواسته است تا به تعهداتش پایبند بماند و فورا برای نجات کودکان آسیب پذیر در این اردوگاه که واجد شرایط پناهندگی در انگلیس هستند، کاری انجام دهد.
وی گفت: «اگر ترزا می اکنون وارد عمل نشود، نه تنها دولتش بی آبرو خواهد شد بلکه آبروی کل کشور نیز خواهد رفت.»
آنتیا دولاراد از موسسه بین المللی فدراسیون صلیب سرخ و انجمن های هلال احمر نیز گفت، افزایش موارد خشونت جنسی در اردوگاههای یونان علیه زنان و کودکان باید زنگ خطر را برای دولت به صدا در آورده باشد.
وی افزود وی و همکارانش موارد متعدد خشونت جنسی علیه زنان و کودکان را به سازمان ملل ارائه کردهاند.
دفتر كميساريای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نیز ضمن ابراز نگرانی از این گزارش گفت:«ما بارها و بارها موارد نگرانی خود را علام کرده ایم و به نظر ما این اردوگاه مکان امنی برای زنان و کودکان نیست.»
بسیاری، قدرتهای اروپا را مسئول آوارگی بیسابقه پناجویان از وطن خود میدانند و معتقدند سیاستهای کشورهای اروپایی به موج تروریسم و جنگ در کشورهای متبوع پناهجویان منجر شده و آنان را به فرار از وطن خود واداشته است.
روزنامه آلمانی «فونکه مدینگروپه» 23 فروردین گزارش داد 5 هزار و 835 کودک پناهجو از کشورهای آفریقایی، خاورمیانه و آسیای مرکزی در سال گذشته میلادی در آلمان ناپدید شدند، که از این تعداد 555 نفر زیر سن 14 سال بودهاند و این احتمال که به دام تبهکاران و قاچاقچیان انسان افتاده باشند، بالاست.