کد خبر:۵۳۵۴۵۳
وزیر نفت خبر داد

احتمال حذف کارت سوخت تا آخر هفته

وزیر نفت با اعلام اینکه با وجود عرضه بنزین تک نرخی از سال گذشته تاکنون، اما با رشد مصرف قابل توجه بنزین در کشور روبرو نبوده‌ایم، تصریح کرد: علاوه بر این، با توجه به وضعیت قیمت‌ها، قاچاق بنزین در سطح کشور وجود ندارد و با توجه به رشد مصرف دو درصدی، نیازی به عرضه‌ کارتی بنزین در کشور نیست.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بیژن نامدار زنگنه در یک برنامه زنده تلویزیونی در شبکه خبر سیما درباره آخرین وضعیت نحوه عرضه بنزین در کشور، گفت: هفته جاری وضعیت عرضه بنزین یک یا دو نرخی در مجلس شورای اسلامی تعیین تکلیف می‌شود.

 

وزیر نفت با اعلام اینکه با وجود عرضه بنزین تک نرخی از سال گذشته تاکنون، اما با رشد مصرف قابل توجه بنزین در کشور روبرو نبوده‌ایم، تصریح کرد: علاوه بر این، با توجه به وضعیت قیمت‌ها، قاچاق بنزین در سطح کشور وجود ندارد و با توجه به رشد مصرف دو درصدی، نیازی به عرضه‌ کارتی بنزین در کشور نیست.

 

این عضو کابینه یازدهم با اعلام اینکه در شرایط فعلی، عرضه کارتی جز دردسر خاصیت دیگری برای مردم ندارد، اظهار داشت: در صورت عرضه تک‌نرخی، قطعاً کشور با جهش مصرف این فرآورده نفتی روبرو نخواهد شد.

 

این مقام مسئول همچنین با اشاره به صادرات روزانه ۱۴ میلیون لیتر بنزین بیان کرد: این در حالی است که هم‌اکنون ظرفیتی برای صادرات روزانه ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل وجود دارد؛ اما به دلیل محدودیت‌های انتقال، امکان صادرات این حجم گازوئیل فعلاً فراهم نشده است.

 

وی از توسعه شبکه گاز و اجرای طرح تخصیص سهمیه گازوئیل بر اساس میزان پیمایش به عنوان دو عامل اصلی تبدیل ایران به یک کشور صادرکننده گازوئیل نام برد و افزود: با توجه به توسعه شبکه گاز و افزایش عرضه گاز طبیعی به نیروگاه‌ها، امکان افزایش صادرات گازوئیل بیشتر وجود دارد.

 

آمادگی ایران برای سوآپ نفت روسیه

 

زنگنه در ادامه با اعلام اینکه از سال گذشته تاکنون دستور ازسرگیری سوآپ نفت خام را صادر کرده‌اند، گفت: هم‌اکنون شرکت‌های متعدد خارجی و داخلی برای سوآپ نفت کشورهای حاشیه دریای خزر، مذاکراتی را با شرکت ملی نفت ایران آغاز کرده‌اند.

 

وزیر نفت با اشاره به آمادگی ایران برای سوآپ نفت روسیه بیان کرد: روس‌ها هم علاقه خود را برای سوآپ بخشی از نفت تولیدی خود از مسیر ایران اعلام کرده و مذاکرات بین دو کشور در حال انجام است.

 

این مقام مسئول با یادآوری اینکه هم‌اکنون ظرفیتی برای سوآپ روزانه ۱۵۰ هزار بشکه نفت خام در کشور وجود دارد، تأکید کرد: راه‌اندازی سوآپ با توجه به اینکه جایگزین آن در خلیج‌فارس تحویل مشتریان می‌شود، می‌تواند به افزایش سهم نفت ایران در بازار کمک کند.

 

تولید گاز ایران و قطر در پارس جنوبی برابر می‌شود

 

وی در ادامه در خصوص آخرین وضعیت توسعه فازهای پارس جنوبی توضیح داد: در ابتدای فعالیت دولت یازدهم به طور متوسط روزانه ۲۴۰ میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی برداشت می‌شد که تا پایان سال گذشته ظرفیت برداشت گاز از این میدان مشترک به ۳۶۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است.

 

این عضو کابینه دولت با بیان اینکه تا پایان سال جاری ۵ فاز جدید پارس جنوبی شامل فاز ۱۸، ۱۹ (معادل ۲ فاز استاندارد)، ۲۰ و ۲۱ در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد، گفت: بر این اساس امسال ظرفیت تولید گاز از این میدان مشترک با قطر، به ۵۰۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش می‌یابد.

 

این مقام مسئول تاکید کرد: با توجه به روند بهره‌برداری از فازهای جدید، تا اواسط سال آینده برداشت روزانه ایران با قطر در پارس جنوبی برابر خواهد شد.

 

این مقام مسئول با اشاره به بدهی ۵۰ میلیارد دلاری شرکت ملی نفت بابت توسعه فازهای پارس جنوبی، یادآور شد: بخش عمده‌ای از این بدهی‌ها غیرقابل بازگشت است.

 

وی همچنین درباره توسعه میادین مشترک نفتی غرب کارون هم تبیین کرد: در آغاز به کار فعالیت دولت یازدهم، روزانه حدود ۷۰ هزار بشکه نفت از این میادین مشترک تولید می‌شد که تاکنون به ۲۲۰ هزار بشکه در روز رسیده و تا پایان سال جاری به بیش از ۲۸۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد.

 

افزایش صادرات نفت به ۲.۶ میلیون بشکه

 

زنگنه در ادامه با بیان اینکه در ۵ ماهه نخست سال ۱۳۹۲ به طور متوسط روزانه ۱.۲ میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی صادر می‌شد، تصریح کرد: در ۵ ماهه نخست سال جاری حجم صادرات روزانه نفت و میعانات گاز کشور به دو میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه افزایش یافته است.

 

وی با اعلام اینکه در طول دوره اجرای برجام تاکنون صادرات نفت خام ایران بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش یافته است، تاکید کرد: علاوه بر این تولید نفت خام ایران هم در این مدت از ۲.۷ میلیون بشکه به حدود سه میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد.

 

این عضو کابینه یازدهم با یادآوری اینکه هم‌اکنون هیچ‌گونه طلب نفتی از مشتریان کشور نداریم، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی کل مطالبات نفتی ایران از پالایشگاه‌ها و مشتریان مطالبه شده و هیچ‌گونه درآمد نفتی بلوکه‌ شده‌ای نداریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
عبدالله
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۷
آقا یکی بگوید از حذف کارت سوخت چه چیزی عاید این آقای وزیر نفت یا دولتیان می شود تا مردم هم بدانند؟؟؟؟!!
این کارت سوخت مگر چه مشکلی برای این آقایان ایجاد کرده که قصد نابودی آنرا دارند؟؟!، فعلا که کارت سوخت عملیاتی نیست ، چه اصراری به حذف سامانه آن که با هزینه زیادی راه اندازی شده دارند؟؟!
یکنفر مردم بیچاره را هم در جریان قرار دهد
16
0
افروز
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۸
این شائبه وجود دارد که با حذف کارت سوخت امار واقعی مقدار مصرف سوخت و واردات ان مشخص نشودو موجبات سوء استفاده های کلان ارزی به واسطه واردات بنزین فراهم شود . اگر دولت ریگی به کفش ندارد چرا می خواهد کارت سوخت را حذف کند ؟ نمایندگان باید شدیدا از بیت المال حراست کنند تا دیگر شاهد اختلاس های هزاران میلیاردی نباشیم .
5
0
نادر
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۱
به به طرف صاف روی نمایندگان مردم ایستاده و فقط حرف خودشو میزنه پس این نماینده ها چکار میکنند ؟حتما فردا بعد اینکه ...... میان میگن نظارت ها خوب نبوده
0
0
سربدار
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۱
مردم پول داده اند کارت زبون بسته چه ضرری به شمادارد اینهم مثل سازمان برنامه بودجه نشود کارتها را باطل کنید بعد معلوم شود بابا هیچ ضرری نداشته الکی باطل شده چون سابقه دار هستید
1
0
پروینی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۹
مردم که موش آزمایشگاه نیستند! مردم کم کم با این کارهای دولت دارن حس میکنند شبیه موش آزمایشگاه شدن که بسته های اقتصادی روشون آزمایش می شود!
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار