به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا مخبر دزفولی در نشست مشترک رؤسای مراکز و مؤسسات پژوهشی و آموزشی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: کشور ما به دلایل تاریخی به درآمد ناپایدار و نامطمئن نفت وابسته است و این روند در آینده خطراتی را در پی خواهد داشت.
وی افزود: این وابستگی در حالی استمرار پیدا کرده و بعضا تشدید شده است که بر اساس معیارهای نوین در توسعه اقتصادی، سرمایه اصلی هر کشور نیروی انسانی توانمند، عالم و هوشمند آن است و این سرمایه میتواند ارزش افزوده و درآمد تولید کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: متأسفانه در کشورمان هنوز نیروی انسانی متخصص جایگاه خود را پیدا نکرده است.
دزفولی گفت: این در حالی است که قشر کشاورز ما از نظر تحصیلات، درآمد و آگاهی از دستاوردهای نوین فناوری در بخش کشاورزی هنوز فاصله زیادی با نقطه مطلوب دارد.
وی با انتقاد از حجم بالای واردات محصولات کشاورزی، افزود: این موضوع که بیش از ۹۰ درصد مصرف کشور در دانههای روغنی وارد میشود، مایه تأسف است.
مخبر دزفولی با اشاره به حجم ناکافی سرمایه گذاری در این بخش ادامه داد: سرمایه گذاری زیر ۴ درصد در بخش کشاورزی که هم اکنون ما شاهد آن هستیم، قطعاً نمی تواند انتظارات را برآورده سازد.
مخبر دزفولی ادامه داد: بیش از ده میلیون حاشیه نشین موجود در کشور که در حاشیه شهرها ساکن هستند، اکثراً از مهاجران روستایی هستند که به علت نبود درآمد در روستا مجبور به مهاجرت شدهاند و با مشاغل کاذب به امرار معاش مشغول هستند ضمن اینکه اکثر آسیبهای اجتماعی هم در این حوزه تولید و تکثیر میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تغییر ترکیب جمعیت روستایی کشور ادامه داد: در دهه ۴۰ شمسی، ۳۰ درصد از مردم کشور در شهرها و مابقی در روستاها ساکن بودند؛ اما هم اکنون ۷۰ درصد شهرنشین و مابقی روستا نشین هستند.
وی افزود: این تغییر جمعیتی یعنی کوچک شدن قشر تولید کننده محصولات کشاورزی و بزرگ شدن قشر مصرف کننده که این روند نامطلوب باید اصلاح شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: وزارت جهاد کشاورزی در صف و خط مقدم اجرا قرار دارد و مستقیماً با جامعه شهری و روستایی در تماس است.
مخبر دزفولی تصریح کرد: اگر موضوع امنیت غذایی به یک فرهنگ و دغدغه عمومی مبدل نشود، جامعه با مشکل مواجه خواهد شد.