به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ مراسم افتتاح بنیاد بیدل دهلوی عصر دیروز سه شنبه ۹ شهریور با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و جمعی از شاعران ایرانی و خارجی در کانون ادبیات ایران برگزار شد.
هادی سعیدی کیاسری مدیرعامل کانون ادبیات ایران در ابتدای این برنامه به عنوان میزبان جلسه گفت: بیدل دهلوی بزرگترین سخنور فارسی بیرون از مرزهای ماست. گفته می شود زبان مادری او فارسی نبوده است البته فارسی زبان رسمی روزگار بیدل بوده ولی زبان گفتگوی مردم کوچه و بازار نبوده است.
وی افزود: هند یکی از سرزمین های پرافتخار میراث زبان فارسی است و این میراث هم از لحاظ کیفیت و هم کمیت ارزش زیادی دارد حداقل صدها نسخه خطی فارسی و هزاران سال فکر و فرهنگ فارسی در شبهه قاره هند موجود است که شاید در برخی زمینه ها واقعا بی نظیر باشد.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی گفت: بیدل دهلوی که این مجلس برای او برپا شده شخصیتی است که ایران را ندیده ولی در آن زمان که او زندگی می کرده یعنی دوران حکومت تیموریان زبان رسمی، فارسی بوده است و زبان و ادب فارسی رواج کامل داشته است.
وی افزود: یک نکته ناراحت کننده خیانتی است که انگلستان در براندازی زبان فارسی از شبه قاره هند انجام داده است. شعرای بزرگ ایرانی به هند آن زمان که پاکستان هم جزو آن بوده مهاجرت می کردند و رفت و آمدهای زیادی جریان داشته است. برانداختن زبان فارسی از شبه قاره هند واقعا جنایتی است که انگلیس انجام داده چون زبان فارسی در آن محدوده جغرافیایی گسترش داشته است.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: به هر حال امیدواریم افتتاح بنیاد بیدل دهلوی شروعی باشد تا زبان فارسی دوباره جایگاه اصلی اش را پیدا کند آن هم در شرایطی که رهبری داریم که پرچمدار ادبیات است و شما مراسم و برنامه های شب شعر ایشان را از تلویزیون دیده اید.
محمدی گلپایگانی گفت: مقام رسمی ایشان یعنی ولایت فقیه و اداره کشور، سایر امتیازاتشان را پوشانده است اما جایگاه شان در حوزه ای مانند ادبیات کاملا مشخص است هر جا که اظهار نظر می کنند پخته و با محاسبه است در حال حاضر مجاری امور برای گسترش ادب و فرهنگ فارسی باز است و امیدوارم بتوانیم فرزندان مان را با این فرهنگ تربیت کنیم.
وی گفت: در یکی از سفرهای رهبری که به کرج رفته بودیم ایشان تفالی به دیوان حافظ زدند و این غزل آمد «هزار دشمنم ار می کنند قصد هلاک/گرم تو دوستی از دشمنان ندارم باک» که من هم با توجه به این تفال غزلی سرودم.