به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو معاون اول رئیس جمهور اسحاق جهانگیری عصر امروز در همایش دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید که در سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد اظهار داشت: قطعاً کار بسیار ضروری و مهمی که بخش فرهنگی دولت بتواند در یک ارتباط تنگاتنگی که اجزای آن دارند مرتب به بررسی دستاوردهای پیش رو و به ارائه دستاوردهایی که داشتند عمل کند و برای پیشبرد برنامه های بخشی و فرابخشی که تایید شده از نظر صاحب نظرانی است که در خارج از دولت هستند استفاده شود.
وی با اشاره به لزوم اهمیت جایگاه فرهنگ در کشور افزود: اهمیت جایگاه فرهنگ در جمهوری اسلامی و دولت و مسئولیت مشترکی که همه ما در قبال این مسئله مهم داریم چه در دستگاه هایی که در دولت مسئولیت دارند و چه در دستگاه هایی که در قوای دیگر مسئولیت دارند به ضرورت ها و نیازها به طور جدی بپردازیم.
جهانگیری تصریح کرد: اهمیت فرهنگ در جامعه ما به سرشت و ماهیت انقلاب اسلامی، پیشینه تاریخی و تمدنی ایران، آرمان های بلند امام راحل، پیگیری های مقام معظم رهبری و الزامات و ضرورت های توسعه همه جانبه کشور بازمی گردد.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: باید در تمامی ابعاد مسائل مربوط به حوزه فرهنگ را به صورت جدی مورد توجه قرار دهیم.
وی با تاکید بر این که دولت مسئولیت های مشترکی برای پیشبرد اهداف فرهنگی کشور با قوای دیگر دارد افزود: ما در همه ابعاد به مسائل فرهنگی نیازمندیم چرا که انقلاب ما انقلاب فرهنگی است و ارتقای آن برای بهبود زندگی مردم در تمام عرصه ها بوده است.
جهانگیری در میان مولفه هایی که برای توسعه همه جانبه کشور نقش ایفا می کنند ، نقش سرمایه فرهنگی از سایر سرمایه های مستقیم و غیرمستقیم را ممتازتر دانست.
معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: شرط لازم برای استفاده از سرمایه های اقتصادی و بهره بردن از تمامی سرمایه نیازمند توجه به مسائل و استفاده از ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی است همچنین استفاده مناسب از قدرت فرهنگی در کشور مستلزم اتخاد رویکرد مناسب و هماهنگی در تمامی بخش ها است.
وی تاکید کرد: دولت علی رغم وجود چالش های سیاسی، اقتصادی ، اجتماعی و ... هیچ گاه از مباحث مربوط به فرهنگ غافل نبود زمانی که در آغاز کار دولت یازدهم اولویت بندی انجام می دادیم مسائل بین المللی و لغو تحریم ها، مسائل اقتصادی و مهار تورم ، ایجاد رونق اقتصادی را جزء مهم ترین ها قرار دادیم اما همواره دولت به مسائلی از جمله ، آموزش، فرهنگ، گردشگری و ... اهمیت ویژه ای قائل بود.
جهانگیری با بیان این که دولت تدبیر و امید هرگز در قبال افزایش توان سرمایه ها پیرامون این مسائل دچار غفلت نبوده است یادآور شد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری ضرورت ارتقای توانمندی فرهنگی دولت در نظام و جامعه امری مهم است تا بتوانیم با لوازمی که در اختیار داریم به شکوفایی در عرصه اقتصادی و اجتماعی برسیم از این رو باید توجه ویژه ای به بخش زنان، جوانان و نخبگان با سرمایه اجتماعی و فرهنگی داشت در این مسیر دانشگاه ها و حوزه های علمیه باید کانون اعتماد جامعه باشند و در جهت تحقق اهداف فرهنگی گام های موثری بردارند.
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: شوک نفتی که اخیراً به کشورهای نفتی وارد شد باعث کاهش شدید پول ملی این کشورها و افزایش تورم در آن ها شد این در حالی است که ما از این شوک نفتی به خوبی عبور کردیم که این موفقیت مرهون اعتماد و اطمینان مردم به مسئولین نظام است که اگر این گونه نبود همچون گذشته مردم به بازار ارز و سکه روی می آوردند و همچون گذشته شاهد برخی تلاطم ها در این زمینه بودیم.
وی با تاکید بر این که بی دولتی در فرهنگ به سود هیچ کس نیست افزود: تقویت حس دولتداری در عرصه فرهنگ به نفع تمامی بخش های دلسوز جامعه خواهد بود یکی از سیاست های مهمی که همواره از ابتدای دولت یازدهم بر آن تاکید داشتیم برگشت به محور قانون و مبارزه با فساد بوده است.
جهانگیری با بیان این که همواره بر تقویت حس دولت داری تاکید ویژه ای داریم افزود: باید بپذیریم که قانون به جای سلیقه اعمال شود
معاون اول رئیس جمهور در پایان با بیان این که در شرایط اقتصاد مقاومتی امروز به دنبال پیشبرد توسعه کشور هستیم خاطر نشان کرد: دولت هم اکنون چند برنامه توسعه با محوریت اقتصاد مقاومتی در حال تهیه دارد و انشالله بتوانیم با کارگروه هایی که در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی شکل گرفته گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی را در جامعه پررنگ کنیم.