به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد جواد آذری جهرمی در کنفرانس بین المللی ایران کانکت 2016 با بیان اینکه در سال های گذشته سرمایه گذاری روی کابل های دریایی صورت گرفته است، اظهار کرد: این مسیرها خدمت بزرگی به دنیا ارائه دادند اما طول زیاد و تأخیر حادث شده از آن که نهایتا هزینه ها را هم بالا می برد، از جمله مشکلات این مسیرها بود.
مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: تلاش هایی توسط کشورهای آ.سه.آن مخصوصا کره جنوبی برای جایگزینی مسیرها صورت گرفته است. رویه هم به این شکل است که مسیرهای زمینی در نظر گرفته و با PEERING ارتقا داده می شود.
وی ابراز کرد: در خاورمیانه هم این امکان وجود دارد و باید به این سمت برویم. هم اکنون اگر شهروندی در پاکستان بخواهد تبادل اطلاعاتی با ما داشته باشد، سوئیچ اطلاعات در فرانکفورت انجام می شود.
معاون وزیر ارتباطات گفت: این موضوع کیفیت ارتباطات را می کاهد لذا درصدد هستیم تا در چابهار مرکز ترانزیت بین المللی احداث کنیم تا هزینه لندینگ به صفر برسد.
آذری جهرمی خاطر نشان کرد: این مرکز ترانزیت برای کشورهای آ. سه. آن بسیار مؤثر خواهد بود. ایران از دو OPGW یک ارتباط کامل رینگ در مرزهای ایران به وجود آورده که می تواند دسترسی همگانی
و ارزان به وجود آورد.
مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت همچنین گفت: این موضوع ارتباطات شرق به غرب را می کاهد و در حال حاضر تأخیر تا ارمنستان و ترکیه را به 40 میلی ثانیه کاهش داده است.
او اشاره ای هم به درگاه ترانزیت 600 گیگابیت بر ثانیه ایران داشت و ابراز کرد: در حال حاضر 70 درصد ترانزیت عراق، 30 درصد افغانستان و 100 درصد آذربایجان به نخجوان توسط شرکت ارتباطات زیرساخت انجام می شود.