به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سردار احمد وحیدی در همایش تخصصی ژئوپلتیک فضای مجازی با بیان اینکه فضای مجازی از ابعاد مختلفی نظیر تعاملات اجتماعی، حقوق شهروندی، جهانی شدن، فرهنگی و... قابل بحث است، اظهار کرد: البته ممکن است این موضوعات از نگاه کسانیکه این سامانه جهانی را مدیریت می کنند، قابل طرح نباشد.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی ادامه داد: کسانیکه مدیریت این فضا را در دست دارند، می خواهند موضوعات را در حد سطحی و غریزی نگه دارند.
وزیر سابق دفاع با بیان اینکه باید از مفهوم کلان به این فضا نگاه کنیم تا بتوانیم منافع و مشکلات را شناخته، تحلیل و ارائه راهکار کنیم، گفت: اینترنت در حال حاضر توسط آیکان اداره می شود که متعلق به آمریکاست.
وی افزود: انتقادات بسیاری نسبت به این موضوع وجود داشته و کشورها معتقدند چرا انحصار باید در اختیار یک شرکت باشد؟!
او افزود: اما با این حال کنگره آمریکا قانونی را تصویب کرد که اگر قرار باشد مدیریت اینترنت در اختیار گروه های دیگری قرار گیرد با توجه به اینکه امنیت ملی این کشور مطرح است باید به آن بحث ورود کرده و بررسی هایی را برای تصمیم گیری داشته باشد.
وحیدی با تأکید بر اینکه وقتی بحث بر سر تغییر مدیریت اینترنت است، دیگر حرفی از دسترسی آزاد به اطلاعات مطرح نیست، خاطر نشان کرد: وقتی بحث پیرامون واگذاری نظارت بر اینترنت به سازمان های بین المللی است، آمریکا با آن مخالفت می کند زیرا احساس می کند بخشی از نظام قدرت و سلطه اوست.
وی با بیان اینکه روی مفهوم ژئوپلتیک فضای مجازی کم کار شده است، ابراز کرد: با این حال مقام معظم رهبری طی ابتکار استراتژیکی، شورای عالی فضای مجازی را راه انداختند هر چند که در برخی سخنرانی هایشان گلایه هایی را هم از این نهاد حاکمیتی و هم دستگاه های اجرایی مربوطه در حوزه فضای مجازی داشته اند.
وزیر سابق دفاع با بیان اینکه اعمال حاکمیت یک مفهوم ژئوپلتیک است، گفت: باید ببینیم چگونه می توانیم در این فضا اعمال حاکمیت و مرزهای فروریخته در این عرصه را مدیریت و بازسازی کنیم.
او افزود: در حال حاضر فضای مجازی قدرت پنهانی است که بزرگترین عملیات روانی را علیه کشورها انجام می دهد و حتی بسیاری کشورها به راحتی تسلیم آن می شوند اما جمهوری اسلامی ایران با قدرت ایستاده است.