به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نیروهای امنیتی احمد آلتان و پروفسور محمد آلتان دو برادر نویسنده و روزنامه نگار ترکیه ای را در استانبول دستگیر کردند.
مجمع روزنامه نگاران مستقل ترکیه با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد برادران آلتان در ارتباط با سخنانشان در یک برنامه تلویزیونی دستگیر شده اند.
محمد آلتان و احمد آلتان که در اوایل اقتدار حزب حاکم آک به نوعی از سیاست های لیبرال گونه این حزب حمایت می کردند و بعداز کناره گیری جناح های مختلف لیبرال و آزادیخواه از این حزب، بطور فزاینده ای مسیر مخالفت با این حزب را دنبال می کردند، یک روز قبل از کودتا، در یک برنامه زنده در کانال تلویزیونی «جان ارزنجان» گمانه زنی داشتند که با این فرایند ترکیه می تواند شاهد کودتا باشد. این سخنان برادران آلتان به دنبال کودتای نافرجام 15 جولای، بحث روز در رسانه های اجتماعی شده بود.
شبکه تلویزیونی جان ارزنجان در واقع یک کانال محلی نزدیک به فتح الله گولن بود ولی به دنبال اعمال محدودیتهای جدی بر سر راه فعالیت رسانه های نزدیک به فتح الله گولن، به صورت ارگان مخالفان دولت در آمده بود.
برادران آلتان در این برنامه با خانم نازلی ایلیجاک دیگر روزنامه نگار سرشناس ترکیه ای که هم اکنون در زندان می باشد، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه را به دیکتاتوری متهم و فرایند سیاست در ترکیه را اقتدارگرایی و استبداد ارزیابی کرده بودند.
کمال قلیچداراوغلو رهبر حزب جمهوریخواه خلق ترکیه به عنوان بزرگترین حزب مخالف در مجلس ترکیه، روز گذشته از عملکرد دولت آنکارا پس از کودتای نافرجام به شدت انتقاد کرد و رئیس جمهوری و دولت آنکارا را به فرصت طلبی در استفاده از وضعیت حالت فوق العاده اعلام شده در کشور برای پاکسازی کلیه مخالفان و خاموش کردن صدای رسانه های آزاد متهم کرد.
او گفت: در این راستا دولت محدود کردن آزادی مطبوعات را در صدر برنامه های اقتدارگرایانه خود قرار داده است.
قلیچدار اوغلو زندانی بودن 113 خبرنگار و بیکار شدن 2308 خبرنگار در کشور را مهمترین شاخص اعمال فشار به فعالیت آزاد رسانه ها در ترکیه عنوان کرد.
اداره کل مطبوعات و اطلاعات نخست وزیری ترکیه بعداز کودتا، کارت خبرنگاری دائمی 115 روزنامه نگار در این کشور را به اتهام ارتباط با گروه گولن باطل کرده است.
با ابطال اخیر، شمار کارت خبرنگاری باطل شده در ترکیه به دنبال کودتای نافرجام 25 تیرماه گذشته در این کشور به 620 فقره رسید.
دولت آنکارا ضمن رد ادعاهای اعمال فشار علیه خبرنگاران و اعمال محدودیت برای آزادی مطبوعات در این کشور، در توجیه دستگیری گسترده خبرنگاران مدعی است بخش اعظمی از اتهامات وارده به خبرنگاران ناشی از فعالیت خبری آنان نبوده و بلکه آنها به نوعی مرتکب جرائمی چون همدستی با سازمان های تروریستی و یا فعالیت های غیرقانونی شده و به همین دلیل به دادگاهها کشانده شده اند.
تا پیش از رویدادهای 25 – 17 دسامبر سال 2013 میلادی و شروع عملیات پاکسازی در دستگاه های دولتی و غیر دولتی با عنوان مبارزه با ساختار موازی در دولت و عوامل فتح الله گولن و به ویژه کودتای نافرجام 15 جولای گذشته، بخش اعظمی از خبرنگاران در ترکیه با اتهامات همکاری و همدستی با پ.ک.ک دستگیر و محاکمه و زندانی می شدند. اما بعد از سال 2013 و به ویژه بعداز 15 جولای، بطور بی سابقه ای در تاریخ مطبوعات این کشور، خبرنگاران با دستگیری های گسترده ای روبرو شده اند.
دولت آنکارا عملیات موسوم به ارتشا و فساد پلیس استانبول به دستور دادستانی این شهر علیه مقامات بلندپایه دولت آنکارا در سال 2013 را توطئه ای برای سیاه نمایی مقامات دولتی و براندازی دولت قانونی حزب آک اعلام کرده و با ضد حمله، پاکسازی گسترده ای را در دستگاههای دولتی شروع کرد.
قابل ذکر است، فقط طی دو هفته گذشته دادستانی استانبول دستور دستگیری 35 تن از خبرنگاران را داد که 11 تن از آنها دستگیر شده اند.
گفته می شود 18 تن از خبرنگاران پیش از اینکه حکم دستگیری آنها صادر شود، از ترکیه خارج شده اند.
این خبرنگاران متهم به عضویت در گروه تروریستی موسوم به فتو هستند.
ترکیه فتح الله گولن و دار و دسته او را به تشکیل سازمان تروریستی فتو و اقدام به کودتا متهم کرده است.
به دنبال کودتای نافرجام 25 تیرماه گذشته، دولت آنکارا عملیات گسترده ای را برای پاکسازی عناصر گولن در دستگاه های دولتی، امنیتی و ارتباطات مالی آن در شرکتها و ارتباطات اطلاعاتی و افکار سازی آن در رسانه ها شروع کرده است.