به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه آدلاید استرالیا دریافتند «تزریق ترکیب کوشن» (CKI) که در طب چینی مورد استفاده قرار می گیرد، معمولا در کنار شیمی درمانی موجب درمان تومورهای مختلف سرطانی می شود.
دیوید آدلسون، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «طب سنتی چین مبتنی بر صدها یا هزاران سال تجربه استفاده در چین است. غالباً اسناد و شواهد متعددی وجود دارد که این داروها دارای فایده درمانی هستند، اما نحوه و دلیل آن مشخص نیست.»
وی در ادامه می افزاید: «ما دریافته ایم که در صورت تجزیه این ترکیبات، هریک به تنهایی فایده زیادی ندارند. اما ترکیب آنها بسیار موثر بوده و احتمالا تاثیرات جانبی کمتری هم دارند.»
در این مطالعه برای اولین بار نشان داده شد که وضعیت عملکرد مولکولی مخلوط پیچیده ترکیبات گیاهی که شامل دو عصاره بدست آمده از ریشه های دو گیاه پزشکی «کوشان» و «بایتولینگ» هستند به گونه ای است که با سلول های سرطانی مبارزه کرده و آنها را از بین می برند.
به گفته آدلسون، «ما با استفاده از تکنولوژی، ژن ها و مسیرهای بیولوژیکی موردهدف قرارگرفته از طریق CKI را که در سلول های سرطان سینه رشدیافته در لابراتوار بکار گرفته شده بود، شناسایی کردیم.»
«ما نشان دادیم که الگوهای آغاز تجلی ژن از طریق CKI به شیوه مشابه شیمی درمانی تاثیرگذار هستند، اما بر روی ژن های متفاوتی اثر می گذارند.»
وی در ادامه عنوان می کند: «این ژن ها موجب تنظیم چرخه تقسیم سلول و مرگ سلولی می شود و به نظر می رسد CKI موجب تغییر شیوه تنظیم چرخه سلول شده و سلول های سرطانی را به سمت مسیر مرگ کشانده و در نهایت سلول ها می میرند.»