به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ نشست خبری سردار بهمن کارگر رئیس ستاد بزرگداشت هفته دفاع مقدس، صبح امروز چهارشنبه ۲۴ شهریور در محل ستاد مرکزی راهیان نور برگزار شد.
سردار کارگر در ابتدای این نشست ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر و تأکید بر نقش ویژه رسانهها در انجام مأموریتهای بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزشهای دفاع مقدس، به دو مأموریت اصلی این بنیاد از نگاه رهبر انقلاب پرداخت و تأکید کرد: ما علاوهبر جلوگیری از نابودی خون ایثارگران و دستاوردهای دفاع مقدس باید جلوی انحراف در انتقال این مفاهیم را هم بگیریم.
کارگر با تأکید بر اینکه ۸ سال دفاع مقدس صرفا یک برهه زمانی نیست و میتوان در طول سالها از گنجینه آن بهره گرفت، گفت: بعد از انقلاب و در حوزه تولید محصولات هنری اعم از کتاب و سینما هم تا به امروز پرفروشترین آثار مربوط به دفاع مقدس بودهاند و این نشان میدهد حتی از منظر اقتصادی هم این حوزه بیشتری مخاطب را در طول این سالها داشته است.
وی با اشاره به ابعاد مختلف دفاع مقدس گفت: یکی از ابعاد مغفول مانده در روایت دفاع مقدس تدبیر، حکمت و عقلانیت سالهای دفاع مقدس بوده است چراکه ما بیشتر در این سالها به مسائل احساسی پرداخته و از عقلانیت جاری در عملیاتهای دفاع مقدس غافل بودهایم. امروز باید بیشتر به ابعاد بپردازیم و بپرسیم چقدر توانستهایم از ظرفیت این فرهنگ که امروز دیگر کشورهای جهان را نجات داده است، استفاده کنیم.
سردار کارگر در ادامه با اشاره به شعار «ما آمادهایم» برای کلیه برنامههای مرتبط با دفاع مقدس در سال جاری، به تشریح برنامههای هفته دفاع مقدس پرداخت و گفت: امسال در مجموع ۸۰۰ برنامه در سراسر کشور برگزار خواهد شد که در تهران متولی برگزاری این برنامههای بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس و در هر استان، استانداریها هستند.
رئیس ستاد بزرگداشت هفته دفاع مقدس رویکردهای «گفتمانی»، «تکریمی» و «اطلاعرسانی» را بعنوان سه رویکرد برنامههای بزرگداشت امسال هفته دفاع مقدس برشمرد و گفت: امسال تلاش کردهایم در حوزه فضای مجازی به نسبت سالهای قبل ورود بیشتری داشته باشیم که به خصوص در زمینه استفاده از ظرفیت شبکههای اجتماعی فعالیتهایی از طریق NGO ها ساماندهی شده است.
سردار کارگر در ادامه برنامههای دیگری همچون «نشستهای تخصصی و هماندیشی در سراسر کشور»، «برنامههای تحلیلی در دانشگاهها و صداوسیما»، «کارگاههای تخصصی خانواده و آسیبهای اجتماعی با استفاده از الگوی رفتاری دفاع مقدس» و «سخنرانی فرماندهان و پیشکسوتان در مساجد، مدارس و نمازهای جمعه» را از دیگر برنامههای این ستاد برای بزرگداشت هفته دفاع مقدس برشمرد.
غبارروبی گلزار شهدا و تجلیل از خانواده شهدا و فرماندهان هشت سال دفاع مقدس هم از برنامههای ستاد بزرگداشت هفته دفاع مقدس است.
تجلیل از هنرمندان فعال در حوزه دفاع مقدس، برگزاری نمایشگاه عکس در نمایندگی های خارج از کشور، رونماییی از ۷۰۰ عنوان کتاب دفاع مقدس، هماندیشی اساتید ۲ واحد دفاع مقدس در دانشگاهها و تجلیل و گرامیداشت شهدای مدافع حرم هم از دیگر برنامههایی بود که سردار کارگر به تشریح جزئیات آن پرداخت.
اجرای قطعات موسیقایی حماسی توسط گروههای موسیقی نیروهای مسلح در پارکها و محلات و نیز دو رویداد بزرگ «نمایشگاه کتاب دفاع مقدس» و «جشنواره فیلم مقاومت» از دیگر برنامههای هنری ستاد بزرگداشت هفته دفاع مقدس برای این هفته است.
سردار کارگر در ادامه با ارائه آماری درباره جزئیات ۸۰۰ برنامه این ستاد در هفته دفاع مقدس به رونمایی ۳۲ فیلم کوتاه و مستند، نمایش ۱۱ تابلو نقاشی نفیس، برگزاری ۴۰ مراسم تجلیل از ایثارگران، ۴۰ همایش بزرگ دفاع مقدس، ۳۲ نشست تخصصی و برگزاری ۴۰ شب خاطره در طول هفته دفاع مقدس هم اشاره کرد.
تولید ۷۹۷ برنامه ویژه هم سهم صداوسیما در بزرگداشت هفته دفاع مقدس خواهد بود که یکی از آنها طرح «آبروی کوچهها» به عنوان مجموعه مستندی با محوریت شهدای محلات تهران برای پخش در شبکههای مختلف تلویزیون است.
رئیس ستاد بزرگداشت هفته دفاع مقدس در ادامه نشست و در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره برگزاری جشنواره کتاب سال دفاع مقدس و جایزه ادبی یوسف هم با تأکید بر قطعیت برگزاری این دو رویداد گفت هنوز زمان برگزاری مشخص نشده و متعاقبا درباره آنها اطلاع رسانی خواهد شد.
کارگر همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره طرح یکسان سازی گلزار شهدا در سراسر کشور اعتراض برخی خانوادهها شهدا هم گفت: مجری این طرح بنیاد شهید است و دیدگاه ما از همان ابتدا این بود که برای اجرای هر طرحی مهمترین مسئله رضایت خانواده شهدا است. امروز هم دیدگاه رسمی ما همان است.
سردار کارگر همچنین درباره حفظ و نگهداری از میراث و یادگارهای شهدای مدافع حرم هم تأکید کرد که این وظیفه برعهده بنیاد حفظ آثار است و گفت: در این زمینه اقداماتی هم صورت گرفتهاست که در آینده درباره آن اطلاعرسانی خواهد شد.