به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو محمدرضا نعمتزاده شامگاه چهارشنبه در نشست مشترک با فعالان اقتصادی استان مرکزی که در فرمانداری خمین برگزار شد، با اشاره به اینکه توجه به صنایع به ویژه صنایع مادر و تخصصی باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: شرکتهای آذرآب و ماشینسازی اراک جزو طرح توسعه شهر اراک هستند که هماکنون به دلیل بیتدبیریهای انجام شده در زمینه خصوصیسازی و واگذاریهای غلط با مشکلات بسیار زیادی مواجه هستند.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه خصوصیسازی و واگذاریهای انجام شده به بخشها و یا افراد غیرمتخصص و غیرکارشناس مشکلات بسیاری را ایجاد کرده، افزود: ما به هیچ عنوان با خصوصیسازی مشکل نداریم، اما خصوصیسازی در شرایط کنونی دچار مشکل و از اهداف مورد نظر منحرف شده و ۵۵ درصد خصوصیسازیها هماکنون رد دیون داده شدهاند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: واگذاریها باید به بخشهای خصوصی توانمند داده شود نه مانند کارخانه آذرآب که به قرارگاه خاتم داده شده و ماشینسازی که به صندوق بازنشستگان فرهنگیان داده شده است این رویه صحیح نبوده و باید مورد بازنگری قرار گیرد.
نعمتزاده با اشاره به اینکه همه باید دست به دست هم بدهیم و صنایع تخریب شده را احیا کنیم، ادامه داد: نباید به هیچ عنوان با توسعه صنعت مخالفت شود، زیرا صنعت با تکیه بر تکنولوژی به هیچ عنوان به محیط زیست آسیب نخواهد رساند.
وی خاطرنشان کرد: باید تمامی واحدهای نیمه تمام تکمیل و در توسعه صنعت و اشتغالزایی مورد استفاده قرار گیرد، همچنین واگذاریهای ضرر ده که به دلیل خصوصیسازیهای غلط انجام شده و برای صنعت کشور مشکلاتی را ایجاد کرده باید مورد بازنگری قرار گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صنعتگران باید جسارت انجام کار و سرمایهگذاری را داشته باشند و کارآفرینی کنند، در این زمینه همه باید با یکدیگر چه در بخش خصوصی و چه دولتی همکاری و تعامل داشته باشند.
نعمتزاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت توجه به تولیدات داخلی بیان داشت: باید در این زمینه که مورد توجه و تاکید مقام معظم رهبری است با جدیت گام برداشته و استفاده از تولیدات داخلی مورد حمایت واقع شود.
وی اظهار کرد: بیشترین درصد آب مصرفی کشور در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد که اگر در مصرف آب ۱۰ درصد صرفهجویی شود علاوه بر تأمین آب شرب، آب بخش صنعت نیز تأمین خواهد شد و مشکل آب در این بخش مرتفع میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ۳۸۰ هزار چاه بدون مجوز زده شده که تاکنون در زمینه برخورد با این مهم کاری انجام نشده که باید با جدیت با این مسأله برخورد شود تا مشکلات آب مربوط به صنایع نیز رفع و صنعت بتواند دوباره احیا شود.
نعمتزاده تصریح کرد: این مسأله که از تعداد ۳۷ پرونده بررسی شده در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید تنها یک پرونده توانسته تسهیلات را از بانک دریافت کند زیبنده استان صنعتی مرکزی نیست و در این زمینه نیز هیچ عذر و بهانهای پذیرفته نخواهد بود و این کار تا رسیدن به نتیجه باید دنبال شود.
وی ادامه داد: منابع بانکها باید به سمت تولید آورده و این مورد نیز دستور مقام معظم رهبری است که باید عملیاتی شود، بانکها باید در زمینه رفع مشکلات صنایع تعامل خود را با این بخش دوچندان کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ۹۰۰ واحد در شهرکهای صنعتی توسط بانکها تصاحب شده بود که در حال بررسی است، زیرا این اقدام و تعطیلی این واحدها مطالبات مالیاتی و بیمه را تأمین و پرداخت نخواهد کرد.
نعمتزاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت برخورد و مبارزه با کالای قاچاق بیان داشت: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با قاچاق کالا با جدیت مبارزه میکند و اخیراً آییننامهای به منظور پیگیری این مسائل تصویب شده که هماهنگی و تعامل تمامی بخشها را میطلبد.