به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، شبکه خبری بلومبرگ، عربستان از آمادگی خود برای پذیرش مستثنی شدن ایران از برنامه محدودیت تولید نفت خبر داد که این مساله امیدواریها را به دستیابی اوپک به توافق برای تثبیت بازار، افزایش داد.
با این وجود، همچنان احتمال دستیابی به توافق در نشست مشورتی امروز (چهارشنبه) اندک است.
«خالد الفالح» وزیر انرژی عربستان در حاشیه اجلاس مجمع بینالمللی انرژی در الجزایر، موضعی منعطفتر نسبت به گذشته اتخاذ کرده و گفته است ایران، لیبی و نیجریه باید بتوانند با حداکثر ظرفیت معقول خود تولید کنند.
وی پس از دیدار دوجانبه با بیژن زنگنه وزیر نفت ایران که به وساطت روسیه برگزار شده بود، گفت: شکاف میان کشورهای عضو اوپک درباره سطح مطلوب برای تثبیت عرضه نفت، کمتر میشود؛ دیدگاهها در حال نزدیک شدن به یکدیگر هستند.
وزیر انرژی عربستان با تأیید دیدگاه زنگنه درباره اینکه برنامه ای برای امضای توافق در نشست مشورتی اوپک در الجزیره وجود ندارد، اعلام کرد نشست امروز فقط برای همفکری است و توافقی از آن به دست نمیآید.
الفالح با اذعان به تحمیل برخی محدودیتها به تولید نفت در ایران در سالهای اخیر، خواستههای پیشین عربستان درباره تثبیت تولید نفت ایران در سطح کنونی را تکرار کرد.
در حاشیه پانزدهمین نشست مجمع بینالمللی انرژی که از روزهای ٢٦ تا ٢٨ سپتامبر (پنجم تا هفتم مهر) در الجزایر در حال برگزاری است، قرار شده اعضای اوپک گردهم جمع شوند تا طرح فریز نفتی (تثبیت تولید نفت) را بررسی
کنند.
در صورت موافقت تولیدکنندگان نفت، قرار است با هدف ایجاد ثبات در بازار و جلوگیری از عرضه نفت مازاد، میزان تولید در سال 2016 و نیمه نخست سال 2017 ثابت باقی بماند.
همین که قراردادهای ننگین نبندند خیلی کارکردن