به كتاب آكواريوم نقدي روانشناسانه وارد است
آخرین اخبار:
کد خبر:۵۴۶۵۷
فرزانه در جلسه نقد كتاب آكواريوم:

به كتاب آكواريوم نقدي روانشناسانه وارد است

عليرضا فرزانه، منتقد ادبي با اشاره به جنبه‌هاي روانشناسانه موجود در كتاب آكواريوم اظهار داشت: به كتاب آكواريوم نقدي روانشناسانه وارد است.

به گزارش خبرنگار فرهنگي «شبكه خبر دانشجو»، عليرضا فرزانه عصر ديروز در محفل ادبي نقد كتاب آكواريوم مجيد كوهكن در كانون ادبيات ايران گفت: رويكردهايي روانشناسه و فلسفي در اين اثر وجود دارد و به همين جهت نگاه من به اين اثر نگرش و تحليلي وجودنگر است.

وي در ادامه افزود: فضاي متفاوت  در اين مجموعه همراه با تقدم و تاخيرهاي زماني است و معتقدم اين كتاب مجموعه است از احساسات و هيجانات شاعر كه در چالش بين سنت و مدرنيته ايجاد گشته است.

اين منتقد در ادامه با بيان اين مطلب كه در تحليل هاي نئوكلاسيك رابطه بين روانكاو و متن برقرار مي شود، گفت: در اين متون تمركز از روي نويسنده برداشته و به متن القا مي‌شود.

فرزانه در ادامه افزود: چالش فوق را در قسمت هاي مختلف اين مجموعه مي‌توان ديد.

وي تصريح كرد: همان طور كه مي‌دانيم ميل به تغيير و پيشرفت از عناصر عمده جامعه مدرن است و اين مطلب به وضوح در شعر آكواريوم مصداق پيدا مي‌كند و بيان ديگر ميل به تجربه زيست جهاني در اين اثر وجود دارد.

اين منتقد بابيان اين مطلب كه از جمله دغدغه‌هاي بشر همواره ترس از تنهايي، انزوا، وحشت و مرگ و.. بوده‌ است، گفت: خصوصيات فوق از مولفه‌هاي موجود در انسان مدرن است و تفاوت انسان عصر جديد با انساني كه در گذشته مي زيست در مرگ آگاهي اوست.

فرزانه خاطرنشان ساخت: شعر پيچك در اين مجموعه مويد همين مرگ آگاهي است و يا شعر دوچرخه كه نشان دهنده تنهايي است؛ چرا كه دوچرخه وسيله نقليه‌اي تك نفره است.

وي در پايان اين مجموعه شعر كه در كتابي با عنوان آكواريوم گرد هم آمده است را  از مجموعه‌هاي قوي و قابل قبول برشمرد./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار