به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، پوتین در پیام خود به نشست بین المللی یک روزه «دین علیه تروریسم» در دانشگاه دولتی دوستی ملل مسکو که با حضور مقام ها و شخصیت های روسی و چند کشور دیگر از جمله مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، بر آمادگی روسیه برای همکاری با تمام کشورهای جهان در امر مبارزه با تروریسم تاکید کرد.
وی در پیام خود افزود: برای مبارزه موثر با تروریسم و افراط گرایی به همکاری و تشریک مساعی تمام کشورها دنیا نیاز است و روسیه نیز برای چنین همکاری آمادگی کامل دارد.
پوتین خاطرنشان کرد: تمامی مذاهب جهان بر ارزش های انسانی والا استوار شده است و رهبران دینی نیز انسان ها را به نیکی و پیروی از ارزش های متعالی دعوت می کنند و به همین دلیل، تلاش برای مبارزه با تروریسم و افراط گرایی آثاری سودمند و مهم دارد.
نورسلطان نظربایف رئیس جمهوری قزاقستان نیز در پیام خود نسبت به گسترش تروریسم و افراط گرایی در سطح جهانی، بی توجهی برخی کشورها به این پدیده و همچنین تهدیدهای تروریستی برای امنیت بین المللی هشدار داد.
رئیس جمهوری قزاقستان گفت: متاسفانه راه حل انفرادی برای مساله تروریسم وجود ندارد و به همین دلیل به این پدیده شرور پاسخی قاطع و کوبنده داده نمی شود.
وی تاکید کرد که امیدواریم با همکاری و همگرایی همه کشورها و کارشناسان، چارچوب مناسبی برای مبارزه موثر با تروریست ها و افراط گرایی شکل گیرد، زیرا با تلاش های خود مذاهب را تحریف کرده و می خواهند بین ملت ها وحشت آفرینی کنند.
رئیس جمهوری قزاقستان همچنین هشدار داد که تروریست ها برای دستیابی به مواد اتمی تلاش می کنند و در عرصه سایبری هم به عنوان حوزه جدید فعالیت های تروریستی وارد می شوند.
سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه نیز در سخنرانی خود در این نشست گفت: تهران و مسکو با درک صحیح و به موقع از تحولات منطقه و طرح جدید خاورمیانه بزرگ آمریکائی، وارد عمل شدند و امروزه در صف مقدم مبارزه با افراط گرائی و تروریسم قرار دارند و تاکنون تلاش های مشترک و قابل توجهی برای ایجاد ثبات و بازگشت امنیت و صلح منطقه ای انجام داده اند.
سنایی ادامه داد: اطمینان داریم، اگر تحرکات جریان های افراطی در سوریه، عراق و شمال آفریقا مهار نشود در آینده نزدیک باید با آنها در آسیای مرکزی و قفقاز مواجه شویم.
وی تاکید کرد: سیاست ایران برای حل درگیری های کنونی خاورمیانه و غرب آسیا همواره تاکید بر گفت وگو و راهکارهای مسالمت آمیز بوده است، ولی متاسفانه برخی بازیگران منطقه ای و بین المللی با استفاده ابزاری از تروریسم در جهت رسیدن به اهداف و منافع خاص خود تلاش کرده و گروههای تروریستی را به خوب و بد تقسیم می کنند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: بازیگران استفاده کننده از تروریسم در پی تغییر دولت ها و مرزهای قانونی کشورها هستند و این رویکردها را به عنوان یک شیوه ناصحیح در جامعه بین المللی پایه گذاری کرده اند که آثار و پیامدهای این روش ها جز رواج هرج و مرج و نابسامانی در برخی کشورهای منطقه نبوده است.
در کنفرانس دین علیه تروریسم که با همکاری دانشگاه دوستی ملل مسکو و سفارت قزاقستان در روسیه برگزار شد، کارشناسان، دانشمندان، علما، رهبران دینی و دیپلمات هایی از چندین کشور اروپایی، آسیایی، آفریقایی و همچنین دانشجویان این دانشگاه از 60 کشور از جمله سوریه، ایران، فرانسه، کلمبیا، افغانستان و نیجریه شرکت کردند.
محمد سلام محمدوف معاون دفتر ریاست جمهوری، الیاس اوماخانف معاون رئیس شورای فدراسیون، راویل عین الدین رئیس شورای مفتیان روسیه، کنستانتین دولگف تماینده این کشور در امور حقوق بشر، ولادیمیر فیلیپوف رئیس دانشگاه دولتی دوستی ملل و مراد تاژین سفیر قزاقستان در مسکو از جمله مقام های شرکت کننده در این نشست بودند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز در پیام خود به این کنفرانس، خواستار همگرایی گسترده پیروان ادیان برای مقابله با چالش های فراروی بشری بویژه حل مشکلات خاورمیانه و پاسداری از ارزش های مشترک الهی و انسانی برای سعادت جهان بشریت شد.
منبع: ایرنا