به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، این جشنواره که از دیروز چهارشنبه بابرگزاری مراسم افتتاح در ساختمان سیتی سنتر منطقه حازمیه بیروت شروع شد وقرار است 13ماه اکتبر با پخش فیلم مستند(The First Monday in May) از «اندرو روسی» به کار خود خاتمه دهد.
در مراسم افتتاح فیلم«دختری در قطار»(The Girl on the Train) از« تیت تیلور» کارگردان آمریکایی به نمایش درآمد.
«کارلوس شاهین» هنرپیشه و کارگردان لبنانی ریاست هیات داوری بخش مسابقه را برعهده دارد.
«ندی دومانی» مدیر شورای ارتباطات و رسانه اردن و «پیر ابی صعب » معاون سردبیر روزنامه الاخبار لبنان عضو هیات داوری جشنواره هستند.
«کولیت نوفل» مدیر جشنواره گفت: فیلم های عمومی این دوره از جشنواره به مسائل اجتماعی ، انسانی و سیاسی در جهان عرب پرداخته است وفیلم های بخش مسابقه جشنواره در دو حوزه مستند وکوتاه با موضوع خاورمیانه با یکدیگر رقابت خواهند کرد.
وی خاطر نشان کرد:به خاطر بحران ها ودرگیری هایی که درمنطقه شاهد آن هستیم فیلم های جشنواره بر موضوعاتی همچون: مهاجرت، آوارگان، تروریسم، جنگ های داخلی، تجارت اعضای بدن وخشونت خانوادگی و... تمرکز دارند.
نوفل افزود: حدود 400 فیلم درخواست حضور در این جشنواره را ارسال کرده بودند که مدیریت جشنواره از بین آنها 76 فیلم متنوع را انتخاب کرد، برخی از این فیلم ها در جشنواره کن و برخی در جشنواره های دیگر شرکت کرده اند و ما درصدد مردم لبنان هم بتوانند آنها را تماشا کنند.
اما در این میان تاکنون سه فیلم از 76 یا پخش آنها ممنوع شده و یا هنوز تصمیم نهائی برای اکران آنها گرفته نشده است.
یکی از این سه فیلم، « امور شخصی» ساخته « مها حاج» کارگردان فلسطینی است و از آنجا که این فیلم با حمایت مالی دشمن صهیونیستی ساخته شده است، اجازه اکران نیافت.
تکلیف پخش و یا حذف « شب های زاینده رود» از « محسن مخبلباف» و فیلم «جام جهانی» از برادران ملص هم تاکنون مشخص نیست اما فعلا کنار گذاشته شده اند.
مدیریت جشنواره سینمایی بین المللی بیروت با صدور بیانیه ای اعلام کرد که مقامات رسمی مربوطه با پخش این فیلم ها مخالفت کرده اند.
مها حاج کارگردان فیلم در واکنش به این تصمیم گفت: من فلسطینی و فیلم اسرائیلی است، چه ایرادی دارد؟!
وزارت فرهنگ لبنان با صدور بیانیه ای اعلام کرد: نه این وزارتخانه و نه شخص وزیر ( رونی عریجی» از این فیلم حمایت نکرده اند.
این بیانیه افزود: وزرات فرهنگ از محتوای فیلم های سینمایی که در لبنان نمایش داده می شوند، اطلاع قبلی ندارد چون نظارت بر این فیلم ها و صدور مجوز پخش برای آنها طبق قوانین جزو اختیارات وزارت فرهنگ نیست و به اداره کل امنیت عمومی لبنان مربوط می شود.
« طارق الحلبی» رئیس واحد صوت و تصویر در اداره کل امنیت عمومی لبنان هم گفت: این اداره هیچ فیلمی را منع نکرده و تا امروز به این فیلم ها هم مجوز پخش نداده است و منتظر تصمیم کمیته مربوطه است و پیش بینی می کنیم تا دوشنبه و یا چهارشنبه آینده در این زمینه تصمیم گیری شود.
وی افزود: نامه ای وزارت اقتصاد به دست ما رسید که در آن نوشته بود دفتر تحریم رژیم صهیونیستی شکایت هایی از فیلم «امور خصوصی» دارد و معتقد است این فیلم در سرزمین های اشغالی ساخته شده و یک شرکت اسرائیلی آن را تولید کرده است و مشخص شد که این اظهارات صحت دارد.
الحلبی تاکید کرد: قوانین لبنان در این زمینه کاملا واضح است و ورود هرگونه کالاهای ساخت اسرائیل، محصولات هنری و یا غیر هنری به لبنان را ممنوع می کند.
اما در مورد فیلم مخملباف، الحلبی گفت: این فیلم در خارج از لبنان به خاطر مسائلی ممنوع شده و بعد از مشاهده فیلم متوجه شدیم که توهین هایی در آن وجود دارد و قانون لبنان اجازه اهانت به کشورهای دوست و برادر را نمی دهد و لازم بود این مساله را در کمیته مطرح کنیم، کمیته نیز اعلام کرد که باید برخی صحنه های از فیلم حذف شود وگرنه اجازه پخش ندارد.
منبع: ایرنا