به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، خروج انگلیس از اتحادیه اروپا فرصتی مناسب برای فرانسه مهیا کرده است تا به قطب تجاری- مالی این اتحادیه تبدیل شود.
غیر از پاریس، سایر شهرهای اروپایی نیز این قابلیت را دارند که به قلب شرکت ها، بانکها، بیمه ها و نهادهای مالی اروپا تبدیل شوند.
پیشتر قلب تجاری -مالی اتحادیه اروپا موسوم به 'سیتی' در لندن بود اما انتظار می رود این مرکز بزودی به یکی دیگر از کشورهای عضو انتقال یابد.
در واقع می توان گفت که در میان شهرهای بزرگ اروپایی، پاریس و فرانکفورت بیش از سایر شهرها بخت بیشتری برای جانشینی لندن و تبدیل شدن به قطب تجاری مالی اروپا را داشته باشند.
بر همین اساس، شهر «او-دو-سن» (Hauts-de-Seine) که در حومه شهر پاریس واقع شده است، با مشارکت برخی شرکت های بزرگ تجاری و مالی، تلاش های زیادی برای جذب شرکتها و نهادهای مالی تجاری را در دستور کار خود قرار داده اند.
از جمله این تلاش ها می توان به نصب دهها تابلوی تبلیغاتی در فرودگاه های شارل دوگل پاریس و هیثرو لندن اشاره کرد.
مانوئل والس نخست وزیر فرانسه چندی پیش در ارتباط با همین موضوع نیز گفته بود که دولت خواهان آن است که پاریس به اولین مرکز تجاری مالی اروپا تبدیل شود.
بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که انتقال شرکتها و نهادهای مالی مستقر در لندن به کشوری دیگر، حجم بالای درآمد و اشتغالزایی را برای آن کشور به همراه خواهد داشت.
گفته می شود در صورتی که این مرکز تجاری مالی از لندن خارج شود، بیش از هفتا و پنج هزار فرصت شغلی در انگلیس حذف خواهد شد.
گزارش دفتر آمار ملی انگلیس که روز سه شنبه منتشر شد حاکی از افزایش مجدد نرخ سالانه تورم در این کشور در ماه سپتامبر گذشته و متعاقب برگزاری همه پرسی 23 ژوئن که منجر به برگزیت شد، بوده است.
براساس داده های دفتر آمار مالی انگلیس نرخ سالانه تورم در این کشور در ماه سپتامبر گذشته به یک درصد رسیده است که نسبت به ماه قبل از آن که 0.6 درصد بود، 0.4 درصد رشد نشان می دهد.
در حالی که از زمان برگزاری همه پرسی 23 ژوئن ( سوم تیرماه )، ارزش پوند در برابر دلار و یورو در حدود 18 درصد کاهش داشته است، اما این نهاد انگلیسی گفت هنوز نمی توان ادعا کرد که افزایش قیمت مصرف کننده ناشی از سقوط ارزش پوند است.
منبع: ایرنا