به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه آرمان درباره رکود مسکن هشدار داده است: آمارها نشان میدهد معاملات مسکن در ماههای اخیر نسبت به ماههای ابتدایی سال رشد داشته است. باید گفت این در مقطعی رخ میدهد که خرید و فروش در همه سالهای گذشته رونق داشته است. نمیتوانیم بگوییم به دلیل آنکه در چند ماه معاملات رشد داشته اند، بنابراین رونق در بازار مسکن به وجود آمده است. متاسفانه در کشورمان تغییر و تحول اساسی در مسکن داده نمیشود. اگر طرح یا برنامه ای هم در نظر گرفته میشود، کوتاه مدت است و اثرات مقطعی روی این بخش میگذارد.
اگر دولت نتواند تا سال آینده یک طرح استثنایی و فوق العاده ارائه دهد و اجرا کند، شاید رکود باقی بماند و اثرات مخرب خود را در سطح جامعه بیشتر نشان دهد. هرچه فنر رکود و کاهش ساختوساز جمعتر شود، به همان میزان انتظار افزایش چندین برابری قیمت مسکن هم بیشتر خواهد شد. البته اگر این برنامه هم ارائه شود، بلافاصله نمیتوانیم رونق را مشاهده کنیم. سیاستهایی که بتوانند در یک بخش تحول ایجاد کنند، زمانبر هستند. ما برای سال آینده انتظار نداریم که رونق در بخش مسکن به وجود بیاید. باید برنامه ای در نظر گرفته شود و به صورت اجباری همه سازمانها و نهادهای مربوطه وارد عمل شوند. همانطور که میدانید، مسکن موتور محرک اقتصاد است. بسیاری از صنایع به مسکن متصلند که اگر این بخش رونق را به خود ببیند، رونق را اشاعه میدهد که این بسیار اتفاق مبارکی است. ما تاکنون هیچ برنامه منحصر به فردی نداشتیم و برنامههای سطحی که اجرا کردیم بیشتر از آنکه به مسکن کشورمان نفع برساند ضرر رساند. در حال حاضر ما باید به این توجه کنیم که با نیاز به مسکن، رشد جمعیت و افزایش ازدواج و... روبهرو هستیم.
انتخابات سال آینده میتواند یک رونق مقطعی به وجود بیاورد، اما این امکان نیز وجود دارد که رونق ادامه دار باشد، به این معنا که اگر دولت فعلی بر سر کار باشد، با سیاستهای کارآمدتر میتواند وضعیت بخش مسکن را بهبود بخشد. امید است که سال آینده بخش مسکن حرکت رو به جلو داشته باشد، اما اگر برنامههایی که در سالهای گذشته اتخاذ شد ادامه پیدا کند و منتظر باشیم که شهروندان با شرایط سخت مسکن تهیه کنند، سال خوبی نیست. اگر برنامهریزیهای جامع در نظر گرفته شود مطمئنا مسکن در سال آینده بسیار بهتر میشود و میتوان گفت از رکود نیز خارج میشود. دولت باید برنامه شهرک سازی با زمینههای مشخص ابلاغ کند و امکانات سرمایهگذاری و رفع موانع و مشکلاتی را که قبلا اعلام شده است از در نظر داشته باشد. به عنوان مثال برای انبوهسازانی که قرار است تولید و عرضه مسکن را افزایش دهند، معافیتهای مالیاتی در نظر بگیرد. دولت باید برنامههایی ارائه دهد که همه به سمت ساختوساز و مسکن هجوم بیاورند. دولت باید به صورت دقیق برنامههای خود را در این زمینه مشخص کند. مثلا چند منطقه در شهرها را انتخاب کند و سرمایه قابل توجهی برای آنها در نظر بگیرد. وقتی اینطور مشخص باشد که قرار است در جایی با این ابعاد شهرسازی شود، همه مسئولیت خود را میدانند و میتوان انتظار داشت رونق به بازار مسکن بازگردد.