کد خبر:۵۵۵۵۰۲
خان‌محمدی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

مطالبات گندم‌کاران هنوز پرداخت نشده است/ دولت پیش‌بینی این حجم تولید گندم را نکرده بود

رئیس بنیاد توانمندسازی گندم‌کاران کشور گفت: دولت اعتبارات لازم را برای این حجم از تولید گندم پیش‌بینی نکرده بود؛ برای همین مشکل پرداخت مطالبات پیش آمد.

خان‌محمدی رئیس بنیاد توانمندسازی گندم‌کاران کشور در مصاحبه با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در مورد آخرین وضعیت نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید گفت: «فعلا وزارت کشاورزی پیشنهادی را به دولت داده ولی هنوز شورای اقتصاد تصمیمی در این خصوص نگرفته».

 

وی در مورد نرخ پیشنهادی وزارت کشاورزی به دولت هم عنوان کرد: «حدود 1385 تومان برای هر کیلو پیشنهاد شده».

 

خان‌محمدی در پاسخ به سوالی پیرامون روند خرید گندم توسط دولت گفت: «روند خرید تغییری نکرده. بالاخره مسئولین انتظار چنین تولیدی را نداشتند. به همین دلیل اعتبارات لازم را پیش‌بینی نکرده بودند و مشکل پرداخت مطالبات پیش آمد. طبق گفته مسئولان، مطالبات گندمکاران پس از یک هفته از تحویل گندم به سیلو باید انجام می‌شد که متاسفانه این یک هفته به حدود پنج ماه تبدیل شده. در مورد نرخ خرید سال آینده هم همانطور که میدانید، این نرخ حتما باید قبل از سال زراعی جدید تعیین شود تا برای کشاورز مشخص شود که تولید گندم در سال جدید به صرفه خواهد بود یا خیر».

 

وی در توضیح دلایل افزایش ناگهانی محصول گندم بدون افزایش سطح زیر کشت اظهار داشت: «دانش بنیان شدن مزارع کشاورزی، استفاده از امکانات و بذرهای مناسب، کیفیت نهاده‌ها و مبارزه به موقع کشاورزان با آفات از دلایل افزایش بهره‌وری است. البته امسال با مشکلاتی که برای گندمکاران به وجود آمد، احتمال کاهش محصول در سال آینده وجود دارد».

 

رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران کشور در توضیح مشکل اصلی گندمکارن گفت: «مهمترین عامل در ایجاد ثبات در محصول گندم، اعلام به موقع قیمت خرید تضمینی است. اگر نرخ خرید تضمینی، هر سال به طور منظم آخر مرداد ماه اعلام شود، باعث ثبات در تولید گندم می‌شود. ضایعات قبل و پس از تولید، راندمان پایین آبیاری و نبود نظارت کافی بر سموم از دیگر مشکلات گندمکارن است».

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار