5/12 درصد مردم آلمان زير خط فقر هستند
به گزارش «شبكه خبر دانشجو» به نقل از راديو دويچهوله (صداي آلمان)، نشريه «تسايت آنلاين» درباره اين گزارش که از تصويب دولت آلمان گذشت، نوشت: در مورد اين گزارش، اختلاف شديد وجود دارد؛ در واقع، وزير اقتصاد پس از مقاومتهاي اوليه، به تصويب گزارش راي داد، اما همچنان از آن ناراضي است؛ از ديد وزارت اقتصاد، اين گزارش، تصويري تيره از واقعيت اجتماعي آلمان ارائه داده و تلاشهاي سيستم سوسيالدموکرات را براي مبارزه با فقر کافي نميداند.
بنا بر اين گزارش، مسئولان وزارت اقتصاد آلمان معتقدند: در بحثهاي همگاني بايد روشن شود که خطر فقر در آلمان، همچنان کمتر از حد متوسط اين خطر در اتحاديه اروپا است.
«تسايت آنلاين» همچنين ديدگاه هانس ورنر زينر، ئيس بنياد را نقل کرد.
وي معتقد است: کسي که در آلمان کمتر از 60 درصد درآمد متوسط را دريافت ميکند، به فقر تهديد ميشود، اما فقير نيست.
اعتراضهايي که به نخستين نسخه گزارش فقر شد، وزير کار را واداشت که بخشهايي از آن را اصلاح کند.
«تاگسشاو» در اين مورد با کارشناس سياست اجتماعي حزب سبزها در مجلس فدرال گفتوگو کرد و ديدگاه وي را چنين منعکس ساخت: گزارش تاکيد ميکند که آمار فقرا در سالهاي گذشته نه تنها ثابت مانده، بلکه حتي کاهش يافته است که اين نادرست است؛ بر اساس دادههاي مجمع اقتصاد اجتماعي، تعداد افرادي که فقير محسوب ميشوند - در فاصله سالهاي 1998 تا 2005 - 50 درصد افزايش يافته و از 12 درصد به 18 درصد رسيده است.
در بحث بر سر گزارش فقر و ثروت، رقابتهاي حزبي نيز نقش بازي ميکنند.
ميشائل گلوس، وزير اقتصاد (از حزب سوسيالمسيحي) و اولاف شولتس، وزير کار و امور اجتماعي (عضو حزب سوسيالدموکرات و مسئول تهيه گزارش) آلمان است.
روزنامه «زوددويچه تسايتونگ» با عنوان «گلوس، شولتس را به سياه نشاندادن اوضاع متهم ميکند» به بيشتر شدن فاصله ميان فقر و ثروت اشاره کرد و نوشت: از ديد وزير اقتصاد، وزارت کار در سومين گزارش فقر به آمار سال 2005 استناد کرده و بهبود وضعيت سالهاي پس از آن را دنبال نکرده است.
زوددويچه تسايتونگ، در بخشي ديگر از گزارش خود، ديدگاه وزارت خدمات اجتماعي را منعکس کرد.
مسئولان اين وزارتخانه معتقدند: سيستم خدمات اجتماعي آلمان موثر است؛ خدماتي مثل کمک بيکاري، کمک اجتماعي، کمکهزينه مسکن و يارانه خانوادههاي کمدرآمد سبب شدهاند که تعداد افراد فقير به نصف حد ممکن- يعني 13 درصد- کاهش يابد که اين رقم زير سطح متوسط فقر در اتحاديه اروپا است.
بنا بر اين گزارش، مسئولان وزارت اموراجتماعي معتقدند: تنها با افزايش شانس مشارکت از طريق آموزش و کار است که ميتوان مانع گسترش فقر شد، اما در آلمان، ارتباط مستقيم ميان خاستگاه اجتماعي خانوادهها و شانس آموزش فرزندان آنان، بويژه در مورد خانوادههاي مهاجر، به يک مسئله ملي تبديل شده است.
زوددويچه تسايتونگ به نقل از رئيس کاريتاس آلمان (مؤسسه خدمات اجتماعي وابسته به کليساي کاتوليک آلمان) نوشت: آلمان به برخوردي جدي با مسئله فقر نيازمند است و تهيه گزارش سالانه فقر و ثروت، بايد در آينده به يک شوراي کارشناسان مستقل واگذار شود.
نشريه الکترونيکي «فينانسناخريشتن» بيکاران، مجردهاي صاحب فرزند و مهاجران را قربانيان اصلي افزايش شکاف طبقاتي دانست و در تفسير خود نوشت: برخورد دولت با واقعيت موجود ناراحتکننده است.
بنا بر اين گزارش، وزير کار در گزارش خود با تاکيد بر اينکه بدون يارانهها، تعداد فقيران آلمان ميتواند دوبرابر باشد، اعلام کرد: اين در حالي است که اين خدمات، به بيعدالتي دامن ميزند؛ چرا که انسانهايي که مجبورند با دستمزد اندک خود بسازند و حقي نسبت به کمکهاي دولتي ندارند، احساس فريبخوردگان را دارند.
فينانس ناخريشتن اضافه کرد: اين تنها آموزش خوب است که ميتواند زندگي را تضمين کند، اما در آلمان، خاستگاه اجتماعي افراد، موفقيت تحصيلي آنها را تعيين ميکند؛ اين قاعده بويژه شامل حال مهاجران ميشود و تا زماني که در اين عرصه تغييرات بنيادي ايجاد نشده، دولت مجبور است گزارشهاي فقر بيشماري بنويسد و واقعيت را بزک کند./انتهاي پيام/