کد خبر:۵۵۸۵۲۴
نشست خبری دیده بان شفافیت و عدالت برگزار شد

توکلی: قالیباف گفت مدیونی اگر به من رحم کنی/ امیرآبادی: در بررسی فساد جناحی عمل نمی‌کنیم

رئیس سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت گفت: شهرداری تهران هیچ نقطه تاریکی برای ما باقی نگذاشت؛ آنها حتی به کمیته حقیقت‌یاب اجازه دادند از زندگی شخصی شهردار تهران هم بازرسی کنیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو نشست خبری سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت ظهر امروز با حضور احمد توکلی رئیس این سازمان و امیرآبادی عضو هیئت رئیس مجلس با موضوع گزارش نهایی بررسی واگذاری املاک شهرداری تهران برگزار شد.


توکلی در این نشست گفت: این اولین بار است که دیده‌بان شفافیت و عدالت به‌عنوان یک نهاد غیردولتی به بررسی موضوع کلان کشوری می‌پردازد.
 
نماینده ادوار مجلس مدعی گفت: در ماجرای حقوق های نجومی مقام معظم رهبری فرمودند كه اگر در اين زمينه قانونی هم وجود داشته باشد نامشروع است و كسی نبايد با قانون های من درآوردی كلاه شرعی ايجاد كند. در این مورد هم آنها بايد اموال و املاك را برگردانند و شايد برای اين اقدامشان جرم كيفری هم داشته باشند.


وی با اشاره به نامه قالیباف به دادستان کل، بیان کرد: بعد از اتفاقات به وجود آمده و انتشار فهرست ۱۸۰ نفری از کسانی که ملک و زمین دریافت کردند، شهردار تهران با ما تماس گرفت و گفت به‌عنوان نماینده مردم این پرونده را بررسی کنید.


رئیس سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت افزود: شهرداری تهران هیچ نقطه تاریکی برای ما باقی نگذاشت آنها حتی به کمیته حقیقت‌یاب ما اجازه  دادند از زندگی شخصی شهردار تهران هم بازرسی کنیم.


وی بابیان اینکه ما بعد از بررسی‌های دو ماهه دریافتیم تخلفات حتمی است و اینکه این تخلفات جرم هستند و به مراجع قضایی و قانون مربوط است؛ اضافه کرد: از لیست ۱۸۰ نفره  ۱۳۲ نفر ملک و زمین دریافت کرده‌اند و به ۵۸ نفر هیچ ثمن و ملکی واگذار نشده است.
 

نماینده سابق مردم تهران افزود: املاک واگذار شده به این افراد تماما در مناطق مرفه نشین تهران بوده و مشخص شد شهردار، فرزند، همسر و نزدیکان شهردار فعلی هیچ ملک و زمینی دریافت نکرده اند.

 

رئیس سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت واگذاری املاک را از وظایف تعاونی‌های شهرداری دانست و گفت: ما دریافتیم که به این آیین‌نامه و بخش‌نامه غلط هم درست عمل نکردند. اولین نقص این دستورالعمل این بوده که این املاک باید به افراد واگذار می‌شده نه به تعاونی‌ها.


وی کل مساحت املاک واگذارشده را ۱۷۰۱۸ مترمربع دانست و گفت: اغلب این املاک در مناطق یک، دو، سه و بیست‌ودو بودند. ارزش فروش تمام این واگذاری‌ها ۸۲ میلیارد و پانصد میلیون تومان بوده و کل تخفیفات داده‌شده ۲۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعلام کرد.


توکلی افزود: تخفیفات داده‌شده در این واگذاری‌ها بین ۷% تا ۵% بوده است که همین اختلاف باعث اعمال سلیقه شده است. به‌هرحال بالاترین تخفیف داده شده مبلغ ۸۹۲ میلیون تومان بوده است.


رئیس سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت در ادامه این نشست خاطرنشان کرد: اتحادیه املاک باوجود اینکه قول همکاری برای محاسبه قیمت روز املاک واگذارشده را داده بود ولی هیچ همکاری در این زمینه با ما نکرد.


وی هم‌چنین افزود: شهرداری خود نمی‌تواند تصمیمی بگیرد که ایجاد حق و تکلف کند. این وظیفه شورای شهر است لذا ما شاهد تخلفاتی در این نهاد هم هستیم.

 

توکلی اعطای تخفیفات کلی و تقسیط بازپرداخت به افرادی خاص و واگذاری مسکن به کسانی که خانه دارند را از تخلفات صورت‌گرفته دانست و اضافه کرد: باوجوداینکه در آیین‌نامه آمده که املاک فقط به کسانی واگذار شود که مسکن ندارند متأسفانه شاهد چنین تخلفاتی هستیم. هم‌چنین واگذاری املاک به افراد به‌جای تعاونی از دیگر تخلفات است.



رئیس سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت در ادامه گفت: ما به‌عنوان نهاد حقیقت‌یاب عمل کردیم و وظیفه قانونی اجرا و قضاوت نداریم ولی با کمک حقوقدانانمان اهمال و تضییع اموال عمومی، تحصیل مال از طریق نامشروع و نقض قانون منع مداخله کارمندان دولت در امور شهرداری را عناوین مجرمانه مرتکبین می دانیم.
 
 
توكلی با اشاره به اینکه نام ٥ نَفَر از اعضای شورای شهر تهران هم جزء دريافت كنندگان املاك نجومی است، اعلام کرد: یک مورد از اين واگذاری ها در اسفند ماه برگشت داده شد، يك مورد هم در تير ٩٥ انصراف داده و برگشت داده شد.
 
 
وی گفت: از این سه مورد يك مورد واگذاری در اين بخش وقتی انجام شد كه آن فرد در ابتدا كارمند شهرداری اما هنگام دريافت عضو شورای شهر بود. چهارمين واگذاری كه مربوط به شورای شهر بود به كسی تعلق گرفت كه شورای شهر اين واگذاری را به قصد تقدير از قهرمانی وی تصويب كرده بود. در خصوص نَفَر پنجم هم بايد گفت كه هيچ دليلی برای واگذاری به اين فرد نيافته ايم.


وی هم‌چنین گفت: همه‌کسانی که مال دریافت کرده‌اند مسئولیت مدنی بر بازگرداندن ملک دارند و در صورت هرگونه تخریب باید جبران خسارت نمایند و اموال را عیناً برگردانند.


توکلی افزود: برخورد سیاسی با فساد باعث یاس و ناامیدی مردم می‌شود چون در این صورت عده‌ای برای فرار از مجازات پشت جناح‌های سیاسی قرار می‌گیرند تا خود را بری کنند.


رئیس سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت در خصوص بازداشت یاشار سلطانی گفت: من با جناح سیاسی کاری ندارم ولی چیزی که مشخص است این است که این فرد افترا زده است که غیرقابل گذشت است.


امیرآبادی در ادامه با بیان اینکه ۱۴ تعاونی در شهرداری فعالیت دارند گفت: برخی از این تعاونی‌ها قبل از انقلاب شکل گرفته‌اند نهادها و تعاونی منابع انسانی و تعاونی مدیران متمرکز بود و آمار حاصله نشان می‌دهد ۱۸۰ نفر در مجموع ۱۲۲ ملک دریافت کرده‌اند.


توکلی در خاتمه گفت: مشکل وقتی بود که خود شهرداری قرار بود آیین‌نامه و بخش‌نامه تهیه کنند و ابتدا واگذاری‌ها به دستور شهرداری‌ها بوده که بعداً به تعاونی‌ها واگذار شده نحوه کار هم این‌طور بوده که ملک به تعاونی‌ها می‌فروختند بدون اینکه پولی جابه‌جا شود بعد آقای X می‌گفتند عضو تعاونی شو تا ملک را به شما بدهید.
 
گفتنی است در حاشیه این مراسم متن کامل گزارش سازمان مردم نهاد عدالت و پیشرفت درباره واگذاری املاک غیرقانونی در شهرداری تهران رونمایی شد. متن کامل این گزارش را در اینجا بخوانید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار