به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، دولت ترکیه با سخت گیری زیادی علیه منتقدان خود رفتار می کند. آنکارا روزنامه نگاران و سیاستمداران را دستگیر کرده و معلمان و قضات و نیروهای پلیس را از کار برکنار می کند.
وزارت امور خارجه آلمان حالا به همه شهروندان ترکی که مورد آزار رو اذیت دولت قرار میگیرند اعلام کرده است که در آلمان امکان دریافت حق پناهندگی برای آن ها وجود دارد.
"مایکل روت" وزیر امور اروپایی آلمان در وزارت امور خارجه این کشور در گفتگو با روزنامه "دی ولت" گفته است همه افراد منتقد در ترکیه باید بدانند که دولت آلمان در همبستگی با آن ها است. آلمان در برابر همه افراد تحت تعقیب با انگیزه های سیاسی در ترکیه باز است. آن ها می توانند در کشور ما درخواست پناهندگی کنند و این مسئله تنها برای روزنامه نگاران صادق نیست.
رات در ادامه گفت: درباره پذیرش افراد سیاسی ترک تحت تعقیب در آلمان سازمان های مربوطه تصمیم گیری می کنند. وی این پیشنهاد خود را همراه با انتقاد شدید از دولت ترکیه ارائه داده و گفت: آنچه در حال حاضر در این کشور اتفاق می افتد با درک ما از ارزش های اروپایی، حاکمیت قانون، دموکراسی و آزادی رسانهها سازگاری ندارد. بنابراین پاسخ ما در برابر دولت ترکیه کاملاً روشن این است که این طور نه!
این مقام آلمانی گفت انتظار دارد که گزارش آمادگی ترکیه برای عضویت در اتحادیه اروپا که روز چهارشنبه ارائه می شود منفی باشد. کمیسیون اتحادیه اروپا بسیار هوشمندانه، روشن و دقیق درباره آنچه در ترکیه جریان دارد نتیجه گیری می کند.
وی در عین حال با توقف مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا مخالفت کرده و گفت: ما با چنین اقدامی ترک های غربگرا را تنها می گذاریم.
از زمان کودتای نظامی نافرجام در ترکیه در پانزدهم جولای 2016 ( 25 تیر 1395) آنکارا اقدامات سرکوبگرانهای را علیه بخشهای وسیعی از جامعه از جمله بخش های آموزشی، رسانه ها، نیروهای امنیتی و دادگستری در پیش گرفته است. حدود 35هزار نفر دستگیر شده و ده هاهزار نفر هم از کار خود برکنار شده اند.
اخیرا نیز دولت ترکیه بسیاری از کارکنان روزنامه منتقد دولت جمهوریت و سیاستمداران حزب طرفدار کردهای دموکراتیک خلقها این کشور را دستگیر کرده است.