به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، جمشید مولایی در مصاحبه با رادیو اقتصاد با اشاره به اینکه ایران سالانه ظرفیت استخراج 27 میلیون تن انواع سنگ های تزئینی را دارد، افزود: پارسال مجموع تولید انواع سنگ های تزئینی 150 میلیون تن در جهان بوده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه ایران با دستیابی به رقم مزبور بعد از چین دومین تولید کننده بزرگ دنیا خواهد بود، اظهارداشت: در حال حاضر کشور چین با 45 میلیون تن تولید کوپ از معادن مقام اول، هند با 20 میلیون تن مقام دوم، ترکیه 10 میلیون تن مقام سوم و ایران مقام چهارم را دارد.
عضو هیئت مدیره انجمن سنگ کشور گفت: ظرفیت تولید کارخانجات سنگبری ایران بین 160 تا 190 میلیون متر مربع که از لحاظ وزنی معادل 3.5 میلیون تن تولید سنگ فرآوری شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه 95 درصد سنگ کشور به مصرف داخلی می رسد، افزود: ایران از حیث مصرف سرانه سنگ تزئینی هم اکنون مقام اول جهان را دارد. انواع سنگ تزئینی مصرفی در کشور شامل مرمریت، تراورتن، گرانیت و غیره است.
مولایی با اشاره به اینکه 12 تا 15 درصد ذخیره جهانی سنگ در ایران است، گفت: ذخیره مشکوفه فعلی در کشور افزون بر چهار میلیارد تن است که از این نظر ایران مقاوم سوم جهانی را دارد البته ناگفته نماند تاکنون 20 درصد پهنه کشور اکتشاف شده است.
عضو هیئت مدیره انجمن سنگ ایران با اعلام اینکه در حال حاضر حجم تولیدی سالانه سنگ در ایران 12 میلیون تن و معادل 40 درصد ظرفیت واقعی کشور است، افزود: سال گذشته تولید سنگ فرآوری شده در کشور 50 میلیون متر مربع معادل یک چهارم ظرفیت واقعی بوده است.
وی رکود حاکم بر اقتصاد به ویژه صنعت ساختمان را دلیل کاهش تولید سنگ در کشور دانست و اذعان داشت: صنعت سنگ در اقتصاد کشور بسیار نقش آفرین است.
مولایی با اشاره به اینکه رکود فراگیر بر صنعت سنگ ایران سایه افکنده است، گفت: در شرایط فعلی برای خروج از بن بست رکود در صنعت سنگ صادرات بهترین گزینه است.
وی همچنین بر لزوم افزایش ظرفیت تولید کوپ معادن کشور در یک بازه زمانی شش ساله در کشور تاکید کرد و افزود: تحقق این رشد مستلزم حمایت همه جانبه دولت است.
عضو انجمن صنعت سنگ ایران در ادامه با اشاره به اینکه دستیابی به ارز آوری 2 تا 2.5 میلیارد دلاری از محل صادرات سنگ به شرط حمایت دولت دور از انتظار نیست، یادآور شد: صنعت سنگ ایران یکی از بزرگترین فرصت های کارآفرینی، اشتغالزایی و اقتصادی در کشور است.
وی اذعان داشت: این صنعت با برخورداری از واحد صنعتی فراوان در سطح کشوراعم از معادن و کارخانجات سنگبری بطور مستقیم و یا بکارگیری محصولات این صنعت در سازه های مختلف بطور غیر مستقیم می تواند نقش تعیین کننده ای در معادلات اقتصادی کشور ایفا کند.