آخرین اخبار:
کد خبر:۵۶۱۳۵۱

طرح نماینده دموکرات کالیفرنیا برای حذف سیستم الکترال

به دنبال شکست «هیلاری کلینتون» در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا علیرغم کسب آراء مردمی بیشتر، یک سناتور دموکرات، طرحی را برای حذف سیستم مجمع الکترال که باعث پیروزی ترامپ شد، ارائه کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، بعد از آنکه «هیلاری کلینتون» نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری 2016، علیرغم کسب اکثریت آراء مردمی موفق به کسب آراء الکترال نشد و در مقابل «دونالد ترامپ»، متحمل شکست شد، سناتور «باربارا باکسر» نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا در صدد است لایحه‌ای را برای حذف سیستم آراء الکترال به کنگره ارائه کند.

 

پایگاه اطلاع‌رسانی «هیل» وابسته به کنگره آمریکا گزارش کرد، باکسر در بیانیه‌ای اعلام کرد: «در تمام عمرم، دو انتخابات دیدم که پیروز انتخابات سراسری، آراء مردمی را به دست نیاورده است. در سال 2012، دونالد ترامپ در یک پیام توییتری اعلام کرد که مجمع الکترال در واقع یک فاجعه برای دموکراسی است. من کاملاً با این قضیه موافقم. هر فرد باید یک رأی داشته باشد».

 

وی ادامه داد که کلینتون «بیش از هر نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری دیگری در تاریخ آمریکا به جز باراک اوباما رأی به دست آورده است. مجمع انتخاباتی یک سیستم قدیمی و غیردموکراتیک است که جامعه مدرن ما را منعکس نمی‌کند و خیلی فوری باید تغییر کند».

 

بنا بر گزارش‌ها، کلینتون در آراء مردمی در حال حاضر با اختلاف تقریباً یک میلیون رأی از ترامپ جلوتر بوده است اما ترامپ آراء بیشتری در مجمع الکترال به دست آورد و موفق شد در انتخابات پیروز شود.

 

بنا به گزارش مؤسسه نظرسنجی پیو، کلینتون پنجمین رئیس‌جمهوری است که آراء مردمی بیشتری به دست‌آورد اما در انتخابات شکست خورد. چنین اتفاقی در سال 2000 برای «ال گور» افتاده بود.

 

لایحه باکسر، قانون اساسی را به گونه‌ای اصلاح می‌کند که نظام مجمع الکترال را حذف می‌کند. این لایحه در صورتیکه در کنگره تصویب شود، قبل از اجرایی شدن باید ظرف هفت سال، مورد تأیید سه چهارم از ایالات آمریکا قرار گیرد.

 

علیرغم انتقادات قبلی، ترامپ روز سه‌شنبه مجمع الکترال را عالی خواند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار