به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، بر اساس توافق دو کشور، 2 فروند کشتی گشتی در اختیار ارتش مالزی قرار می گیرد و این کشور گفته است که برای گشت زنی در دریای جنوبی و تثبیت اوضاع این منطقه این یک کمک مهم به حساب می آید.
نخست وزیر مالزی پس از آنکه سفری شش روزه به چین داشت و در آنجا توافقنامه خرید چهار فروند کشتی گشتی را با پکن امضا کرد به ژاپن سفر کرده است و امروز پنجشنبه سفر سه روزه وی به توکیو پایان می یابد.
تارنمای ژاپن نیوز از قول نجیب آورده است که واگذاری این کشتی ها حرکتی مهم از سوی توکیو برای تقویت روابط دو کشور و بهبود شرایط منطقه ای محسوب می شود.
همین گزارش اضافه می کند که مالزی در کنار برونئی، ویتنام و فیلیپین از جمله کشورهایی محسوب می شود که در دریای جنوبی با چین درگیر منازعه است.
شینزو آبه نخست وزیر ژاپن و همتای مالزیایی وی نیز پس از دیدار دوجانبه در توکیو گفتند که همکاری آنها برای بهبود شرایط و پیشبرد صلح و امنیت در دریای جنوبی مهم است و بدون آن موفقیتی کسب نخواهد شد.
دو طرف همچنین برنامه ساخت راه آهن بین سنگاپور و مالزی تا سال ۲۰۲۶ میلادی را نیز نهایی کردند و نجیب گفت که برنامه بسیار شفاف است و برای ژاپن نیز نقشی در نظر گرفته شده است.
دو رهبر در باره توافقنامه فرامرزی آسیا و اقیانوس آرام موسوم به پیمان تجاری «تی پی پی» نیز گفت و گو کردند و نخست وزیر مالزی ابراز امیدواری کرد که آبه بتواند در دیدار قریب الوقوع خود با ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا او را قانع کند که به این پیمان پایبند باشد.
در شرایطی که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا برای امضای این پیمان با ۱۱ کشور دیگر تلاش زیادی کرد، ترامپ گفته است آن را فسخ خواهد کرد و این به شدت باعث نگرانی کشورهای عضو از جمله کشورهای آسیایی همچون ژاپن و مالزی شده است.
هر دو رهبر بعد از ملاقاتی که در روز چهارشنبه انجام دادند، گفتند که بدون توجه به شرایط آمریکا، به دنبال تصویب این توافقنامه خواهند بود.
کشورهای عضو «تی پی پی» که پیمان فرامرزی تجاری آسیا و پاسیفیک نیز خوانده می شود ۴۰ درصد از اقتصاد کل جهان را در اختیار دارند.
منبع: ایرنا