به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه خبری تله سور، نوام چامسکی، نظریهپرداز، زبانشناس و فیلسوف آمریکایی در مصاحبه ای گفت: خشم و عصبانیت اکثریت مردم آمریکا، که به راحتی به حاشیه رانده شده بودند، موجب پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد.
وی گفت: در صورتی که به دلایل خشم مردم از عواقب سیاست های نئولیبرال که توسط یک عده اقلیت اعمال می شوند توجه نشود، پدیده هایی مانند آنچه در انتخابات هشتم نوامبر در آمریکا اتفاق افتاد باز هم تکرار خواهد شد.
به گفته وی، هنگامی که مردم به علت عدم تغییر، ناامید می شوند، به چیز دیگری روی می آورند. در واقع، بسیاری از کسانی که به ترامپ رای دادند کارگرانی هستند که به شخصی روی آوردند که از طبقه اجتماعی آنها متنفر است.
این فیلسوف آمریکایی در ادامه گفت: سیاست های نئولیبرال، خصوصا در اروپا، به طور جدی باعث تضعیف دموکراسی می شود زیرا مردم شاهد رکود یا افت وضع خود می شوند و نتیجه کار آنها تنها به سود ۱ درصد از مردم می شود.
چامسکی افزود: طراحی این نظام بین المللی به گونه ای است که کارگران را به رقابت با یکدیگر وادار می کند در حالی که از یک عده اقلیت و متخصص محافظت می کند.
وی همچنین با اشاره به ریشه های تروریسم و اختصاص بودجه ۴.۴ تریلیون دلاری آمریکا به جنگ های عراق و افغانستان گفت: ادامه خشونت به راحتی می تواند موجب افزایش شدید مشکلات شود.
وی در آخر پیشنهاد ترامپ برای ساختن دیوار در مرز مکزیک و اخراج ۳ میلیون مهاجر را از هر نظر غیر انسانی دانست و اعلام کرد این اقدامات «غیر ممکن» برای اقتصاد آمریکا مضر هستند.