به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، صادرات غیر نفتی عربستان از 3.65 میلیارد دلار در سبتامبر 2015 به 2.64 میلیارد دلار در سپتامبر 2016 رسیده است.
کسری تراز بازرگانی کالاهای غیر نفتی عربستان نیز در مقایسه با سپتامبر سال 2015 که رقم 9.24 میلیارد دلار بوده است، به 5.62 میلیارد دلار رسید.
مهم ترین صادرات غیر نفتی عربستان را پلاستیک، لاستیک و فراورده های آن، محصولات شیمایی و صنایع وابسته، فلزات و صنایع فلزی، ابزار آلات حمل و نقل و دستگاه های الکتریکی تشکیل می دهد.
در همین حال حجم سرمایه گذاری عربستان در اوراق قرضه خزانه داری آمریکا در سپتامبر (شهریور – مهرماه) سال جاری نیز کاهش یافت و از رقم 93 میلیارد دلار در ماه آگوست، (مرداد/ شهریور) به 89.4 میلیارد دلار رسید.
احمد الخلیفی رئیس بانک مرکزی عربستان نیز هفته گذشته و در گزارش سالیانه بانک مرکزی این کشور اعلام کرد که میانگین تورم این کشور افزایش یافته و از رقم 2.2 درصد در سال گذشته به رقم 3.8 تا 4.3 درصد در سال جاری رسیده است.
سازمان آمار عربستان 26 آبان ماه اذعان کرد که نرخ بیکاری شهروندان عربستانی در چهارماهه سوم سال 2016 نسبت به چهارماهه دوم سال جاری میلادی افزایش یافته و به 12.1 درصد رسیده است.
موسسه اعتبار سنجی و ارزیابی اقتصادی مودیز به تازگی با هشدار نسبت به مشکلات مالی پیش روی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نسبت به ادامه تاثیر منفی کاهش قیمت نفت بر اقتصاد این کشورها ابراز نگرانی کرد.
بر اساس برخی ارزیابی ها میزان وام دریافتی عربستان در سال گذشته بالغ بر 150 میلیارد دلار بوده است.
این کشور به دلیل کاهش ذخایر مالی، از نظر اقتصادی و سیاسی در وضعیت بغرنج تری نسبت به سایر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس قرار گرفته است .
ذخایر ارزی این کشور از 800 میلیارد دلار در سه سال گذشته به مرز 440 میلیارد دلار در سال جاری رسیده است.
کسری بودجه عربستان نیز وضعیت بهترین ندارد و بالغ بر 98 میلیارد دلار است که جنگ در یمن و دیگر مشکلات پیشروی ریاض بر مشکلات ناشی از افت شدید قیمت نفت افزوده است.
ریاض برای مقابله با کاهش شدید قیمت نفت، علاوه بر حذف یارانه ها و کاهش آن در کالاهای اساسی، وضع مالیات و غرامت های مالی و افزایش عوارض، به صدور اوراق قرضه و استقراض خارجی، روی آورده است تا شاید بتواند به وضعیت اقتصادی خود سر و سامانی بدهد.