آخرین اخبار:
کد خبر:۵۶۲۶۱۴

ركوردشكني ركود در بورس

بازار سهام روزهاي رخوت‌باري را سپري مي‌كند. ارزش و حجم معاملات روز گذشته حاكي از بي‌رغبتي سهامداران از خريد يا فروش سهام‌ است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه حامی دولت تعادل درباره اوضاع بورس گزارش داده است: بازار سهام روزهاي رخوت‌باري را سپري مي‌كند. ارزش و حجم معاملات روز گذشته حاكي از بي‌رغبتي سهامداران از خريد يا فروش سهام‌ است. در چنين دوراني، بلاتكليفي مهم‌ترين عاملي است كه بي‌ميلي بورس‌بازان به دادوستد در بازار سهام را توجيه مي‌كند، چراكه همه سهامداران در انتظار مشخص شدن برخي موضوعات به‌جا مانده مانند سياست‌هاي اقتصادي و مواضع جديد دولت امريكا هستند. بسياري از صنايع فعال در بورس تهران و سهامداران عمده آنها، هم‌اكنون منتظر پايان يافتن ترديدهاي موجود بوده و كمتر به ميدان بازار سهام وارد مي‌شوند.

 

به گزارش «تعادل»، روز گذشته ارزش، حجم و تعداد معاملات وضعيت نااميد‌كننده‌يي داشته و رقم‌هاي به ثبت رسيده نشان از ركود شديد بازار دارد. ديروز، ارزش معاملات براي چهارمين بار در سال جاري به محدوده 100ميليارد تومان رسيد. اين اتفاق در حالي رخ مي‌دهد كه در شهريورماه كه عميق‌ترين ركود بورس در سال جاري عنوان گرفته، ارزش معاملات، در اين محدوده ثبت شده بود. همچنين ديروز، حجم معاملات نيز با ثبت 431ميليون سهم، دومين ركورد سال در كم حجمي را ثبت كرد. نخستين‌بار روز بيستم شهريورماه سال جاري، حجم معاملات با ثبت 388ميليون سهم كمترين رقم را ثبت كرده بود و در نهايت تعداد معاملات نيز با ثبت رقم 43هزار دفعه معامله به ركوردهاي شهريورماه سال جاري بازگشت.

 

در تحولي ديگر نمادهاي ليدري بازار نيز روز كم معامله‌يي را سپري كردند تا جايي كه روي نماد فولاد، شبندر، خودرو، فملي، جم و زامياد كمترين حجم فروش در هفته‌هاي اخير ثبت شد. اين در حالي است كه طي روزهاي گذشته، روي نماد پتروشيمي جم تا سقف 40ميليون سهم دادوستد مي‌شد اما روز گذشته تنها 200هزار سهم توسط سرمايه‌گذاران مورد معامله قرار گرفت.

 

همچنين بررسي معاملات روز گذشته بازار نشان مي‌دهد، حقوقي‌ها در دادوستدها كمترين مشاركت را داشته‌اند. اين موضوع از آنجايي نشات مي‌گيرد كه برخي سهامداران عمده و حقوقي‌هاي بزرگ در روزهاي پاياني هر ماه، بازي با نمادهاي بورسي را شدت بخشيده و پس از ارتقاي قيمت به فروش آنها اقدام مي‌كنند. از لحاظ تكنيكالي نيز در برهه كنوني بازار سرمايه داخلي به حالت اشباع رسيده است به‌طوري كه برخي صنايع به سطوح مقاومتي خود نزديك شده و توان شكستن اين سطح را ندارند. گروه‌هاي فلزات اساسي و معدني از جمله گروه‌هايي بوده كه پس از رشدهاي چشمگير در دوره‌هاي قبل، هم‌اينك به اصلاح قيمتي رو آورده و تاكنون موفق به عبور از سطح مقاومتي خود نشده‌اند. به نظر مي‌رسد در شرايط فعلي، اين نمادها به معاملات كم حجم و رخوت‌بار خود ادامه داده و تا آينده نزديك رشد چنداني را تجربه نكنند. در اين سوي بازار نيز برخي نمادها همچنان در سطوح حمايتي خود به دام افتاده‌اند. نمادهاي خودرويي از جمله نمادهايي بوده كه مدت زيادي است معاملات آنها به اصلاح قيمت‌ها اختصاص دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار