آخرین اخبار:
کد خبر:۵۶۳۵۵۷
اسکندری در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

بسیج سازندگی ۷ هزار کارگاه کوچک ایجاد کرد/ تمرکز ما بر مناطق روستایی است

مسئول اداره صنایع تبدیلی سازمان بسیج سازندگی کشور گفت: حدوداً ۷ هزار واحد کارگاه کوچک خانگی ایجاد کرده‌ایم که همه اینها حداقل برای یک نفر اشتغال ایجاد کرده‌اند.

محمد اسکندری مسئول اداره صنایع تبدیلی سازمان بسیج سازندگی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره اهمیت و کارایی صنایع تبدیلی گفت: صنایع تبدیل درواقع فرآوری محصولات جهت ماندگاری، ارزش‌افزوده بیشتر و جلوگیری از ایجاد بخشی ضایعات (مخصوصاً ضایعات کشاورزی) است که اینها موجب افزایش ارزش‌افزوده و همچنین افزایش سود برای کشاورزان و باغداران می‌شود.

 

وی در این خصوص افزود: ورود به صنایع تبدیلی از طرف بسیج سازندگی؛ یک برنامه سراسری در سطح کشور است که از سال 93 شروع‌شده و عمده‌ترین تمرکزش بر روی مناطق محروم و روستایی است؛ یعنی جاهایی که دسترسی کمتری به بازار فروش دارند.

 

مسئول اداره صنایع تبدیلی سازمان بسیج سازندگی کشور با ارائه نمونه‌هایی به اهمیت صنایع تبدیلی پرداخت و گفت: برای مثال محصول کشمش در شهر ملکان شهر آذربایجان شرقی 42 هزار تن ضایعات سالانه دارد که ما از طریق صنایع تبدیلی درصدد تبدیل این ضایعات به محصولاتی چون سرکه و لواشک هستیم.

 

اسکندری با اشاره به شهر منوجان کرمان گفت: خرما در منوجان کرمان حدوداً 4 هزار تن ضایعات در سال دارد؛ که البته این مربوط به یک  شهر است و اگر ضایعات را درمجموع محاسبه کنید؛ این مقدار برابر 200 هزار تن ضایعات خرما در سال می‌شود.

 

وی افزود: محصول بادام‌زمینی در آستانه اشرفیه، سیب در آذربایجان شرقی و غربی، گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی نیز ازجمله محصولتی هستند که مقدار زیادی دورریز دارند و ما به دنبال این هستیم که با صنایع تبدیلی مانع از دوریز این ضایعات شویم. درواقع به دنبال این هستیم که کشاورز از طریق اقدامات ما کمتر دچار ضرر شود.

 

مسئول اداره صنایع تبدیلی سازمان بسیج سازندگی کشور در خصوص تولید دستگاه‌های مرتبط با صنایع تبدیلی گفت: تمرکز ما در این موضوع بر این است که دستگاه‌ها و تهیزات توسط داخل تولید شود ولی بااین‌وجود بازهم برخی موارد که ممکن است در داخل تولید نشود؛ به دنبال دستگاه‌های خارجی می‌رویم. برای مثال ما دستگاه مخصوص خشک کردن انگور را در داخل نداریم و یک عده از جوانان اراک نیز دنبال این موضوع هستند که این دستگاه را بسازند و یا در شمال عده‌ای از جوانان دستگاه خشک‌کن چای را که 300 کیلو وزن داشته را در 30 کیلوگرم ساخته‌اند.

 

اسکندری در خصوص میزان اشتغالی زایی که از این طریق به وجود آمده گفت: از سال 93 که صنایع تبدیلی را کلید زده‌ایم؛ حدوداً 7 هزار واحد کارگاه کوچک خانگی ایجاد کرده‌ایم که همه اینها حداقل برای یک نفر اشتغال ایجاد کرده‌اند.

 

وی در ادامه افزود که: سیاست سازمان بسیج سازندگی درمجموع این است که این کارها را در حد کارگاه‌های کوچک آنهم با تمرکز بر کارگاه‌های خانگی؛ ایجاد کنیم.

 

مسئول اداره صنایع تبدیلی سازمان بسیج سازندگی کشور در خصوص موانع موجود در این مسیر گفت: در کشور ما صنایع تبدیلی در سال‌های گذشته متولی خاصی نداشته و کسی به این زمینه ورود پیدا نکرده است. شاید بتوان گفت که این اولین باری است که بسیج به این موضوع ورود پیدا کرده است و خب طبیعتاً چون ما اولین باری است که این مسیر را می‌رویم؛ با موانعی هم روبه‌رو هستیم. در این راستا بین بسیج سازندگی و سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت قراردادی منعقد شد و بنابر این شد که درزمینه صنایع کوچک و صنایع خانگی یک سری ضوابط و مقررات اصلاح شوند که این کارگاه‌های کوچک هم بتوانند مجوز بگیرند.

 

اسکندری در ادامه بیان مشکلات موجود گفت: مراکز صنایع تبدیلی ما در حال حاضر در خصوص «برند» با مشکل مواجه هستند. این مراکز نمی‌توانند برند دید برای خود بسازند و از طرف دیگر نیز برند خاصی هم برای عرضه محصولات خود ندارند. همچنین در بحث «فروش محصولات» این افراد عمدتاً دسترسی‌شان به فروش و صادرات کم است و این موضوع مشکل‌ساز است.

 

وی در پایان به این موضوع اشاره کرد که: ما بیشتر باید بر روی فروش محصولات صنایع کوچک و خانگی تمرکز کنیم. این صنایع کوچک باید در کشور دیده شوند؛ این صنایع برخلاف صنایع بزرگ که خوب دیده می‌شوند؛ چندان در حال حاضر موردتوجه و در دید نیستند. درواقع با دیده شدن این صنایع در کشور؛ این بخش‌ها اهمیت پیدا می‌کنند و به آنها اهمیت داده می‌شود و این خود؛ موجب می‌شود تا خود روستاییان در این زمینه امیدوارتر باشند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار