به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام حجت گنابادینژاد شامگاه پنجشنبه در ویژه برنامه در جستجوی خورشید (مراسم رونمایی از 8 عنوان کتاب جدید درباره حضرت رضا(ع) و 8 نوع کالای فرهنگی سوات زائر) که در فروشگاه مرکزی کتاب و محصولات فرهنگی بهنشر برگزار شد اظهار داشت: یکی از بزرگترین مجموعههای وقفی جهان اسلام در آستان قدس رضوی بوده و کسانی که با وقف نام خود را ماندگار ساختند دارای جایگاهی ویژه هستند و کسانی هم که ازاین موقوفات صیانت کردند از جایگاه ویژهای برخوردارند که یکی آنها مرحوم آیتالله واعظ طبسی بود.
وی افزود: وقف یکی از احکام امضایی اسلام است برخلاف برخی از احکامی که تأسیسی هستند و امضاء وقف را پیامبر اکرم(ص) داشتند و سایه پرخیر و برکت ائمه اطهار(ع) در امر وقف بسیار پررنگ است.
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی موقوفات آستان قدس رضوی با بیان اینکه در بیش از 15 استان کشور وجود دارد و سرمنشأ خدمات در حوزههای مختلف ریشه در وقف دارد، خاطرنشان کرد: آستان قدس رضوی کارنامه درخشانی در حوزه کتاب و نشر کتب داشته است و بالغ بر 90 هزار نسخه را از سال 1305 تاکنون به چاپ رسانده است و بیش از 10 هزار جلد کتب جدید را داشته که بیشتر آنها در دوران پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی بوده است.
گنابادینژاد تصریح کرد: تاکنون 160 هزار نسخه چاپ خطی، 600 هزار عضو، 160 هزار حلقه دی وی دی، 6 میلیون و 900 هزار مراجعه کننده، 4 میلیون 900 کتاب خوانده شده و 3 میلیون کتاب به امانت گرفته شده را در آستان قدس رضوی داشتهایم.
وی با بیان اینکه اهل بیت عصمت و طهارت(ع) مسیر فرهنگی و اقتصادی ما را مشخص کردند، تأکید کرد: مسیر حرکتی و پشتوانه آن کاملاً مشخص است و باید بیش از گذشته به فرهنگ وقف توجه کرذ.
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی حلقه مفقوده بازگشت به وقف را ارائه کارنامه گمشده آن دانست و گفت: آستان قدس رضوی از این سرمایه برخوردار است تا در عرصه فرهنگ بتواند عهدهدار احیاء فرهنگ وقف باشد.
گنابادینژاد با بیان اینکه در منشور 7 گانه مقام معظم رهبری به تولیت آستان رضوی توجه ویژهای به محرومان و نیازمندان و همچنین گستردگی امر فرهنگ شده است، تصریح کرد: گستره جوامع اسلامی میطلبد که توجه ویژهای به وقف داشته باشند و معاملهای الهی را با نام مبارک امام رضا(ع) داشته باشند و باید در اطلاعرسانی درست این امر بسیار مهم تلاش کنیم و به خوبی امر خیر و خداپسندانه وقف را ترویج دهیم.
وی تأکید کرد: در مشهد نیازمند معرفی، شناسایی و حفظ بخش هویت فرهنگی و انقلابی این شهر مقدس هستیم و باید نسبت به 4 موضوع نشر کتاب، توزیع کتاب، کتاب خواندن و کتابخانه ساختن توجه ویژهای بشود.
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی در پایان بیان اینکه برگزاری این برنامه در دهه وقف فرصتی برای ترویج این سنت حسنه و توجه بیشتر بر موضوع کتاب و کتابخوانی است، خاطرنشان کرد: امیدواریم که خدمات آستان قدس رضوی با بهرهوری وقف و ارتقاء مدیریتی و ایجاد موقوفات جدید همراه باشد.