کد خبر:۵۶۵۱۷۳

معطلي پروژه‌هاي عمراني پشت در اعتبار

بر اساس آمار، درصد تحقق اعتبارات عمراني در سال‌هاي ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ به‌ شدت كاهش يافته و به ۳۶و ۵۳ درصد رسيده است، در سال ۱۳۹۴ نيز درصد تحقق اعتبارات عمراني مجداً كاهش يافته است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه حامی دولت تعادل از عملکرد عمرانی انتقاد کرده است:‌ از آنجا كه يكي از اشكال فعاليت دولت‌ها براي اهتمام به ساخت زيربناهاي اقتصادي، اجراي طرح‌هاي عمراني زيربنايي است، سالانه حجم زيادي از اعتبارات كشور صرف احداث يا تكميل طرح‌هاي عمراني مي‌شود و روند اجراي طرح‌ها و پروژه‌هاي عمراني ملي دولت گوياي اين حقيقت است كه طرح‌هاي عمراني ملي اغلب با طولاني شدن دوره احداث مواجه هستند...

 

يك علت اصلي عدم تخصيص كامل اعتبارات مصوب در بودجه، كاهش درصد تحقق اعتبارات عمراني است. بر اساس آمار، درصد تحقق اعتبارات عمراني در سال‌هاي 1391 و 1392 به‌ شدت كاهش يافته و به 36و 53 درصد رسيده است، در سال 1394 نيز درصد تحقق اعتبارات عمراني مجداً كاهش يافته است. اين كاهش در درصد تحقق اعتبارات عمراني در عمل منجر به كاهش تخصيص اعتبارات طرح‌هاي عمراني ملي مي‌شود و در نهايت پيشرفت طرح‌ها را با مشكل مواجه مي‌سازد.

 

البته ذكر اين نكته ضروري است كه كاهش درصد تحقق اعتبارات عمراني بيشتر ناشي از اختصاص اعتبارات عمراني به هزينه‌هاي جاري و عدم تامين مالي طرح‌هاي عمراني است. در واقع، وجود كسري بودجه دايمي دولت به خصوص در پرداخت‌هاي جاري باعث شده است تا دولت هنگام تخصيص درآمدهاي خود به مصارف بودجه‌يي با هدف پوشش بخشي از هزينه‌هاي جاري از سهم پرداخت‌هاي عمراني بكاهد و در نتيجه طرح‌هاي عمراني را با مشكل تخصيص اعتبار مواجه سازد. نسبت عملكرد اعتبارات عمراني به هزينه‌هاي جاري بسيار پايين است.
 

به عنوان مثال در سال 1394 نسبت عملكرد اعتبارات عمراني به هزينه‌يي 16 درصد است، به اين معنا كه در سال 1394 به ازاي هر 16واحد اعتبارات جاري، يك واحد اعتبارات عمراني در كشور تخصيص داده شده است كه اين امر به افزايش هزينه فرصت از دست رفته عدم بهره‌برداري از طرح‌هاي عمراني منجر شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار