گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، طرح پرداخت تسهیلات ۱۶هزارمیلیاردتومانی از اردیبهشت امسال آغاز شد. تاکنون طبق آخرین آمار اعلامی وزارت صنعت تا تاریخ ۱۶آذر حدود ۱۲هزارمیلیاردتومان به ۱۷۵۸۹ واحد صنعتی پرداخت شده است.
اما تولیدکنندگان بسیاری از دریافت این وام اظهار بی اطلاعی کرده یا پس از تخصیص از دریافت وام انصراف داده اند. علت اصلی انصراف واحدهای مذکور این است که آنها مشکل اصلی را در کمبود نقدینگی بخش تقاضا و نبود قدرت خرید جیب مردم است. از سویی علت واردات بی رویه و قاچاق اجناس تولیدات داخلی در انبارها خاک میخورد. درنهایت با دریافت تسهیلات و جهش تولیدی واحد صنعتی،تولیدات فروش نرفته و در انبار دپو خواهد شد.
از سویی با شروع پرداخت اقساط با سود ۱۸ درصد تسهیلات علاوه بر خاک خوردن محصولات در انبار بدهی های واحد صنعتی هم افزایش می یابد.
رضا رحمانی قائم مقام تولید وزیر صنعت و معدن و تجارت در همین زمینه در پاسخ به خبرگزاری دانشجو با اشاره به طرح پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی کوچک و متوسط گفت: در مورد این مساله اولین شرط پرداخت تسهیلات توان تولید و فروش محصول واحد صنعتی متقاضی است. لذا در اولین ابلاغیه وزارت صنعت این موضوع به عنوان شرط ضمن دریافت وام تعیین شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه طرح پرداخت تسهیلات یکیاز هفت پازل طرح خروج از رکود است گفت: برای تحریک تقاضا نقدینگی نباید تماما به سمت جیب متقاضی برود. بلکه با طرح هایی چون مبارزه با قاچاق و تقویت صادرات زمینه مصرف تولیدات را افزایش داد.
رحمانی در ادامه مدعی شد: در سال جاری افزایش ده میلیارددلاری صادرات را هدفگذاری کرده ایم تا زمینه صادرات محصولات تولیدی فراهم شود.
قائم مقام تولید وزیرصنعت با اشاره با کاهش پنج تا ده میلیاددلاری قاچاق در سال جاری افزود: با مبارزه دائمی و کاهش استفاده از محصولات قاچاق در داخل، افزایش استفاده از تولید داخلی را در پی خواهد داشت.
وی دیگر راه جلوگیری از مشکل مذکور را طرح هایی چون کارت اعتباری خرید و امثالهم ذکر کرد و گفت: راهبرد اصلی اما قطعا افزایش استفاده از کالای ایرانی است. و وزارت صنعت امسال با محدود کردن ۱۷۰۰قلم وارداتی و برندسازی از تولیدات داخلی به این مساله اهتمام دارد. اما این مساله ای ریشه دار است و نیاز به فرهنگ سازی داشته تا در نهایت به عنوان یک ارزش در کشور تلقی شود.