آخرین اخبار:
کد خبر:۵۶۶۲۰
متکي:

اگر ملاحظات ايران لحاظ نشود ضرورتي براي حضور در اجلاس لندن نمي بينيم

وزير امور خارجه با اشاره به ديدگاههاي ايران درباره مسايل افغانستان گفت: اگر ملاحظات ما لحاظ شود، با نظر مثبت حضور در اجلاس لندن را بررسي مي کنيم اما اگر اين ملاحظات لحاظ نشود ضرورتي براي حضور در اجلاس لندن نمي بينيم.

به گزارش گروه سياسي «شبکه خبر دانشجو»، وزير امور خارجه در مصاحبه با بخش گفتگوي ويژه خبري شبکه دوم سيما درشب گذشته افزود: دولت انگليس پاسخ اقناع کننده اي در خصوص اقدامات خود در افغانستان براي جهانيان ندارد و سياست هاي گذشته آنان قطعاً غلط بوده است.

وي گفت:‌ ايران در اجلاسهاي مسکو و استانبول شرکت خواهد کرد.

متکي با اشاره به اينکه منطقه حساسي مانند خليج فارس با درصد بالاي تأمين انرژي و موضوعات مهم امنيتي و سياسي در آن توجه همه جهانيان را به خود جلب کرده است گفت: در پي شکست سياست هاي دولت پيشين آمريکا در افغانستان رويکردي براي حل بحران افغانستان و بخش قابل توجهي از پاکستان در منطقه مطرح شد.

وي افزود: به پيشنهاد ايران در يک سال گذشته دو اجلاس سه جانبه سران با مشارکت ايران، پاکستان و افغانستان در تهران برگزار شد.

متکي گفت:  بيشترين بار بحران افغانستان بر روي دوش ايران و پاکستان است بنابراين مشارکت بيشتري براي بررسي حل مسائل افغانستان دارند و به دنبال اجراي تصميمات اجلاس ارديبهشت درتهران هستند.

وزير امور خارجه گفت: برگزاري اجلاس سران سه کشور در پاکستان و سه اجلاس وزراي اقتصاد در کابل، وزراي کشور در اسلام آباد و وزراي اطلاعات در تهران در سه ماه آينده در دستور کار است و اجلاس هفت کشور همسايه افغانستان نيز در تهران برگزار مي شود.

وي با اشاره به اينکه بحران در افغانستان در حال نهادينه شدن در منطقه است گفت: اشغالگران در 8 سال گذشته نتوانسته اند مشکل امنيت، افراط گرايي و مواد مخدر را حل کنند و بخشي از پاکستان نيز درگير بحران شده است.

متکي گفت: تسلسل بين حضور نيروهاي خارجي و افراط گرايي در منطقه ايجاد شده و اين دو حضور ديگري را دليل کارهاي خود مي داند.

وي با تاکيد براينکه بايد به نوعي اين بحران را ريشه يابي کرد و به دنبال راهکار بود افزود: نوعي در هم تنيدگي منطقه اي را براي کنترل بحران و بعد پيدا کردن راهکارهاي منطقه اي براي حل بحران در نظر داريم.

متکي گفت: طرحهاي منطقه اي بحران لبنان را حل کرد.

وي گفت: در 8 سال گذشته حرکتي به رهبري آمريکا براي مبارزه با تروريسم صورت گرفته است و اين سوال مطرح شده که آيا دنيا به دنبال جنگ عليه ترور، امن تر شده است؟

متکي اضافه کرد: کودکان دبستاني نيز به اين سؤال جواب منفي مي دهند تا چه رسد به مؤسسات تحقيقاتي.

وي گفت: صداقت و درستي در اين گفتار از ابتدا نبوده و اقدامات و سياست هاي اجرايي آنها ناکارامد و غلط بوده است بنابراين آنها اين قابليت ها را يا از ابتدا نداشتند و يا اکنون آنرا براي رهبري جهان از دست داده اند.

متکي گفت: ‌آنها مهمترين نقاط جهان اسلام و در حساس ترين منطقه ژئوپلتيک افغانستان، پاکستان و عراق را انتخاب کردند و يمن نيز آبستن حوادث است./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار