به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از سایت الوطن العربی، فایز السراج، رئیس شورای ریاستی و نخست وزیر دولت توافق ملی لیبی به صورت رسمی اعلام کرد، شهر سرت که از اوایل ۲۰۱۵ تحت تصرف داعش بود، از سیطره این گروه تروریستی خارج شده است.
وی همچنین جانفشانیهای قهرمانان عملیات البنیان المرصوص را ستود که ظرف ماههای اخیر با داعش مقابله کردند.
داعش در اوایل ۲۰۱۵ سرت را تحت تصرف خود درآورد و آن را به یکی از مهمترین پایگاههای خود در خارج از عراق و سوریه تبدیل کرده بود.
نقشه سیاسی جدید برای پایان بحران لیبی
از سوی دیگر، یک منبع پارلمانی لیبیایی تاکید کرد که ریاست پارلمان به زودی نقشه سیاسی جدیدی را اعلام میکند.
این منبع گفت، بیانیهای رسمی صادر خواهد شد و در آن عقیله صالح، رئیس پارلمان نقشه راه جدیدی را در چارچوب توافق سیاسی اما بر اساس چهارمین نسخه این توافق اعلام خواهد کرد.
این منبع تصریح کرد، نمایندگان حامی این توافق سیاسی امضا شده در صخیرات مراکش در دسامبر سال گذشته، بیشترشان با رجوع به نسخه چهارم توافق موافقت کردهاند.
این منبع گفت که بیانیه جدید با پایان دوره دولت توافقی مطرح خواهد شد که توافق سیاسی بر این امر قید کرده است که نباید دوره این دولت بیشتر از یک سال باشد و در ساعات نخست صبح امروز (یکشنبه) دوره آن منقضی شده است.
این تحولات در صحنه لیبی پس از پایان سفر عقلیه صالح، رئیس پارلمان لیبی به مسکو صورت گرفته است که وی در جریان این سفر با تعدادی از مسئولان روسی دیدار کرد و آنها حمایت سیاسی گسترده خود از شورای ریاستی و گسترش همکاری با آن در زمینههای آموزشی و حمایت در سطح کارشناسان را اعلام کردند.
همزمان، مارتین کوبلر، رئیس هیئت سازمان ملل در لیبی اعلام کرد که طرفهای لیبیایی با اصلاح توافق سیاسی موافقت کردند.
بان کی مون: کندی اجرای توافق صخیرات مانع از ثبات لیبی میشود
از سوی دیگر، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل علت عدم ثبات در لیبی را به کند بودن اجرای توافقنامه صخیرات نسبت داد که لیبیاییها یک سال قبل این توافق را در مراکش با نظارت سازمان ملل امضا کردند.
بان کی مون با تاکید بر اینکه امضای این توافقنامه نشانهای مهم برای تحقق دموکراسی در لیبی است، گفت که در سال گذشته اقدامات بسیاری صورت گرفت و شورای ریاستی که از طرابلس فعالیت میکند، تشکیل شد و تولید نفت افزایش یافت و پیشرفت گستردهای علیه تروریسم در اقصی نقاط کشور حاصل شد.
بان کی مون در نخستین سالگرد امضای توافقنامه صخیرات از تمامی لیبیاییهایی قدردانی کرد که در این روند با روحیه آشتی و مشارکت و حمایت از حقوق بشر شرکت کردند.
وی با بیان اینکه مسیر به سمت صلح طولانی است و میطلبد که فعالیت جدی و پایبندی وجود داشته باشد، هشدار داد که کند بودن اجرای توافق صخیرات ثبات و امنیت را برای مردم لیبی که به این ثبات و امنیت نیاز دارند و شایسته آن هستند، به همراه نیاورد.
بان کی مون تصریح کرد که انقلاب ۲۰۱۱ امیدی را نسبت به زندگی بهتر به وجود آورد و لازم است که تلفات بیشتری از لیبیاییها داده نشود.