به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «فریدون حسنوند» عصر پنجشنبه در نشست شورای اداری استان خوزستان که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: قطعا توسعه ره آورد این گفتمان خواهد بود.
وی با اشاره به این که اصحاب قلم و رسانه، نویسندگان، هنرمندان شاعران، بازیگران و ...در حوزه فعالیت وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی است توضیح داد: هنر میتواند در تلطیف فضای سیاسی، قومی و منطقه ای کمک کند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: امروز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به کمک ما بیاید و شورای فرهنگ عمومی را فعال و تقویت کند چراکه اگر شورای فرهنگ عمومی تقویت شود گفتمان ما تغییر خواهد کرد و مسیر و برنامههای ما اصلاح میشود و آن گاه بارقه امید در توسعه سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی به وجود خواهد آمد.
وی با بیان این که استان خوزستان از سه هویت ایرانی، اسلامی و دفاع مقدس برخوردار است، توضیح داد: به هویت ایرانی خود افتخار میکنیم خواه کوروش باشد یا داریوش، همچنین بر هویت دینی و اسلامی خود میبالیم و خود را یک ایرانی مسلمان و شیعه میدانیم و هویت دفاع مقدس ما برآمده از دو هویت ایرانی و اسلامی است.
حسنوند با تاکید بر این که در جنگ هم به آب و خاک عشق داشتیم و هم به مکتب و مذهبمان، توضیح داد: این سه هویت خوزستان را شکل داده است برای همین باید از زیبایی این سه هویت استفاده کرد.
وی با انتقاد از مدیرانی که فقط از مشکلات و نداشتهها میگویند، تصریح کرد: فرهنگی در استان خوزستان نهادینه شده که فقط مدیران این استان نداشتهها را بیان میکنند و آثار و تبعات منفی که این گفتهها بر جامعه خواهد گذاشت را مد نظر قرار نمیدهند.
نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر همیشه بر طبل نداشتهها و فضایی که افسردگی را در استان تشدید میکند بکوبیم چیزی از استان باقی نمیماند.
وی گفت: به عنوان مثال اگر در خانوادهای پدر، مادر و فرزند همه با هم بنالند خروجی این رفتار در خانه چیزی جز افسردگی و خودکشی نخواهد بود.
وی با تاکید بر این که باید خوزستان را از این شرایط خارج کرد، اظهار داشت: خوزستان را با داشتههای زیبا به ایران و به خارج از ایران معرفی کنیم و انگیزه درونی استان را بیشتر کنیم.
حسنوند ادامه داد: ما هم کمبودها و بسیاری از هدر رفت اعتبارات و نابودی برخی پروژه ها را میدانیم و از نرخ بیکاری خبر داریم اما اگر قرار باشد هر روز در این سرنا بدمیم و جامعه را با این ادبیات افسرده کنیم خوزستان به جایی نخواهد رسید.
وی با اشاره به این که در خوزستان ظرفیتها برای رسیدن به نقطه ایده آل وجود دارد، گفت: استانهای دیگر مثل اصفهان را به عنوان الگو معرفی میکنیم در حالی که اصفهان نیز مانند استان خوزستان ظرفیتهایی داشته است اما برای خودش خطوط قرمزی را ترسیم کرده و به آن احترام گذاشته که خروجی آن توسعه و پیشرفت بوده است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان این که سه پارامتر مسایل سیاسی،قومی و منطقهای در استان خوزستان میتواند موجب تهدید یا فرصت شود، اظهار کرد: دعواهای سیاسی استان ما نباید توسعه استان را به عقب بیاندازد.
حسنوند با بیان این که اگر از همه ظرفیتها و توانمندیها درست استفاده کنیم همه جناحها برای کشور فرصت محسوب میشوند و گامهای بلندی برای توسعه برداشته خواهد شد، گفت: در این چند سال هر دولتی بر سرکار آمد جناح مخالف شروع به تخریب آن کرد که نتیجه آن این است که اکنون پس از گذشت 37 سال از انقلاب مدیران این نظام فقط کارنامه ناکارآمدی نظام را امضا میکنند.
وی افزود: نتیجه این کار سوء استفاده شبکه های بیگانه از گفتار خودمان علیه خودمان می شود.
وی با اشاره به پارمتر قومی به عنوان یک تهدید و فرصت در استان خوزستان گفت: در دوران دفاع مقدس عرب، بختیاری، شوشتری، دزفولی، بهبهانی و...خونشان در کنار هم جاری شد و این خاک را نجات دادند و پرچم اسلام را با سربلندی به اهتزاز درآوردند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه فرد توانمند و سالم از هر قومی که باشد به نفع مردم استان است توضیح داد: اگر به این موضوع توجه نکنیم به تهدیدی جدی تبدیل میشد اما اگر توجه کنیم میتوانیم فرصتهایی را در توانمندی مدیران استان به ارمغان بیاوریم.
حسنوند با اشاره به حوزه منطقهای در استان خوزستان به عنوان پارامتر سوم تاکید کرد: امروز رقابت برای توسعه منطقهای است و نگاه توسعهای اگر استانی شود و همه ظرفیتها، ارتباطات، اعتبارات، بودجه ها و... در این مسیر طراحی و ترسیم شود و به مرحله اجرا برسند حتما از توسعه خوزستان شهرستانها نیز بهرمند میشوند و سهم میبرند.
وی جزیرهای عمل کردن را تهدیدی برای استان خوزستان دانست و تصریح کرد: همیشه تقصیر را گردن دیگران میاندازیم اما اگر حتی فقط نماینده یک دوره از مجلس بوده باشیم به اندازه همان یک دوره در عقب افتادگی استان سهیم هستیم.
نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی گفت: مدیران استان و استاندار باید سهمی از عقب ماندگی استان برای خود تعریف کنند.
وی با بیان این که ادبیات بیان مسایل در استان خوزستان باید تغییر کند، توضیح داد: باید نشاط و انگیزه برای خدمت بالاتر برود.
وی یا اشاره به اینکه در شهرم حتی در تاسوعا، عاشورا و اربعین به کمک مسئولان نشاط به وجود آوردم، گفت: نشاط نه فقط به معنای ساز و موسیقی است بلکه به این معنا است که افراد انگیزه و تلاش داشته باشند تا مردم در رفاه باشند.
حسنوند با اشاره به این که خوزستان یک نماد فرهنگی است، توضیح داد: حضور مرقد علی بن مهزیار اهوازی در این استان یعنی اینکه هویت دینی تقویت شده است و وجود مبارک مرقد دانیال نبی یعنی قدمت دینی چند هزار ساله در این استان وجود دارد.
وی بیان کرد: در حوزه دفاع مقدس از دو کوهه تا شلمچه قدم به قدم آثاری است که میتواند فرهنگ دینی و انقلابی را بیش از پیش تقویت کند و چغازنبیل در خوزستان نمادی از ارادهای است که توانسته آنجا را بسازد.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: خوزستان جمعیتی بالغ بر 4.5 میلیون نفر دارد و زمانی بسیاری از فرماندهان ارشد و بزرگ و طراح دفاع مقدس از این استان بودند.
وی گفت: در همه دورهها از استان خوزستان وزیر و معاون رییس جمهوری داشتهایم اما در این دوره نداریم.
حسنوند ادامه داد: هر چه جلوتر میرویم تشدید فضای سیاسی، قومی، جناحی و منطقه ای موجب میشود سهم ما از دل دولت کاسته شود و حاصل آن بردن آب، بی تفاوتی به ریزگردها، نابودی زیست محیطی میشود.
وی با اشاره به سهم خوزستان از نفت گفت: موضوع تبدیل 2 درصد سهم خوزستان به سه درصد تصویب شد و این اولین قدم از فرزندان خوزستان در کل مجمع و با همکاری سایر کمیسیون ها و با نگاه دولت و وزات نفت و نتیجه تعامل سازندهای است که انتخاب کردیم.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همچنین سه درصد دیگر هم به خوزستان از تمام قراردادهای نفتی و گازی که منعقد میشود، تزریق خواهد شد که این سه درصد جدای از پولی است که در مصوبه مجلس شورای اسلامی از طریق وزارت نفت و سایر وزارت خانه ها به دستور رییس جمهوری به خوزستان داده خواهد شد.
وی خطاب به وزیر کشور گفت: شما فرزند خوزستان هستید و سالها در این استان خدمت کردید و امروز دغدغه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان و رسانهها را دریابید.
منبع:ایرنا