به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر میرغضنفری، متخصص پزشک سنتی در گفتگوی رادیویی خود در مورد سردردهای ناشی از ضعف مغز گفت: علامت این گونه افراد حالت کندی در حواس خود دارند. بینایی، بویایی و شنوایی همچنین درک مطلب پایین و منگی از علائم این افراد است. در این افراد مغز ضعیف شده است.
کار مغز حس، حرکت و تدبیر است. حس یعنی دریافت اطلاعات از محیط، حرکت یعنی از جای خود برخیزد و با انرژی کار بکند و تدبیر یعنی تصمیم گیری و تدبیر معاش و فکر کردن. این افراد باید مغز خود را تقویت کنند. حال چگونه می توان مغز را تقویت کرد؟ با خوردنی ها و نوشیدنی هایی که مزاج گرم و تر دارند. مثل چه چیزهایی؟ بهترین چیز شربت جلاب است که حاوی گلاب و زعفران و آب جوشیده و شکر می باشد. این نوشیدنی برای فصل سرد و سکنجبین برای فصل و مناطق گرم بسیار توصیه می شود. خوردن شیرینی های طبیعی که با دارچین و زعفران و هل ترکیب می شود هم بسیار مناسب هستند. حتی بوییدن گلاب و بوییدن گل های خوشبو مثل مریم و نرگس در بهبود سردرد موثرند. مالیدن گلاب حتی اثرات بسیار مفیدی است.
اما نوع دیگری از سردرد وجود دارد که برعکس حالت فوق است. این نوع سردرد ناشی از فعالیت بسیار زیاد مغز است. افرادی که مغز بسیار فعال و تیزی دارند. حواس اینگونه افراد بیش از حد تحریک می شود. مثلا کسانی که با صدای پشه هم نمی توانند بخوابند. بوها آنها را اذیت می کند. یا حس لامسه آن ها بسیار قوی است و خیلی قلقلکی هستند. این افراد باید حواس خود را تقلیل دهند. کسانی که دچار استرس زیاد داشته باشند یا بیخوابی کشیده باشند، گرمیجات زیاد مصرف کرده باشند یا آفتاب زیاد تحمل کرده باشند دچار این داستان می شوند. این افراد باید غذاهای آب دار و لعابدار مصرف کنند. مثلا پاچه گوسفند یا سیرآبی شیردان، سوپ جو، ماءالشعیر طبی، کاهو، خرفه و گشنیز می توانند در این زمینه کمک کنند.