به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو همچون بسیاری از کشورهای جهان، درگذشت آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی در رسانه های فرانسوی نیز بازتاب گسترده ای داشت و پس از اعلام رسمی فوت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، به سرعت رسانه های فرانسوی از هاشمی رفسنجانی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین شخصیت های نظام جمهوری اسلامی ایران یاد کردند و فقدان او را ضربه ای بزرگ به اعتدال گرایان و اصلاح طلبان دانستند.
روزنامه لوموند درگذشت مرحوم هاشمی را ضربه ای سخت به اعتدال گرایان و اصلاح طلبان دانست و به نقش بارز وی در پیشبرد سیاست های لیبرالی در اقتصاد، توسعه روابط ایران با غرب و تقویت نهادهای انتخاباتی تاکید کرد.
روزنامه لیبراسیون نیز با انتشار خبر درگذشت رئیس مجمع تشخیص مصلحت ایران، وی را یکی از شخصیت های کلیدی نظام جمهوری اسلامی ایران توصیف کرد و پیروزی او در برابر محافظه کاران در انتخابات مجلس خبرگان در سال 1394 را نمادین دانست.
روزنامه فیگارو نیز در تارنمای اینترنتی خود هاشمی را شخصیتی میانه رو توصیف کرد که همیشه در مرکز شطرنج سیاست ایران حضور داشت و اعتدال و نزدیکی به غرب، حتی نزدیکی به شیطان بزرگ آمریکا، را توصیه می کرد.
فیگارو دوران سازندگی بعد از جنگ هشت ساله ایران و عراق و گشایش نسبی در روابط با غرب در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی را از نکات مهم کارنامه سیاسی وی عنوان کرد.
'ژرژ مالبرونو' تحلیلگر ارشد این روزنامه که به صورت تخصصی در مورد ایران و خاورمیانه کار می کند در توئیتی ضمن اعلام مرگ هاشمی رفسنجانی، به نقش تاثیرگذار او در آزادی گروگان های فرانسوی در سال های 1980 در لبنان اشاره کرد.
این روزنامه نگار فرانسوی همچنین گفته است هاشمی همیشه حمایت فرانسه از صدام حسین را در جنگ علیه ایران یادآوری می کرد.
خبرنگار شبکه خبری فرانس 24 نیز در گزارشی مفصل با عناوینی همچون 'طرفدار نزدیکی با غرب' و حامی روحانی، خبر مرگ رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام را منتشر کرد.
خبرنگار این شکبه خبری فرانسوی همچنین فیلمی از حضور گسترده مردم در برابر بیمارستان واقع در تجریش تهران را باز نشر داد و تسلیت ایسنتاگرامی سید حسن خمینی را پوشش خبری داد.
فرانس 24 در این گزارش، هاشمی را شخصیتی معرفی کرد که تا آخر عمرش در انقلاب اسلامی ایران تاثیرگذار بود.
شبکه یک فرانسه نیز در اخبار خود از هاشمی به عنوان شخصیتی معتدل یاد کرد و بر نقش او در توسعه روابط با ایران تاکید کرد.
هفته نامه 'پاری متچ' نیز او را شخصیتی عملگرا معرفی کرد که نقش مهمی در نزدیکی روابط تهران با غرب داشته است.
این رسانه فرانسوی نیز به دوران سازندگی، گشایش روابط با غرب، انتخابات ریاست جمهوری 1384، 1388 و 1392 اشاره و اضافه کرد: در هر یک از این سال ها هاشمی چهره برجسته ای بود.
رادیو فرانسه، هفته نامه نوول ابسرواتور، تارنمای روزنامه هایی همچون 'ون مینوت' و بسیاری از سایت های دیگر فرانسوی خبر مرگ هاشمی رفسنجانی را منتشر کرده اند.
اغلب رسانه های فرانسوی رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام را چهره ای عملگرا، طرفدار رابطه با غرب، مخالف افراط گرایی، تاثیرگذار در تاریخ انقلاب اسلامی و شخصیت مهم پیشبرد اقتصاد لیبرالی دانسته اند.
گفتنی است اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و از پیشگامان انقلاب اسلامی که به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان شهدای تجریش تهران بستری شده بود، شب گذشته دار فانی را وداع گفت.
آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی یار دیرین امام و رهبری در سوم شهریور سال 1313 در رفسنجان چشم به جهان گشود.
وی دهها سال مبارزه با رژیم شاهنشاهی، فعالیت تعیین کننده در دوران انقلاب اسلامی، عضویت در شورای انقلاب، فرماندهی کل قوا در دفاع مقدس با حکم امام، ریاست سه دوره مجلس شورای اسلامی و چهارمین رئیس جمهوری اسلامی ایران در دو دوره پیاپی بین سالهای 1368 تا 1376 را در کارنامه خود داشت و به عنوان یکی از پرنفوذترین شخصیت های سیاسی جمهوری اسلامی شناخته شده است.